308 921
inzerátov
Pridať inzerát

Mazda 6 - prehrievanie

Obsah fóra Auto Fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Mazda fórum
Odpovedať Nová téma
Autor Správa
st.jimmy
1 : 1

Založený: 20 august 2006
Nabehané: 8 hod 19 min

Predmet: Mazda 6 - prehrievanie PríspevokZaslal: 29.08.2012 18:46   
Zdravím Vás, chcel by som poprosiť o radu.

Ide o Mazdu 6 CiTD r.v.2005 89kw. Problém spočíva v tom, že sa mi neustále zohrieva voda. Prednedávnom som skoro zošedivel po ceste zo Stuttgartu, keď sa pri BA objavil tento problém. Ukazovateľ teploty vody kolísal hore dolu, nikdy sa neustálil na "ideálnej" teplote. Kryt motora bol ofŕkaný chladiacou kvapalinou (odhadom cca 3dcl), neskôr mechanik zistil, že to spôsobila netesnosť chladiča. Chladič bol vymenený, termostat vymenený (pre úplnú istotu), boli skontrolované všetky čidlá, snímače a relé. Pred pol rokom boli menené rozvody vrátane kladiek a vodnej pumpy. Po oprave auto jazdilo asi týždeň v poriadku, no opäť sa mi voda začala z ničoho nič hriať. Neviem, čo je príčinou. Keď mi teplota začne stúpať, po chvíli opäť trochu klesne, potom opäť stúpne. Keď však zastanem, nechám motor trochu vychladnúť a otvorím vrchnák chladiča (pod tlakom vyfúkne trochu horúceho vzduchu) a znovu zavriem, po opätovnom naštartovaní sa už nejakú dobu nehreje. A po čase znovu. Už som naozaj bezradný, za akúkoľvek radu budem vďačný.
Citovať
mhlavaty
389 : 37
expert: opravy & diag

Založený: 22 apríl 2005
Nabehané: 1 mes 11 dní 8 hod

PríspevokZaslal: 29.08.2012 21:00   
Preboha a z čoho pramení tá bezradnosť. Pár otázok...
Je tesnenie hlavy v poriadku,netlakuje do vody ?
Je systém tesný ? Určite pretlakový ?
Je obeh vody v poriadku ?
Je chladič v poriadku čo týka čistoty a tesnosti ?
Je systém otváraný a zatváraný v poriadku ? (termostat)

Ak si vieš na niečo odpovedať,vyčiarkni.Čo zostane,na to treba hladať odpoveď.Či veríš či nie,nie je problém zodpovedať všetky otázky v krátkej dobe,tak prečo bezradnosť ?! Ak chodíš niekam do dielne kde toto robí problém,nuž už tam nechoď a upozorni aj ostatných
Citovať
st.jimmy

PríspevokZaslal: 29.08.2012 21:48   
Dakujem za.reakciu..ako som pisal, termostat je novy a plne funkcny, system je odvzdusneny....hlava bola menena pred 2 mesiacmi, samozrejme s tesnenim. Chladic bol meneny cistonovy, cely system bol skontrolovany, ci tam nie je nejaka necistota, ktora by to mohla upchavat...na mechanika nemozem povedat krive slovo, auta mi servisuje odkedy som vodic a som spokojny...

A bezradny som naozaj, nakolko nie som mechanik, nevyznam sa do veci napriklad ako ty alebo ludia ako mp3 alebo cicmanec...proste mam auto, nemam na kupu druheho a potrebujem nejaky prostriedok, ktory ma prepravi z bodu A do bodu B, ked to potrebujem, bez toho aby som sa musel bat toho, ze zostanem vysiet niekde na polceste...
Citovať
mastik29
19 : 11

Založený: 07 apríl 2010
Nabehané: 3 dní 18 hod 27 min

PríspevokZaslal: 29.08.2012 22:19   
Ani novy termostat neni zarukou jeho spravnej funkcnosti...
Hlava nova, ci opravena? Atd...
Modra, zeleno-zlta farba napovie hodne, tak preco nezacat s zmeranim obsahu CO2 v chl. kvapaline? Neni to nic drahe a otazka niekolkych minut. To posunie dalej.
Citovať
lauryl
26 : 5

Založený: 04 máj 2006
Nabehané: 17 hod 24 min

PríspevokZaslal: 29.08.2012 22:36   
Do zoznamu moznosti si pridaj aj Webasto dohrievanie vody, ci nahodou nema nejaku chybnu funkciu. To len aby sa aj na tuto sucast vodneho systemu nezabudlo.
Citovať
mhlavaty

PríspevokZaslal: 29.08.2012 22:39   
Ja tomu čo píšeš rozumiem úplne dokonale.Ale kdesi je predsa chyba a aj Ty tušíš že niekde niečo uniká.Preto sa vráť na môj prvý príspevok a pokús sa bod za bodom na ne odpovedať. Ja odpovede poznám a to som od Tvojeho auta teda sakra ďaleko. Ide o to aby si mal odpovede Ty,a ak niektorú nevieš zodpovedať,nech ju zodpovie mechanik.Som možno lepší,možno horší.Ale v tomto pomyselnom ringu sa hladajú riešenia,buď tie odpovede vieš,ak nevieš zistíš,alebo nie. Takže pre každú otázku musí byť odpoveď,to je nosič odpovede v čom je problém.Ver že z môjho pohľadu riešiš úplne triviálnu a v aute tú najjednoduchšiu záležitosť.Ak by sa bol zariadený,tak Ti dám navigáciu,hoci aj Tvojej žene a ver že si to zistíš sám aj keď by si to robil prvý raz v živote.Takže ja Tvoj pohlad na toho mechanika nezdielam.Keby si bol spokojný,nedávaš otázky,ale si iba spokojný a bez otázok a nepoužiješ slovo bezradný.
Máš kopec veci vyriešených,zostávajú tri otázky...
prenikajú spaliny do vody ? (test CO)
je systém tesný ?
je obeh vody zaručene správny ?
Na nič viac už nepotrebuješ odpoveď,voloviny či je dostatok vody tu snáď nebudem uvádzať !
Citovať
sbf
9 : 22

Založený: 06 február 2009
Nabehané: 1 dní 17 hod 3 min

PríspevokZaslal: 30.08.2012 07:40   
ked ta auta nebavia, nemas zrucnosti a technicke (analyticke) myslenie naco sa v tom aute vrtas? chod tu robotu reklamovat, pocitaj ze v tomto fachu malokto bude cestne jednat (vsade vo svete)
Citovať
peto166
15 : 2

Založený: 14 jún 2009
Nabehané: 9 dní 18 hod 9 min

PríspevokZaslal: 30.08.2012 08:43   
tiez ma napadlo ako prve, ci mu netlaci spaliny do vody... ale to by si snad vsimol? ci nie?

ak je to ok, tak by som sa znova zameral na ten termostat..
je dost moznem, ze aj ked je novy, tak je zly! nebolo by to po prvy X...
Citovať
mhlavaty

PríspevokZaslal: 30.08.2012 11:37   
Peto,denne umrie kopec nočných vrátnikov za bieleho dňa.U techniky platí,čo sa môže stať,to sa niekedy veru aj stane.Test robený nebol,tesnosť je otázna,obeh je otázny
Veď ak sa opýta mechanika iba na možnosť tesnenia čiže spalín vo vode,ako mu preboha odpovie ?! Že nuž ja neviem,ale myslím si...
Termostat,tie umrú kedy chcú,asi ako ľudia,hoc aj po dvoch dňoch.Čo trocha slušný mechanik musí ten termostat na 99.9% vedieť určiť bez otvorenia systému.
Citovať
braga
6 : 12

Založený: 26 október 2009
Nabehané: 1 dní 6 hod 5 min

PríspevokZaslal: 30.08.2012 12:15   
Tlakovanie vodneho systemu skusis sam pri teplom motore skus stlacit hrubu hadicu od chladica musi byt stlacitelna pokial ano nemali by ist spaliny do systemu , ale podla prveho prispevku mi to pripada mozno aj na zavzdusneny system takze ja by som zacal odtialto - odvzdusnit , lebo ak tam je vzduchova bublina moze to robit takuto sarapatu
Citovať
st.jimmy

PríspevokZaslal: 30.08.2012 14:45   
Dakujem vsetkym za rady, budem to tlmocit dalej...dufam, ze sa to spravi, nech mozem auto s cistym svedomim predat...este raz vdaka, napisem ako to dopadlo.
Citovať
Marian12387

Založený: 20 január 2008
Nabehané: 8 hod 27 min

PríspevokZaslal: 30.08.2012 18:39   
Na niektorých motoroch sa dá dať klinový (Dražkovy) remeň tak že vodna pumpa sa toči opačne a to vie urobiť podobní problém.
Odpovedať Nová téma

Prejdi na:  
Obsah fóra Auto Fórum Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut Mazda fórum