Mazda 2 1.5 automat alebo Mazda 2 1.3

Diskusia ohľadne vozidiel značky Mazda

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

megi
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 28.12.2014 12:48
Zdieľať na Facebook

Mazda 2 1.5 automat alebo Mazda 2 1.3

Príspevok od používateľa megi »

Ahojte chlapci, prosím súrne o radu :) Idem si kúpiť nové auto a neviem, pre ktoré z uvedených modelov sa mám rozhodnúť. Keďže moje dve predchádzajúce autá mali automat, tak by bolo viacmenej rozhodnuté. ALE! Teraz sa mi jedná o spoľahlivosť a aj servis, resp. čo je menej náročné na poruchovosť. Pozerám sa po ročníkoch od 2009, benzín, nakoľko jazdím iba krátke trate. Za všetky rady vopred ďakujem :)
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24982
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Nezmyselná otázka.Je nad slnkom jasné čo je bližšie k závade
megi
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 28.12.2014 12:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa megi »

Zaujímalo ma skôr kto má aké skúsenosti s týmito autami, na čo by som si mala pri kúpe dávať pozor, atď...
wilz
Príspevky: 3692
Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wilz »

Megi, dávaj si hlavne pozor na to, aby si kúpila auto v čo najlepšom technickom stave, lebo naozaj každé auto je iné, na každom jazdil iný šofér a každé jazdilo po iných trasách a cestách ako nejaké iné.
Keď si sa rozhodla pre nejaký konkrétny typ auta, čo si sa už teda asi rozhodla, tak už nemá význam špekulovať na čo si máš dávať pozor, jednoducho treba to konkrétne auto, ktoré si vyberieš, pozrieť v akom je stave.
Ale podľa toho čo si tu na fóre doteraz napísala, asi to sama nevieš rozoznať, že kedy je stav auta ešte dobrý a kedy už nie, tak by bolo naozaj vhodné, ku kúpe auta ktoré si vyhliadneš, radšej zobrať niekoho kto sa do áut trocha rozumie, aby ti v prípade potreby poradil.
Najlepšie zájdi do značkového servisu, kde si myslíš že budeš s tým novým autom jazdiť na údržbu auta a za úplatu sa dohodni s niektorým skúseným mechanikom, aby ti to tvoje vybrané auto ešte pred kúpou pozrel.
A konečne treba počítať aj s tým, že ak nekupuješ nové auto, tak možno (takmer isto) bude treba už krátko po kúpe voľačo investovať aj do nejakého vylepšenia a potrebnej údržby, veď preto sú používané autá lacnejšie a inak by si asi kupovala nové auto a nie používané.

Čo sa týka automatu, tak sa s takým autom určite príjemnejšie a jednoduchšie jazdí, ale zase všetko niečo stojí.
Taká automatická prevodovka je konštrukčne zložitejšia ako manuálna, je preto aj náročnejšia na údržbu a tiež v prípade eventuálnej poruchy prevodovky je jej oprava komplikovanejšia a drahšia.
Okrem toho v Mazde 2 je tá automatická prevodovka klasickej (staršej) koncepcie, t.j. s jej spoľahlivosťou by nemali byť zásadné problémy, ale zase určite bude spotreba benzínu u takého auta citeľne vyššia ako pri aute s manuálnou prevodovkou.
Takže pokiaľ ti manuálne radenie nie je úplne proti srsti a prioritou pri kúpe auta je jeho spoľahlivosť a čo najnižšie prevádzkové náklady, tak jednoznačne si vyberaj auto s manuálnou prevodovkou.
hjundai
Príspevky: 2711
Dátum registrácie: 21.03.2010 07:39
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa hjundai »

Je zbytočné sa pýtať lebo vždy budú zástancovia automatu voči zástancom manuálu. O spoľahlivosť sa vôbec netreba báť - aj sa kupuje nové alebo v dobrom stave. Ak sa bude jazdiť mesto tak niet o čom špekulovať - do mesta jednoznačne automat a pre ženu dvojnásobne.... Koľko najazdí také auto ročne? Takže takéto autíčko sa pokazenia spoľahlivého automatu ani nedožije.... vlastná skúsenosť... moje auto pôjde do šrotu s úplne 100% automatom....
FERO 321
Príspevky: 1644
Dátum registrácie: 27.01.2011 16:58
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa FERO 321 »

megi pozor na stočené kilometre, hlavne ak je dovezené z EU. Stočené nemusí byť zlé, no mala by byť adekvátna cena.
hjundai
Príspevky: 2711
Dátum registrácie: 21.03.2010 07:39
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa hjundai »

kto by stáčal km na malom aute? Zväčša majú maličký nájazd do 10 000 ročne a to je horná hranica.... 3-4 ročné sú tak akurát po zábehu... a zvážil by som yarisa aj ked má toľko kritizovaný variátor je to dobrá voľba popr. micra
laco1871
Príspevky: 4554
Dátum registrácie: 22.03.2012 19:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa laco1871 »

Do jednej diskusie som pridal TENTO prispevok :

"Chcel by som vidieť ako dokáže motor 1.1 UDRŽAŤ tempomatom navolenú rýchlosť 130 km/h,
na trase Wien-Linz , pri obsadení auta 5-timi osobami + 80 kg batožiny v kufri..."

Teda kupovať malé auta na VŠESTRANNÉ využitie je NEZMYSEL ..

minimalne objem 1.6

ak nie su loove , tak potom BUS, Vlak,či MHD !!
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24982
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

hjundai napísal:Je zbytočné sa pýtať lebo vždy budú zástancovia automatu voči zástancom manuálu. O spoľahlivosť sa vôbec netreba báť - aj sa kupuje nové alebo v dobrom stave. Ak sa bude jazdiť mesto tak niet o čom špekulovať - do mesta jednoznačne automat a pre ženu dvojnásobne.... Koľko najazdí také auto ročne? Takže takéto autíčko sa pokazenia spoľahlivého automatu ani nedožije.... vlastná skúsenosť... moje auto pôjde do šrotu s úplne 100% automatom....
Áno,ale toho šrotu sa dožije Tvoje auto,kdežto tu nik nevie po akom majiteľovi sa bude auto prevádzkovať.Inak...Všetky velké problémy ktoré prídu do dielne sú takmer výlučne práve kúpené autá.
ˇAno,súhlas je že pre ženu je automat požehnaný.Treba doplniť...kým je OK
Ja som videl toľko ľudí zo slzami na kraji,že ani nevedeli či sú smutný alebo zúria ako sadli na lep nejakého vagabunda.Chlapi trochu reality nezaškodí...predáva sa veľa aut s ktorými je majiteľ na výsosť spokojný ? Odpoveď nežiadam,ja ju poznám lepšie než ktokoľvek iný,u mňa tie smútky končia na zdviháku.
Registroval som tu triezvu radu a z tou sa ztotožňujem.Čo musí byť,nech je ! Ale nikdy nekupovať v chvate,pod tlakom,a nikdy bez dobrého mechanika,ideálne toho čo bude auto servisovať.Ludia veď aut už bude viac ako smetia,netreba sa ulakomiť na prvé
FERO 321
Príspevky: 1644
Dátum registrácie: 27.01.2011 16:58
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa FERO 321 »

hjundai napísal:kto by stáčal km na malom aute? Zväčša majú maličký nájazd do 10 000 ročne a to je horná hranica.... To by si sa čudoval kľudne aj 50%.
Mixy
Príspevky: 122
Dátum registrácie: 15.02.2014 22:53
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Mixy »

Veru, teraz sa hrabem inzeratmi. Hladam male auto pre priatelku a nestacim sa cudovat. Clio za 1,5 roka nabehalo 800km, dovtedy 30 tisic za rok mazda nikdy havarovana je zrazu na zadnych castiach striekana a to len sedim za pc a kontrolujem cez verejne informacie. No potom to tak aj v inych veciach vyzera. Zjednavačky ako na tureckom trhu a serioznosť nikde, len predať H balene v pozlatku. Pardon ze pisem od temy
megi
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 28.12.2014 12:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa megi »

Ďakujem vám všetkým za rady :) Pre mňa ako ženu je hľadanie auta dosť náročné, tak preto hľadám pomoc od skúsených chlapov :) Rozhodla som sa, že pravdepodobne zájdem asi k susedom do Nemecka, lebo ako tu už bolo vyššie napísané a už aj z vlastnej skúsenosti môžem potvrdiť, že sa tu predávajú H zabalené v pozlátku... Rozhodla som sa nakoniec pre automat, ale ak by sa našiel manuál za rozumnú cenu, tak sa tomu nebudem brániť. Auto potrebujem iba do mesta na krátke trate, tak mi snáď aj dlho vydrží :) Horšie je to s mechanikom, nemám zatiaľ žiadneho, ak by ste o niekom dobrom vedeli z TN a blízkeho okolia, tak prosím kontakt :)
1tomas1
Príspevky: 292
Dátum registrácie: 11.06.2007 20:22
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa 1tomas1 »

napis sem japonec.eu tam ti so vsetkym poradia
Napísať odpoveď

Návrat na "Mazda fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 53 neregistrovaných