Má niekto skúsenosti s elektronami Aez tioga Titan ?

Vaše skúsenosti, rady ktorým sa vyhnúť, odporúčania ...

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

PeT852
Príspevky: 1
Dátum registrácie: 26.10.2020 15:56
Zdieľať na Facebook

Má niekto skúsenosti s elektronami Aez tioga Titan ?

Príspevok od používateľa PeT852 »

Zdravim zháňam elektróny a pneumatiky na zimu na novú octaviu IV. Nejaké odporúčania na pneumatiky? jazdím dosť casto do Nemecka tak niečo lepsie..Z elektrónov sa mi celkom zapačili Aez tioga Titan vraj Nemecka výroba .. má snimi niekto skúsenost ? Ďakujem veľmi pekne za pomoc :300f:
wilz
Príspevky: 3687
Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wilz »

To aké ti má kto dať skúsenosti s tými diskami ?
Že či sa dobre točia ? alebo čo ?
A je úplne jedno či sú na okkávku alebo na maserati.
Tie čo píšeš, sú štandardné disky od bežného výrobcu, žiadnu zradu by si nemal očakávať, ani to nie je kvalitatívna špica, keď sa ti pozdávajú tvarovo, tak už ich len kúpiť tam, kde ich predávajú najlacnejšie.
Ale nezávisle od toho aké kúpiš, každé by som na zimnú prevádzku aspoň z vnútornej strany ošetril náterom nejakým voskovým prípravkom proti hrdzi, naozaj to dosť pomôže aby sa po dvoch troch sezónach nezačal zdúvať lak na tých diskoch.

A čo sa týka pneumatík, záleží na tvojich prioritách ohľadne vlastností tej-ktorej pneumatiky, žiadna pneumatika nemôže byť vo všetkom ideálna, vždy sa jedná o kompromisy.
Keď je veľmi mäkká gumová zmes, tak obvykle tá pneumatika lepšie brzdí a lepšie sa chová na ľade a snehu, ale je hlučnejšia a rýchlo sa zoderie. A naopak, tá čo dlho vydrží, asi nebude špičková na ľade a snehu. Ale keď kúpiš Michelin, Conti, Dunlop, tak z technického hľadiska by nemal byť problém. Mňa osobne dosť prekvapilo, že v poslednej dobe sa celkom dobre ukazujú pneumatiky Nexen, ktoré som na základe mojich skúseností spred cca 15 rokov považoval za nejakú tretiu-štvrtú triedu.
Pozri si najnovšie testy pneumatík OAMTC alebo ADAC a vyber si, keď jazdíš dlhé štreky do Nemecka, tak sleduj okrem iného aj čo najmenšiu hlučnosť a prípadne kvôli spotrebe valivý odpor.
laco1871
Príspevky: 4554
Dátum registrácie: 22.03.2012 19:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa laco1871 »

Čo som si všímal naposledy v Holandsku,tam veĺa motoristov obuva zimné VREDESTEIN Quadratrac....
vo všetkých rozmeroch.
Videl som ich obuté na 15'diskoch ale aj na 20'diskoch.. :4012:
Napísať odpoveď

Návrat na "Pneumatiky - disky"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní