LPG BRC - Porucha prepinača Elegant 52

Ako je to vlastne s plynom? Aký máte na to názor ? skúsenosti ?

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Mr.Marco
Príspevky: 117
Dátum registrácie: 12.01.2011 22:35
Zdieľať na Facebook

LPG BRC - Porucha prepinača Elegant 52

Príspevok od používateľa Mr.Marco »

Zdravim vas


Už dlhšie som riešil problem s vypinanim paliva do vstrekovačov(benzin) pri štartovani auta,problem sa mi podarilo vyriešit a to tym že som odpojil prepinač lpg,zapojil kabel k vstrekom tak ako ma byt (od vyroby bez lpg) a auto funguje ako ma,nevypina,štartuje ako ma.Takže je vadny prepinač ktory mi odmietal najviac za teplych dni pustit prud do vstrekov aby som mohol naštartovať.V aute mam namontovany splynovač BRC (mixer) na ktorom som daval ja robit reviziu ako vymena membran,hadice,spony,filter a potom nastavenie.Do splynovača už niekto pred tym vrtal a je tam škrtič,nie ta elektronika čo to ma ovladať(podla servisaka) + mam aj riadiacu jednotku Lambdagas,to je všetko čo viem tak popisať o mojom lpg čo som videl :) auto je seat inca 1.4 44kw.Všimol som si že tento typ splynovača sa montoval do viac aut ako škoda favorit,felicia..no bohužial k jazdenemu prepinaču sa velmi dopracovať neviem,za novy chcu až cca 70€ čo mi pride troška vela na obyčajny 3polohovy prepinač bez ukazovatela rezervy/paliva,ine prepinače nove som videl po cca 30€..

Vedel by mi niekto poradit kde sa da za lacnejšie zakupit tento prepinač? alebo či sa da opraviť? poznam par ludi čo sa venuju opravam takychto prepinačov a podobnych veci tak možno by ho vedeli aj opravit ak sa to da.Alebo sa da nahradit verziou Elegant 51? niekde som čital že vymienaju to za 51 ak su 52 poruchove a niesu dostupne,alebo da sa tam dopasovať iny prepinač? v LPG niesom skuseny tak si chcem nechať poradiť,dakujem.
VLADY
Príspevky: 5285
Dátum registrácie: 11.09.2007 20:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VLADY »

Ak máš po ruke nejakého elektronicky nadaného človeka tak by s tým nemal mať až tak problém to vyšetriť že či je zlý kontakt v samotnom spínači alebo je tam k tomu ešte niečo a to blbne nejaké relé tranzistor a tak nejaké polovodičové spínacie súčiastky .
Mr.Marco
Príspevky: 117
Dátum registrácie: 12.01.2011 22:35
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Mr.Marco »

Dnes som to bol odniest panovy,vysvetlil som mu chybu povedal že pozrie sa na to.tento tyzden sa mi ešte ozve lebo ma toho vela,tak som velmi zvedavy,potešilo by ma to keby sa to dalo opraviť :)
Mr.Marco
Príspevky: 117
Dátum registrácie: 12.01.2011 22:35
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Mr.Marco »

Prepinac opraveny! nakoniec nebola potreba vymena ale panovia z radio amatera v PO ho rozobrali a vymenili 2ks relatok z toho jedno bolo chybne,oprava stala 15€ a uz to konecne funguje ako ma.

A dakujem aj panom z hatiar.eu za pomoc s hladanim eleganta 52 :)

Tieto prepinace co som cital po nete tak sa radi sem tam pokazia..takze dufam ze tato tema pomoze niekomu do buducna:)
MayoZVOLEN
Príspevky: 735
Dátum registrácie: 04.02.2011 13:04
Bydlisko: Zvolen
Zdieľať na Facebook

...

Príspevok od používateľa MayoZVOLEN »

Tieto prepinace maju v sebe rele odpojovaca benzinu. Ked sa to rele pokazi da sa to obist externym rele, ktore sme (v casoch najvacsej slavy tychto prepinacov) zapajali na kabel, ktory spina cievky LPG (v pripade BRC zeleny). A tym bol problem vyrieseny :-)

LPG/CNG zdar !
d4ni3l
Príspevky: 1
Dátum registrácie: 15.09.2015 14:27
Zdieľať na Facebook

BRC - zly start

Príspevok od používateľa d4ni3l »

Čau Mr. Marco,
ako sa tebe prejavoval problém pri štartovaní?
Ja mám BRC vo Ford Mondeo(12/2009). Keď vypnem jazdu na LPG, tak mi auto štartuje krásne na prvý raz za cca 1-2 sekundy. Ale keď jazdím na plyn, tak štarty sú utrpenia. Buď štartuje dlho cca 5 sekúnd, akoby nemal palivo (benzín) alebo neodpália sviečky.
Menil som vstreky na LPG aj sviečky.
Pred výmenou vstrekov a sviečok auto dlho štartovalo + zhaslo. Teda naštartoval som zhaslo a takto cca 5 krát až potom chytilo.

Po výmene je to lepšie, ale ako hovorím štartuje cca 5 sekúnd, niekedy raz skape a na druhý raz chytí a ide.

Ďakujem za odpoveď.
billyil
Príspevky: 308
Dátum registrácie: 06.02.2012 12:24
Bydlisko: Ilava
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa billyil »

Mne to robila Dacia v týchto prechodných obdobiach jar a jeseň. Studená nikdy nechytila na prvýkrát. Skús takú fintu: chvíľu pred zhasnutím motora prepni na benzín, aby motor zhasol v benzínovom režime. Potom skús štartovať studený motor, či to bude lepšie.
VW Golf VII 1,6 TDI BMT 81kW
VW Touran 1,6 MPI 75kW LPG
VW Polo 1,4 16V 55kW LPG
Napísať odpoveď

Návrat na "LPG, CNG - Hybrid"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných