Lesk a bieda autosalonu Nitra 2014

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

herin
Príspevky: 1273
Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33
Zdieľať na Facebook

Lesk a bieda autosalonu Nitra 2014

Príspevok od používateľa herin »

Tak som sa po 9 rokoch opäť vybral do Nitry na autosalón, dúfajúc že uvidím podaktoré novinky, ktoré boli predstavené nedávno v Paríži. Ten kto by ich chcel náhodou vidieť tak radšej nech ušetrí za vstupné. Ja som sa najviac tešil, že tam prinesú Jaguar XE, nový Passat B8/v nemecku bol predstavený v júni 2014/ a taktiež nové Mondeo/ktoré bolo vidieť už pred letom tu v Ba v jednej predajni/..na moje prekvapenie ani jedno z týchto áut na autosalone nebolo..jaguar ani zmienka, mondeo ani zmienka..akurát VW nám passata velkodušne ukázal na velkoplošnej tapete na stene :4090: samozrejme že tam chýbali aj podaktoré iné/prepáčte že ich všetky nespomeniem,ale mňa zaujímali hlavne tie tri autá/..
Taktiež podaktorí vystavovatelia radšej ani nemuseli chodiť napríklad mercedes-všetky autá zamknuté/aj to bolo vidieť na záujme ludi o stánok/.,,"úžasný" a aj pekne zastralý Renault laguna tiež pre istotu zamkli-aspon že ostatne modely mali odomknuté a to isté platí aj pri Insignii..ano to je to úžasné auto na ktoré vidím reklamu s Jurgenom Kloppom každý deň..vystavená na piedestály najlepšieho výrobku od firmy Opel a otvárali asi na požiadanie..
Klobuk dole pred všetkými značkami, ktoré zobrali autosalon seriozne a nepomýlili si ho s parkoviskom.
A tie ktoré si to pomýlili nech tam radšej ani nechodia..ich výrobky si môžem pozrieť aj na parkovisku..
Ochádzali sme s priatelkou naozaj so zmiešanými pocitmy a celý autosalon sa dal prejsť cca za 1,5 hodiny...
Dlhú dobu som nebol ani tu v Ba na autosalone a do Nitry už radšej tiež nepôjdem, radšej sa vyberiem do Frankfurtu, alebo Ženevy..prípadne si spravím pekný predlžený víkend v Paríži ...
Slovenské autosalony je naozaj výsmech a totálna bieda..prajem všetkým pekný deň..
Sliedic
Sir
Príspevky: 7394
Dátum registrácie: 18.05.2004 11:29
Bydlisko: Slovak Banana Republic
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Sliedic »

2 dni pred otvorením autosalónu odvolali riaditeľa.

Ďakujem Herin, že si sa s nami podelil o Tvoje dojmy. Zrejme si radšej spravím výlet do prírody, ako sa tlačiť v dave a pozerať zamknuté vozidlá.

Články o Autosalóne:
http://www.nitralive.sk/kam-v-nitre/pod ... 4-hostesky

http://www.nitralive.sk/kam-v-nitre/pod ... foto-video
cicmanec
Príspevky: 27640
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec »

Nitriansky autosalón mal akú-takú úroveň len pár rokov po vzniku. A odkedy sa robí aj v Blave tak sú to vyhodené prachy. Pokiaľ náhodou nevyhráš to auto...
herin
Príspevky: 1273
Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa herin »

cicmanec len pre tvoju info v Bratislave sa tento rok konal 24 ročník a v Nitre sa teraz koná 21 ročník :d :D
tak neviem kedy mala Nitra autosalon skôr ako Bratislava..
Ja ked som ešte do školy chodil a išli sme na autosalon tak ani incheba nestála a chodili sme do PKO...
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24976
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Chodil som výlučne ohľadom servisnej techniky,v podstate mi sekcia načančaných lákadiel z riťkami v popredí nikdy nestála za obzeranie.Čo nie je určené mne a čo by som nechcel ani za výpredajovú cenu nebudem očumovať.Nieto sa ešte tváriť ako chlapec od Rotschildov a sadať dopredu,dozadu,všetko zapínať ako by som bol už už pripravený siahnuť do zadného vrecka.Smiešne.Že nie sú otvorené ? Tomu sa čudujem najmenej,tento národ má nesmierne lepkavé ruky a ukradnúť vie ešte aj smradlavý vzduch..Ale časy sa minuli a všetko čo ma zaujíma si viem zohnať a samozrejme za trochu inú cenu a po zrelšej úvahe a po získaní lepších informácií než vedia poskytnúť nagelovaný fešáci ktorých som svojimi otázkami rád dával do úzkych.Ani tri razy predražená klobáska nestojí za cestu.A tak po zvážení že niet jedinej motivácie plus vyhnutie sa cirkusu okolo parkovania,tlačenice všade a samotnej cesty tam a späť plnej bláznov,je výhra ostať doma.
herin
Príspevky: 1273
Dátum registrácie: 26.06.2008 08:33
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa herin »

súhlasím s tvrdením mhlavatý...
ja som tam tiež nešiel nejako očumovať..ale skôr si vyskúšať nejaké eventuálne nové auto pre mna, prípadne pre priatelku..ale našli sa tam aj iný "pacienti" ktorí sa nehanbili pri niektorých autách aj fotiť :40bd:
Pamätám si asi 15 rokov dozadu na autosalone tu v Ba jak malo jedno auto ukradnutú hlavicu radiacej páky..ale s takýmito prkotinami vystavovatelia musia rátať že sa to stať môže, takže to nie je dôvod na pozamykané autá...
Ja tiež tvrdím že na autosalon zasa pekných prá rokov nepôjdem, škoda času, škoda tých pár eur za listky, palivo a predražené ciganske s kofolou čo sme si dali...
mato.soky
Príspevky: 1376
Dátum registrácie: 29.03.2013 14:07
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mato.soky »

Práve dnes som tam bol s tým že tam budú novinky s Paríža som nedúfal na to je skoro tie nie sú ešte ani na slovensku s týmy zamknutými autami si mal asi smolu v renaulte bolo odomknuté všetko aj laguna dokonca sa my podarilo dostať aj do jaguaru XJ odomknuté bolo aj mercedes CLA ale nechcelo sa my čakať samozrejme vždy keď som pozeral do kufru bola všetka povinná výbava vybraná, sme na slovensku osobne najlepšiu výstavu mal asi renault všetky autá všetko odomknuté vo všetkých autách bola možnosť dostať sa k rádiu a celému palubnému počítaču a aj dievčatá boli milé a hlavne neboli oblečené akoby sa im skončila šichta pri ceste
mirostar
Príspevky: 1650
Dátum registrácie: 20.01.2009 12:36
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mirostar »

Tiež som chodil aj do Nitry aj do Blavy , ale už ma to prešlo.Ak si nájdem čas tak pogúglim a idem do najbližšej predajne na konkrétne auto pozrieť a povyzvedať.
Vstupenky som mal z Auto Bildu.
Rifter 1,2 v benzíne,110 koníkové.
laco1871
Príspevky: 4554
Dátum registrácie: 22.03.2012 19:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa laco1871 »

Na SVK je VŠETKO o "o.d.r.b.a.n.í. zákazníka

tak sa vobec nečudujem...
Acon
Príspevky: 6995
Dátum registrácie: 07.05.2018 11:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Acon »

Autosalón NR vs BA. Teraz nejdem komentovať krízové roky ale hlavne predkrízové. Nitra aj keď vždy ponúkala lepšie priestory pre výstavy jako je Autosalón bola vždy bojkotovaná tzv. "Bratislavskými" značkami jako je MB a BMW. Možno posledné predkrízové roky sa jako tak zúčastnili, no vždy boli motivovaný pre Inchebu lebo jedine tam ich bolo možné vidieť v plnej zostave. Vzťaky majiteľa výstavníctva s uvedenými značkami prevýšili záujem návštevníkov. Na SK je to skrátka tak.

Autosalón jako taký: Minimálne od prelomu tisícročia bolo na parkoviskách před Tescom vidieť viac zaujímavých áut jako na AS no aspoň do r. 2009 mali oba AS primeranú úroveň na SK pomery a stúpala. No žial len do r. 2009.

Autosalón aktuálne: je vždy o peniazoch. Roky robím v predaji áut a nech si návštevníci myslia čokoľvek, vždy je to vystavovateľ, čo si expozíciu musí zaplatiť. A na to musí samozrejme zarobiť. A to je v těchto časoch dosť bieda. Možete si o maržiach na autách myslieť čokoľvek, nič svetoborné to nie je a keby aj bolo, aj tak každý vidí len ten zárobok no nikoho ani trochu nenapadne uvažovať nad nákladmi. A tie sú fakt kurevsky vysoké. Navyše, AS kedy sa tam predávalo a vrátili sa aspoň náklady sú v nenávratne. Takže tak. Keď budú návštevníci kupovať jako kedysi, budú aj AS vyzerať inak.
Ja tam idem zajtra. Kvoli veteránom ;-)
seven549
Príspevky: 7880
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

ja som v nitre bol prvy krat este pocas skoly nejaky rok 2001 a uz v tedy boli auta pozamykane ale stacilo prist k zodpovednemu a vzdy ho otvorili.v tedy sa pamatam bola na salone bmw e38 740d a aj motor z prevodovkou na stojane vedla auta.od 2007 uz nechodim.uz to nebolo ono.ale tym autam sa ani necudujem ved vystavuje sa to co sa predava.kdeze jaguar mercedes kto to kupuje.ludia dnes kupuju maloobjemove dizle benzinaky.pred vcerom mi jeden nateseny sused ukazoval za 15000 euro novy seat toledo nove 1.2tsi neskutocne sa chvalil to je turbo motor 105 koni.predtym mal jednickovu fobiu htp.tak som ho trocha utisil.ze to je nic ja ked som mal 17 este ani vodicak nebol v plane co tu stalo za panelakom?vrcala tu e34 528i.no on stale ale moje ma turbo.a to turbo tlaci do sedadla.tak som ho posadil do svojho veterana ktoreho som bol prebehnut po mesiaci po vypadovke a videl ze aj bez turba to tlaci.
VLADY
Príspevky: 5285
Dátum registrácie: 11.09.2007 20:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VLADY »

Na SK je malý trh , takže vôbec nechápem načo sú dobré dva podpriemerné autosalóny...
Ale čo už, zvykli sme si.
A tak jak v politike tak jak všade ..... skoro nikto sa nevie na ničom spoločnom dohodnúť a každý ťahá za vlastný koniec a hrá sa na vlastnom piesočku. Mňa zas vytáča na motosalóne že niektoré značky si na sedadlá scootrov alebo moto dajú bez hamby cedulky nesadať...To načo tam potom idú? ešte by sa mohli obohnať ostnatým drôtom, to by bolo také troška retro...Viem to samozrejme pochopiť u rôznej techniky ktorá je ako veterány alebo niečo extra špeciálne ale nie na bežných komerčne predávaných tuctovkách....Príde mi maximálne trápne tam chodiť a dopytovať sa pri pultíku nejakého nagelovaného trtka, jak malé decko nesvojprávne že či si môžem sadnúť a vyskúšať posed. :3020:
Naposledy upravil/-a VLADY v 17.10.2014 21:25, upravené celkom 1 krát.
myotis
Príspevky: 921
Dátum registrácie: 27.11.2013 17:59
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa myotis »

Na slovensku nema urovej an stanicny bufet takze od autosalonu necakam nic.

Na nove auto (take ktore by som chcel nemam ani nahodou, holt nie som privatizer ani uspesny "podnikatel") nemam a na co nemam na to nekukam.

Najlepsi su aj tak ti sedlacky degesi co sa nechavaju fotit za volantom super kar (S5, RS6 atd) a tvaria sa ze ich soferuju.
Mein Gott :::

Dalsia vec, ake auta si Lovaci najcastejsie kupuju? Dacie, Clia, Hnojdaje, tie naozaj netreba vystavovat.
Cajocky podpriemer.

:::
Turbogolf
Príspevky: 67
Dátum registrácie: 27.10.2007 18:50
Zdieľať na Facebook

Autosalon

Príspevok od používateľa Turbogolf »

...ono zasadny problem NR autosalonu je ten, ze vystavuju regionalny predajcovia a nie import...NR ma krajsi areal, ako BA...ale oba salony su onicom...na salony u nas chodim iba koli sprievodnym akciam, ktore dokazu sem tam zaujat... :)
Acon
Príspevky: 6995
Dátum registrácie: 07.05.2018 11:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Acon »

K tomu otváraniu áut. Jako predajca to úpln echápem. Nemát epredstavu o tom aké sú ľudia hovadá a zámerne Vám nenápadne zničia čo možu. Zlomené páčky, vypínače, doškriabané panely, prerezané sedačky... Skúste sa na to pozrieť takto. Niekedy v 2003 sme mali v hale ťahač vo fulke, koženné sedačky, drevo. Zásadne som bol priti otváraniu iným jako našim klientom. Možno len raz to niekto otvoril a už to nebolo možné zavrieť lebo z druhej strany sa tam napratali decká... čo Vám poviem, na cedačke z modrej perforovanej kože bolo vyrezané srdce so šípom a nejakými iniciálami až cez výhrev . Keby som ho přistihlo, tak jeho rodičia by si kúpili kurva drahú sedačku do obývačky.
Tak sa čudujte, že tomuto Slovenkému stádu svíň neotvoria autá na výstave
Napísať odpoveď

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 61 neregistrovaných