Leasing na živnosť bez dokladu o príjme

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

sakacjakub
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 03.02.2016 11:15
Zdieľať na Facebook

Leasing na živnosť bez dokladu o príjme

Príspevok od používateľa sakacjakub »

Dobrý deň,

nakoľko idem kupovať svoje prvé auto, rád by som sa poradil aj s komunitou, ktorá sa tomu rozumie viac. Moja otázka je predovšetkým na financovanie jazdenky.

Auto:
Škoda Octavia II 1.9 TDI (od r. 2008) - combi alebo sedan, v podstate je mi to jedno, cena do cca 8000 €

Moja situácia je nasledovná:
Od novembra 2015 som živnostníkom s pravidelným príjmom (zmluva o spolupráci s jednou firmou). Dokladovanie príjmu bude asi problém, nakoľko daňové priznanie som ešte nepodával a aj keď ho podám tak prakticky za 2 mesiace minulého roka.

Preto by som bol rád ak by ste mi odporúčili leasingovu spoločnosť, ktorá by akceptovala aj takúto moju situáciu a hlavne či je to možné. Splátky by som chcel rozložiť na 24 mesiacov a akontáciu môžem zaplatiť 20%.

PS: Písal som už viacerým lízingovkám, avšak je to dosť problematické a preto by som bol rád, ak má niekto skúsenosti a pod.

Ďakujem za každú pomoc
pidizvi
Príspevky: 3413
Dátum registrácie: 20.09.2011 12:42
Bydlisko: SC
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pidizvi »

nikto ti tu neposkytne lepsie info ako priamo lizingovka.
Auto chces na ICO alebo ako FO? Ak nechces auto na znizenie danoveho zakladu, tak by som sa lizingu vyhol ako sa len da. Pises, ze nemas ako vydokladovat prijem, takze asi nemas vela penazi, preco si nekupis nieco za tisicku, co ti posluzi a potom o rok, ked dosetris, uvidis.
sakacjakub
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 03.02.2016 11:15
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa sakacjakub »

Ako FO. To, ze nemam ako vydokladovat prijem neznamena, ze nemam peniaze :) Som programator a prijem mam dostatocny a pravidelny. Auto potrebujem hned a chcem kupit nieco co mi vydrzi (nakolko planujem dlhe cesty).

Uver nepripada v uvahu, nakolko napr. SLSP ponuka uver FO zivnostnikom ak maju danove priznanie z minuleho roku a podnikali aspon 6 mesiacov, preto zvazujem leasing.

Priamo lizingovka mi sice vie poskytnut presne info, ja som sa vsak pytal na radu od ludi, ktori do toho vidia a kupovali takto auto (maju skusenosti s leasingami). Niekto mozno pozna lizingovku, ktora nie je na prvych vyhladavacich prieckach v google, ale ma s nimi dobre skusenosti.

Inac, zijem v Bratislave, tak najlepsie z tychto koncin.

Dakujem
braga
Príspevky: 1982
Dátum registrácie: 26.10.2009 18:24
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa braga »

neviem presne ktora ale su lizingovky ktore prijem nezaujima -neplatis zoberu ti auta , ale dalsia moznost zober to na niekeho znameho kto ma prijem
leonNL
Príspevky: 1263
Dátum registrácie: 16.09.2009 16:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa leonNL »

Tiez mi prichadza najrozumnejsie riesenie zobrat uver. Auto je okamzite na tvojom mene, nemusis riesit havarijku. Bezucelovy s rozumnym urokom ti daju v ktorejkolvek banke, hlavne v tej kde mas bezny ucet a pohyb/obrat za 3 mesiace. Myslim, ze najjednoduchsie riesenie, ak nemas hotovost...
sakacjakub
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 03.02.2016 11:15
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa sakacjakub »

No neviem ako je to v ostatnych bankach, ale v SLSP mi povedali, ze ak nemam danove priznanie za rok 2015 a zivnost v roku 2015 aspon 6 mesiacov, tak mozem cakat tak dalsi rok...

Tiez by som radsej zobral uver, v podstate mi to je jedno ci uver alebo leasing. Leasing sa mi pozdaval z toho, ze nemusim dokladovat prijem (i ked som sa trosku mylil, lebo vacsina aj tak vyzaduje)
koumi
Príspevky: 359
Dátum registrácie: 23.09.2004 08:15
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa koumi »

Ja keď som bral auto na leasing, kupoval som cez bazar, a všetko vybavili za mňa... chcel som tiež najskôr na IČO, ale tam som musel dokladovať príjem, nakoniec som to zobral na FO bez dokladovania... myslím že cez bazár by ti to prešlo, lebo bazár ak spolupracuje so správnou leasing-ovkou len im odosiela údaj o tvojom príjme a oni to na počkanie na diaľku schvália... aspoň v mojom prípade
defe
Príspevky: 173
Dátum registrácie: 07.09.2009 15:10
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa defe »

ak ti auto bude zarabat a budes ho stale potrebovat kup nove
hjundai
Príspevky: 2711
Dátum registrácie: 21.03.2010 07:39
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa hjundai »

To, ze nemam ako vydokladovat prijem neznamena, ze nemam peniaze :) Som programator a prijem mam dostatocny a pravidelny.

- potom nevidím dôvod zakladať tému... kto má pravidelný a dostatočný príjem na účet v banke tomu s veľkou radosťou dajú úver.... nemusí nič vypisovať, stačí tam zájsť...
Acon
Príspevky: 6995
Dátum registrácie: 07.05.2018 11:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Acon »

Načo toľko povyku okolo leasingu. Ak nie je preukázateľný príjem, rieši to primmeraná akontácia.
Mňa yb skor zaujímalo koľko si pripravený mesačne splácať, koľko předpokládáš mesačný nájazd a koľko počítaš na údržbu. Koľko predpokladáš že zarobíš a jako Ti klasický leasing zníži daňový základ. Od toho sa odvíja doba splácania, alebo vhodnosť operáku
seven549
Príspevky: 7880
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

ber lizing v bratislave ani ine by som nerobil.co ak ti auto ukradnu uver budes musiet splatit-leasing len do ukoncenia vysetrovania.ak dojde k totalke nemas nic a uver budes musiet splacat dalej a leasingovka dostane prachy od pojistovne a ty beries dalsie auto.uver na auto je hlupost 1 triedy auto neni byt je to len prostriedok ktory sa poskodi ani nevies ako.prepocitaj si to uver na 2 roky-leasing s pojistkami na 2 roky + ber do uvahy tie 2 rizika co nemusi byt tvoja chyba a auto nemas.co sa pamatam tak otp davala leasing aj nemajetnym ciganom na socialke cize skusil by som sa tam informovat.
jurajcls
Príspevky: 62
Dátum registrácie: 31.10.2012 14:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jurajcls »

Ahoj Jakub, práve včera sa mi podarilo kúpiť auto na splátky. Nakoľko mám zahraničný príjem, tak to bolo trochu obtiažne, ale aspoň niekoľko postrehov za posledný mesiac čo som obehával a obvolával leasingové a splátkové spoločnosti:

Za prvé: Leasing na SK už nie je, všetko sú spotrebné úvery. Leasing spočíval v tom, že majiteľom by bola leasingovka a Ty by si bol držiteľ vozidla, majiteľom by si sa stal po splatení leasingu. Toto už padlo, si majiteľom od prvého momentu, preto už nie je leasing, ale spotrebný úver, výnimka je operatívny leasing.

Za druhé: Môžeš dať akontáciu akú chceš, príjem musíš dokladovať, to že dáš viac ako 50% a nič nedokladuješ už padlo. Ak dáš vyššiu akontačku, tak sú menej prísny pri posúdení Tvojej bonity. (čo je vlastne tiež houbelajs pravda, len sa skôr vojdeš do akceptovateľnej splátky, výjde Ti lepší skóring).

Za tretie: Sporka je najhoršia banka na SK, tiež som od nich po rokoch v októbri odišiel, majú najprísnejšie kritéria posúdenia bonity a pomaly mi tam účtovali za vedenie účtov aj vodné/stočné.

Verím, že Ti moje postrehy po rozhovoroch s pracovníkmi splátkových spoločností nejako pomôžu. :2f93:
focuskombi1
Príspevky: 20
Dátum registrácie: 23.09.2004 23:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa focuskombi1 »

Jurajcls ma presne info.
v pripade ze beries auto na ICO musis podnikat viac ako 6mes. Ak das primeranu akontaciu stacia ti dva doklady totoznosti.

V pripade ze na rod. Cislo musis vzdy preukazat prijem. Vyplatne pasky alebo vypis z uctu kde chodi mzda.

Tiez by som ti doporucil kupit lacnejsie a pockat kym budes mat zivnost dlhsie a potom kupit na leasing/uver.

Alebo zober v tvojej banke spotrebny uver...ak ti ho teda vobec daju.
vela zdaru.
romko77
Príspevky: 135
Dátum registrácie: 29.05.2008 21:37
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa romko77 »

Už to tu spomínal niekto, skús kúpiť auto cez bazár. Tam len nadiktuješ údaje bazárnikovi on to nahodí do systému a počkáš na výsledok. Najväčšiu šancu by som videl cez quatrocar.
davos
Príspevky: 170
Dátum registrácie: 18.06.2007 18:36
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa davos »

osobná skusenost pozitívna - ako živnostník auto dodávka fungel nová:
Tatraleasing
ale bolo to v 2012 pravidlá sa možno zmenili
V utorok som kontaktoval agenta a poslal potrebné údaje v stredu som bral auto.Minimálne navýšenie ceny ,rýchle jednanie.
Samozrejme každy klient je na posudenie podmienok pre nich individualny.Akontáciu som dával 50 %,príjem nebolo treba dokladovať.
Akurát čo ma nasrali ked som im po skončení poslal jednu splátku naviac - zabudol som zrušit trvalý príkaz, tak si naučtovali za vrátenie preplatku poplatok asi 15 €.
Naposledy upravil/-a davos v 03.02.2016 20:30, upravené celkom 2 krát.
Napísať odpoveď

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: autolaik, Bing [Bot] a 84 neregistrovaných