Lancia Phedra 2.2 jtd - skúsenosti

Diskusia ohľadne vozidiel značky Lancia

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Kacenka.Kacenka
Príspevky: 63
Dátum registrácie: 17.08.2009 13:08
Zdieľať na Facebook

Lancia Phedra 2.2 jtd - skúsenosti

Príspevok od používateľa Kacenka.Kacenka »

Chcela by som kúpiť našej rozrastajúcej sa rodinke Lanciu Phedru 2,2 JTD (7-miestnu). Máte s tým niekto skúsenosti, čo je to za auto? My sme doteraz jazdili len na Toyote (bez jediného servisného problému) a nechceli by sme byť nepríjemne prekvapení. Prosím o radu! Ďakujem
macomliec
Príspevky: 548
Dátum registrácie: 15.07.2009 13:51
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa macomliec »

je to v podstate peugeot 807 v inom kabate...pokial nebudu problemy s elektirkou, tak by mal v pohode slapat :41c2:
tuninka
Príspevky: 855
Dátum registrácie: 25.01.2009 20:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tuninka »

je to rovnake auto ako Fiat Ulysse, Peugeot 807, alebo Citroen C8.... su to identicke auta len zvonka maju trosku ine masky a svetla. Zvnutra su rovnake, Phedra ma najlepsiu vybavu, ale asi treba najst dobry kus, lebo ja ked som bol zopar pozriet, tak ty co sa pysili ze to ma navigaciu a info obrazovku na pristrojovke, tak im z toho polovicka nefungovala. Moc do toho nevidim, ale zda sa mi ze Phedra ma Peugeot motor, opravte ma ak sa mylim....tak ak chces 807 o 1-2000 eur lacnejsie, kup si Phedru. Jedno co som si vsimol, ked som ich bol pozerat, tak vsetky maly taky semisovy interier, co sice mohlo byt pekne ked bol novy, ale prakticke to velmi nie je. Sedi sa v tomto aute dost vysoko a je aj vyssie, tak ak mas garaz, tak si najprv zmeraj ci sa ti tam vojde :) Myslim aj na sirku..... ono sa to nezda al aj so zrkadlami je o nieco sirsie ako Toyota. Ja mam Ulysse, to je to iste, len Fiat..... jazdi sa v tom dobre, vsetko sa v pohode zmesti a zerie okolo 7-8 litrov, co nie je na taketo velke auto az tak vela. Razvor to ma velky, dobre sedi na ceste, ale hosie sa s tym cuva..... ale da sa zvyknut
gonam
Príspevky: 41
Dátum registrácie: 04.08.2009 22:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa gonam »

Ahoj, ja mám Phedru 2.2JTD-92kW diesel, 7miestny s nezavislym kurenim Webasto, dialkovo otvaranymi zadnymi dverami , 3x elektricke stresne okno, tempomat, 4-zonova automaticka klimatizacia, bi-xenonove svetlá, automaticke sťahovanie vsetkych okien na DO (aj zatvaranie)..Alarm s pohybovym cidlom, kontrola dohustenia pneumatik, hlasova navigacia (hlasom ovladas radio, CD s mp3, navigaciu, telefon a ine), zabudovana čítačka SIM karty s načítaním udajov zo SIM do PC a zaroven možeš posielať SMS-ky--okrem volania. Predne sedadla sa daju otocit o 180 st, vybrat a rozne kombinovat. Ja som si nechal 6sedadiel 3 a 3 za sebou, aby som okrem dvoch malych deti mohol zobrat dalsie osoby. Pouzivam detske autosedacky s uchytenim ISOFIX s ukotvenim . Mam bajonetove tazne zariadenie na 1800kg. Na vsetkych zadnych oknach su rolety vratane stresnych okien.Lancia ma tonovane skla ktore tlmia slnecnu energiu, elektricky sklapatelne spatne zrkadla, automaticke stmievanie spatnych zrkadiel, vyhrievane predne sklo, ovladanie radia pod volantom, vstup na DVD /ma velky farebny display/ kozeny paket, semišový interier-ALCANTARA, SEDACKY AKO V OBYVACKE, vyskovo nastavitelne sedacky, spotreba po prejdeni 14000km 7,8litra na 100km. Ma to 80 litrovu nadrz--SUPER. Natankujes plnu a si v pohode . Na aute som nemal doteraz ziadnu poruchu, len som vymenil olej a filtre vratane palivoveho. VSETKO JE PLNE FUNKCNE. Takuto vybavu nema ziadny 7-miestny van len LANCIA PHEDRA. A to nehovorim, ze ho dostanes za lacny peniaz oproti srotom typu alhambra, galaxy, espace, sharan. Ak sa Ti to auto paci, tak ho vyskusaj a ak je OK tak nie je co riesit---budes urcite spokojna. Pekny vecer a dobru kupu prajem :2f93:
Kacenka.Kacenka
Príspevky: 63
Dátum registrácie: 17.08.2009 13:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Kacenka.Kacenka »

Ste zlatí, ďakujem za infošky. Zatial ste písali samé chvály, ale aj tak sa trochu bojim. Predsa len, nie je to Toyota... Čo sa týka konkurencie som si všimla, že sú rovnaké vnútri, ale vo výbave ako ste písali je veľký rozdiel. Je aj tu v ponuke jedna, čo sa nám páči (má kožený interiér, čo sa mi z pohľadu malých detí zdá praktické na údržbu, a garáž máme docela veľkú, tak snáď vlezie), ale je dovezená cez autobazár, bez ŠPZ. Z toho vyplýva ďalšia moja neskúsená otázočka. Aké máte skúsenosti s dovezenými autami? My sme vždy kupovali priamo v Toyote, a nie je to s tými dovezenými, že kupujete mačku vo vreci??? javascript:emoticon(':41c2:')
Kacenka.Kacenka
Príspevky: 63
Dátum registrácie: 17.08.2009 13:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Kacenka.Kacenka »

GONAM - kde si zohnal takú Phedru? Ja ju nepotrebujem až tak nadupanú hračkami a nechcem novú, nejaký slabší odvar tej tvojej by bol fajn.
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

> A to nehovorim, ze ho dostanes za lacny peniaz oproti srotom typu alhambra, galaxy, espace, sharan.


ja idem trosku oponovat - teraz som si pozeral inzeraty, 2005ky sa nepredavaju o nic lacnejsie ako sharanoidne sroty. A ked si zafaktorujes buducu predajnost o styri roky, tak tak phedra teda nic moc... sharan predas. Ale phedru? Teraz je ich na predaj 12 v inzeratoch na tomto fore bez obmedzenia roku. O styri roky ich bude sedem ak nie tri. Kto ti to kupi?

Takze prerobis minimalne 2000-3000eur viac na poklese hodnoty oproti sharanu lebo budes musiet ist prudko s cenou dole.
Kacenka.Kacenka
Príspevky: 63
Dátum registrácie: 17.08.2009 13:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Kacenka.Kacenka »

MP3TURBO - vďaka za názor, ale Sharan je hnusné auto. My sme pôvodne chceli VW Touran, ale ten má tiež hnusný interiér. Čo by si ty zo skúsenosti viac odporúčal? Stále zostáva aj moja otázka o dovezených autách. Vie niekto poradiť??? Vďaka
Ghaur
Príspevky: 226
Dátum registrácie: 14.09.2009 22:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Ghaur »

To, ci sa ti paci interier alebo nie je zvyk...ja osobne mam rad VW interieri...samozrejme aj skoda,audi..atd. mne to pride take utulne a prakticke...ziadne zbytocnosti a vsetko po ruke lahko ovladatelne ale ako hovorim je to sila zvyku. Dalej ako pisal mp3turbo sharan predas aj o 5-6 rokov pretoze takmer vsetky auta z koncernu VW si drzia cenu. Dalej je tu neporovnatelne lacnejsi servis na VW ako Lanciu a prihliadal by som aj na spotrebu.JTD su celkom usporne motory presnejsie ti popise spotrebu, poruchovost a cenu nahradnych dielov italcars. So spotrebou u Sharanu sa porad s turbom ;-)
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

spotrebu neriesim, za kolko jazdim za tolko jazdim a ked chcem lacnejsie, mozem ist trolejbusom [inak jazdime so zenou za priblizne 7l v Bratislave a da sa aj pod sest litrov mimo mesta kludnou jazdou okolo 115-125km/h po rovnej ceste ; v zime si k tomu prirataj liter navrch cize mesto osem a kazdy kto ti bude tvrdit ze jazdi oktaviu v meste za 5l v zime tak klame].

co sa tyka hnusnosti zvonku alebo zvnutra to je otazka vkusu konkretneho cloveka - mne sa napriklad vobec nezda interier phedry (ciferniky su strasne, pismenka na nich ako z druhej svetovej, interier kriklavy jak africky papagaj, kazda farba ina, bledy interier je super perfektny na udrzbu a skus do neho rad vliezt v zablatenych topankach ked je vonku mokro] atd, atd. Cize nejdem komentovat ani vonkajsi ani vnutorny design alebo prevedenie sharanov alebo phedier - to si kazdy z nas musi uvazit.

to o servisnych veciach plati. Povedz mi ci zozenies 6stupnovu prevodovku na phedru za 8000 korun a ci si mozes vyberat z 20 kusov ; ci zozenies vsetky styri vstrekovace za necelych 200 eur dohromady a ci si mozes vyberat ; povedz mi kolko pouzitych alebo novych turb zozenies na phedru a ci si mozes vyberat, proste to plati o kazdej jednej veci. Co spravis ked sa ti dodrbe elektronika vypinacov na elektricke okna? Mne jedno male dieta kladivom zlomilo tri tie vypinace a rozbilo cely ten panel na vodicovych dverach, riesenie bolo za tisic korun aj s robotou. Ked ti to spravi na lancii, pojdes si kupit novy do fiatu za peknych par tisic. Diagnostiku na sharana ti spravi kazdy blbec v kazdej garazi, napriklad aj ja zadarmo v Bratislave. Sharan ti opravi takisto kazdy blbec - kto uz dnes nevie opravovat golfy = passaty = oktavie = fabie = sharany, tak ten je mimo business. Kolko mas for ("forumov") kde mozes diskutovat o Phedrach? Najdi... ukaz... Ja ti ukazem STYRI spickove v Cechach a na Slovensku kde sa mozes poradit a castokrat si ludia aj pomahaju navzajom a ukazem ti asi desat nemeckych a desat anglickych (UK) kde mas rozobratu kazdu jednu jedinu skrutku v Sharane. Su tam ludia ktori riesili ABSOLUTNE KAZDY PROBLEM so Sharanmi a je to nesmierne cenna studnica informacii. Phedry? Skus mi ukazat s kym sa poradis ked mas nejaky problem. Pojdes do autorizovaneho servisu? Za ake peniaze? A ake asi tak maju autorizaky skusenosti s Phedrami ked ich na celom Slovensku jazdi asi tak tridsat a aj to nie od novoty? No vidis... rozmyslaj nad tym co som teraz povedal. Je to nesmierne dolezite.

Takisto suciastok je milionkrat viac na sharana a preto su dostupnejsie = lacnejsie a lepsie k zohnaniu ako na phedru. Stratu hodnoty sme uz prebrali.

co by som odporucal? Phedru som nikdy nemal a ani nebudem mat takze nemozem hovorit "zo skusenosti". Nieco som ti ale napisal a asi ti je jasne ku ktoremu taboru by som sa ja osobne priklanal. Ked ti odide cerpadlo na phedre, kupis si za 1300eur nove? Ked ti odide turbo, kupis si za 1500eur nove?

co sa tyka dovezenych aut : je to loteria uplne presne ako pri ojazdenych autach od lokalneho obcana - aj jedny aj druhe auta mozu byt aj totalne zle aj totalne spickove. Proste si ich treba DOKLADNE pozriet, musi ich pozerat clovek ktory ich vlastni a jazdi a hotovo.


neviem ti pomoct rozhodnut sa, ale moj text hovori ku ktoremu taboru som sa priklonil ked som sa rozhodoval o takomto aute pred dvomi rokmi. Jedno z preberanych aut je totalne OKRAJOVE AUTO BEZ ZAUJMU TRHU A TO BUDE STRASNY PROBLEM O PAR ROKOV KED HO BUDES PREDAVAT. Tieto slova si mimoriadne dobre zapamataj. A skus hadat, ktore z tych dvoch aut co sa o nich bavime to je :)


PS : este pripomienka : je ich 12 v inzeratoch na predaj. Dvanast. V porovnani s tisickami [!] tych druhych aut. Co si myslis o ktore auta je vacsi zaujem trhu?
Kacenka.Kacenka
Príspevky: 63
Dátum registrácie: 17.08.2009 13:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Kacenka.Kacenka »

Tak ďakujem! Ale si mi to nandal. Ja som blondínka, ale teraz sa cítim ako blondínka zo známych vtipov... Ale nie, naozaj ďakujem za úprimné slová. Je jasné, že máš pravdu. Mala som takého tušáka. Ak ma Phedra pežoťácky motor, tak potom aj Peugeot je taký drahý? Aj tie ostatné? A Sharan je lacnejší servisovať preto, že je bežnejší? Ja si rada nechám poradiť a samozrejme, že chcem do budúcna čo najdostupnejší servis. Prečo tu nikto nespomínal v tejto triede Touran? Aspoň z vonku je o 100% krajší ako Sharan (predsa len som ženská a chcem aby auto aj trošku vyzeralo a nie len slúžilo). Asi by som mala prejsť do VW fórumu, čo? Aké máte skúsenosti s dovezenými autami ostatní???
soto19
Príspevky: 657
Dátum registrácie: 23.09.2008 15:12
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa soto19 »

Touran je o dost mensi ako Sharan. Je to tzv. trieda compact MPV, podobne ako Zafira :d :D .
*
Ta dostupnost dielov a vedomosti servisakov pri jazdenom aute su velmi silnym kriteriom. Sam som vlastnil korejca. Nevadilo mi, ze absolutne nic sa nedalo zohnat z vrakacu (a preto som musel kupovat vsetko origo), ale bol obrovsky problem zohnat servis, kde sa na to auto vedeli pozriet.
*
Ale pozor. Velka dostupnost dielov/oblubenost modelov = velka oblubenost u zlodejov =>velka dostupnost dielov :4012: .
Cize po kupe WV auta tvoj zaujem bude musiet smerovat k najlepsiemu zabezpeceniu (moja kolegyna dnes prisla do prace na novom Pole, som zvedavy ci ma dnes aj na nom odvezie domov :zg282: ). Ale aj v tom ti tu pritomni borci radi pomozu.
*
A co tak Toyota Avensis Verso, resp. Previa, Picnic? Su to pekne 7 miestne auta.
Kacenka.Kacenka
Príspevky: 63
Dátum registrácie: 17.08.2009 13:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Kacenka.Kacenka »

Áno, áno, už som si to pozrela. Rada som pobavila prítomných borcov mojou nevedomosťou o autách. Ja som bola fakt vždy verná Toyote, preto som z iných značiek tupec. Čo sa týka kúpi ďalšej Toyoty typu Avensis, Verso... na to nesiahajú naše finančné možnosti (materská), preto musíme ísť do inej stajne v ktorej sa nevyznáme a zháňame info. Drahú havarijku sa mi tiež nechce platiť... vie tu niekto poradiť nejaký prijateľný kompromis? Ja viem, že koľko ľudí, toľko chutí, ale sú ľudia čo vyskúšali všeličo. Zatiaľ všetkým vďaka. Pa pa
tuninka
Príspevky: 855
Dátum registrácie: 25.01.2009 20:17
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tuninka »

no a kolko chces za to tvoje novsie 7 miestne auto zaplatit? To pomoze pri vybere ...
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

Kacenka, len sa tu kludne pytaj - nehanbi sa!
Napísať odpoveď

Návrat na "Lancia fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní