Kto by vedel poradit ohladom traktora

Diskusia ohľadne vozidiel značky Audi

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Titon
Príspevky: 26
Dátum registrácie: 20.12.2009 12:45
Zdieľať na Facebook

Kto by vedel poradit ohladom traktora

Príspevok od používateľa Titon »

Pekny den Vam prajem nasiel by sa tu neaky odbornik co by mi vedel poradit.Potreboval by som zistit ci sa da spojit cela v3eskova prevodovka s neakym zetrorackym motorom bolo by to mozne alebo by to bol dost problem da sa kupit na to neaka origo priruba ? Len poprosim ziadnu kritiku Viem ze je to autoforum ale napisal som to sem lebo to potrebujem co najskor zistit zatial dakujem.
negio
Príspevky: 4
Dátum registrácie: 02.10.2007 20:45
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa negio »

Neni som ziadny odbornik,ale teoreticky sa da spojit hocijaky motor s lubovolnou prevodovkou.
Ale originalny medzikus by si hladal asi marne.
Osobne mam skusenost iba s niecim mensim...motor Avia prevodovka aro
240.
Myslim ze tu najdes viac


http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 77&t=39927

http://m.youtube.com/watch?v=2Z47dNjblFo
trucker694
Príspevky: 3064
Dátum registrácie: 03.12.2005 20:23
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa trucker694 »

Trochu rozviň otázku.
Čo vlastne plánuješ urobiť s motorom Zetor a prevodovka Praga V3S?
Máš asi nejaký podvozok a plánuješ niečo na pole do hory?
Aj tieto indície možno pomôžu ku tomu aby si dostal fundovanú odpoveď, inak sa to dá spojiť dokopy medzikusom ako napr.motor Avia/ Idenor a prevodovka vo Volha GAZ 24 ale individuálnej výroby.
Titon
Príspevky: 26
Dátum registrácie: 20.12.2009 12:45
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Titon »

Ano chcel by som urobit traktor napravy gaz 66 a komplet v3skova prevodovka v celku ako je vo v3ske chcel by som tam dat motor zetor 52jkovy alebo neaky ktory by tam lepsie dal prisposobit jeho vyuzitie by malo by vsestranejsie ci na pole alebo do lesa len ma brzdi ako to vymysliet s tou prirubou
vladko97
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 29.12.2013 21:24
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa vladko97 »

To ti možem poradit osobne som to nerobil ale susedia maju traktory porobene motor zetor 4011 prevodovka pv3s dalsi motor 3011 prevodovka robur,motor zetor 5245prevodovka pv3s.Tak nevidim problem preco by ti tam nemala pasovat to uz musis aj troska prisposobit,a este 1 vec ta prevodovka je tip top silna a da sa zohnat aj z vyvodom na navijak.
trucker694
Príspevky: 3064
Dátum registrácie: 03.12.2005 20:23
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa trucker694 »

Trochu remeselnej zručnosti, nejaké náradie, zváračka, autogén poprípade sústruh a len veľa zdaru.
Najlepšie je ak niekto takýto traktor má, zájsť za ním a okopírovať, nerobil som to,nepotrebujem traktor takejto sily, do garden mi stačí terra, prípadne susedov Pejo a jednoradličák aj s vodičom a pollitrovka za 2,5ára orania.
Tento rok som sa rozhodol posilniť kondičku tak som bol za Peja ja a namiesto jednoradličáku obyčajný rýľ a bez tej polliterky :40bd:
smejo74
Príspevky: 883
Dátum registrácie: 19.09.2008 21:55
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa smejo74 »

odporúčal by som skôr prevodovku z SPTčky bola na vyššej úrovni ovela jednoznačnejšie tam šli rýchlosti aj ked to už asi nebude lahké zohnať
civic14z2
Príspevky: 12
Dátum registrácie: 18.05.2010 22:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa civic14z2 »

Dobrý deň . Už sme také nieco podobné robili pár krát . Postup bol zhruba taký že demontuješ medziprírubu od motora potom zasunieš prevodovku do motora myslím hriadeľ s prevodovky do lamely(ak vam nebude pasovať hriadel s prevodovky do lamely čo asi nebude , lebo ma iní priemer at. tak my sme v lamele prenitovavali ten stred viachranu) tak aby bol dostatocne zasunuty . Medzeru ktora ti vznikne " vyplníš " dvoma prírubami jedna bude našrobovaná na prevodovke a druha na motore my sme ich mali vypalene na cnc potom po nasrobovaní ich zase spojíš vycentruješ a zvaríš príruby k sebe a vznikne ti jedna príruba ktora ti to spojí. Neviem či som to napísal tak aby sa to dalo trocha pochopiť.Ale robit to doma v garaži bez zeriava o podobne si moc neviem predstaviť . A jasne že to neni také jednoduché ako to je napísané a je potrebne urobiť nejake prípravky ale kto s takím niečim robí tak vie o čom to je . Tak veľa štastia .
Titon
Príspevky: 26
Dátum registrácie: 20.12.2009 12:45
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Titon »

Dakujem Vam pani za odpovede dost mi pomohli.
mareceks51
Príspevky: 386
Dátum registrácie: 06.04.2008 13:52
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mareceks51 »

toho času som videl na nemenovanom inzertnom fore V3Sky s motorom zetor.skus pozret. Pánko to prerábal niekde na východe, možno ti jednu prírubu predá ....
YxoYpsilono
Príspevky: 3391
Dátum registrácie: 14.08.2008 16:55
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa YxoYpsilono »

mechanicky na traktor sa to urcite da spravit. Myslim, ze v3s komponenty su ako traktor komponenty velmi oblubene a casto pouzivane. motor zo zetora a naĂ­rava a prevodovka z vetriesky su bezna kombinacia.. chce to vsak strojarsku zrucnlst a nejake vybavenie.
jurigad
Príspevky: 669
Dátum registrácie: 15.03.2006 19:58
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jurigad »

civic14z2 napísal:Dobrý deň . Už sme také nieco podobné robili pár krát . Postup bol zhruba taký že demontuješ medziprírubu od motora potom zasunieš prevodovku do motora myslím hriadeľ s prevodovky do lamely(ak vam nebude pasovať hriadel s prevodovky do lamely čo asi nebude , lebo ma iní priemer at. tak my sme v lamele prenitovavali ten stred viachranu) tak aby bol dostatocne zasunuty . Medzeru ktora ti vznikne " vyplníš " dvoma prírubami jedna bude našrobovaná na prevodovke a druha na motore my sme ich mali vypalene na cnc potom po nasrobovaní ich zase spojíš vycentruješ a zvaríš príruby k sebe a vznikne ti jedna príruba ktora ti to spojí. Neviem či som to napísal tak aby sa to dalo trocha pochopiť.Ale robit to doma v garaži bez zeriava o podobne si moc neviem predstaviť . A jasne že to neni také jednoduché ako to je napísané a je potrebne urobiť nejake prípravky ale kto s takím niečim robí tak vie o čom to je . Tak veľa štastia .
Obdivujem takých zručných ľudí.
Napísať odpoveď

Návrat na "Audi fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: andyscasny a 12 neregistrovaných