Kia Sportage 2.7 V6 - servo

Diskusia ohľadne vozidiel značky KIA

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

DADOKI
Príspevky: 8
Dátum registrácie: 21.08.2011 14:41
Zdieľať na Facebook

Kia Sportage 2.7 V6 - servo

Príspevok od používateľa DADOKI »

Dobrý deň na začiatok by som chcel povedať, že rád čítam toto fórum a mnoho krát v nom nájdem riešenie k problémom ale včera som sa stretol s nasledovným: budem sa to snažiť popísať polopatisticky a čo najpresnejšie: počas jazdy začal vibrovať volant, následne začalo niečo smrdieť, zasvietila kontrolka check a dobíjanie a servo prestalo fungovať. Auto som odstavil na krajnici pri klinovom remeni niečo "čmudilo" a na remeni a kladkách boli nalepené kúsky gumy alebo roztavaného plastu. Auto nešlo naštartovať ako keď je vybitá baterka. /svietil check a dobíjanie/ Napadlo mna, že dovod može byť prasknutý remeň kedže predpokladám, že servo, klíma a dobíjanie je len jeden remeň. Remeň je ale OK /napohlad len tak prezreté pri aute/ po cca 30 minútach som auto naštartoval a prešiel nejakých 5 km domov, počas jazdy som skúšal zap/vyp klímu či sa to nestane znova ale nič sa nedialo. Auto som zaparkoval vyskúšal ešte naštartovať a z motoru sa ozvalo klepanie napínáku klinového remeňa takže som usúdil, že je zlý a počas jazdy mi "prešmykol" remeň na kladkách /preto ten smrad a spálená guma/. Auto som nechal ráno keď som ho išiel zaviesť do servisu som už nenaštaroval...ako keď je vybitá baterka.

A teraz príde otázka može to byť napínak klinového remeňa alebo niečo iné...?

PS: servo nie je vytečené, klíma funguje..predtým podľa mňa remeň slabo pískal po naštartovaní...
Jedná sa o model 2006 2.7 V6 LPG automat, najazdené 142000 auto bolo majiteľa predajne KIA následný servis som robil sám.

Dalšia otázka je možem auto odtiahnuť kedže sa jedná automat /na neutrále samozrejme/alebo radšej naštartovať cez káble a prejsť cca 20 km do servisu.

Ďakujem vopred za rady.
M.
mato.soky
Príspevky: 1376
Dátum registrácie: 29.03.2013 14:07
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mato.soky »

úplne základná otázka aby si nemrhal časom ostatných keď to neštartuje akoby vybitá baterka je tá baterka nabitá ? svietia kontrolky ? počuť niečo ? točí štartér ? deje sa niečo ?
DADOKI
Príspevky: 8
Dátum registrácie: 21.08.2011 14:41
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa DADOKI »

auto sme nalozili na odtahovku a uz je v servise, remen a napinak kupeny takze uvidime...drzte palce
Napísať odpoveď

Návrat na "KIA fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných