| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
Adamik1989
Založený: 24 február 2009 Príspevky: 104
|
Zaslal: Ut 09.02.2010 01:11 Predmet: Keď vas niekto zablokuje |
|
|
| Ahojte. Stala sa mi taka vec ako je na sidliskach bezne niekto sa postavi za vás, problem sa vyriešil trubenim cele to prebehlo v pokoji. Čo ak sa stane situácia kedy potrebujete súrne auto nemyslím tým že potrebujem cigarety s obchodu, ale situácia kedy manželka ma zdravotne problémy dieťa je vážne choré. Čo robiť ? Čakat kym niekto pride? To by som určite nezvažoval. Mne osobne sa naskytujú dve možnosti rozbijem mu sklo na aute odbrzdím posuniem nižšie, mam vetsie auto vôbec ma neštve ci si svoje poskodim lebo tu ide o zdravie a doslova ho odtlačím. Ktorá možnost je lepšia? Ako by ste postupovali vy ? |
|
| Návrat hore |
|
 |
petyy
Založený: 16 december 2009 Príspevky: 2386
|
Zaslal: Ut 09.02.2010 01:26 Predmet: |
|
|
| nemáš vela možností. ak stojí nesprávne len on, zavolaj policiu a odtiahnu ho. ak stojíte nahovno obaja, máš smolu a odídeš až ked on. alebo sa možeš dopustiť priestupku a nejako ho bud odtlačiť alebo rozbiť okno a odsunuť... |
|
| Návrat hore |
|
 |
marauder66
Založený: 19 november 2008 Príspevky: 161 Bydlisko: Hurka
|
Zaslal: Ut 09.02.2010 01:28 Predmet: |
|
|
Tiez som nad tym meditoval, ze co vtedy. A nie je to nahodou tak, ze by tam nemali mat rychlost ani zatiahnutu rucnu aby si ich potom rano vedel "posunut" dalej????  |
|
| Návrat hore |
|
 |
kiklop263
Založený: 26 apríl 2008 Príspevky: 391
|
Zaslal: Ut 09.02.2010 01:48 Predmet: |
|
|
možností máš pár:
- zavolať políciu 158 alebo Mestskú Políciu 159 ( odťah vozidla )
- pokúsiť sa auto odtlačiť,potiahnuť ( nesmieš spôsobiť škodu, poprípade postup v TZ krajná núdza )
- zavolať sanitku cez 112 (nahrávané hovory) a tam priamo uviesť že nemôžeš previesť osobu vlastným autom nakoľko si zablokovaný,nemáš na taxík atd.
- zavolať si taxík a neskôr žiadať náhradu škody-výdavky za taxík ( ťažko na dlho nakoľko auto mohol tam zaparkovať bár kto z rodiny alebo z firmy ) Potreba do toho zapojiť Políciu na zistenie majiteľa vozidla atď.
- požiadať suseda alebo volakú inú osobu o prepravu
V takomto prípade by som mu podhustil všetky 4 kolesá tak aby aspoň mohol prejsť niekde kde si to dofúka. Ak by sa to opakovalo tak všetky 4 ventily by skončili mimo kolies v "smeťáku".
Bývalo dobrým zvykom že sa auto nechalo bez ručnej a s zaradeným neutrálom aby sa mohol odtlačiť. ( ak to dovolil sklon cesty alebo mobilné číslo za oknom ). _________________ Ford Galaxy-Ghia 1,9TDi 66kw 1Z
sledujem http://www.rescueonline.sk/ |
|
| Návrat hore |
|
 |
barrtek
Založený: 11 máj 2009 Príspevky: 24
|
Zaslal: Ut 09.02.2010 01:53 Predmet: |
|
|
| Ked pojde o život rod.príslušníka,tak ti bude úplne jedno aké a koho auto tam bude stáť.V tom okamihu nebudeš rozmýšlať,ale konať.Ked to nebude súriť,tak držím klakson kým niekto nedobehne.Môj názor...... |
|
| Návrat hore |
|
 |
VOJTO55
Založený: 12 december 2009 Príspevky: 233
|
Zaslal: Ut 09.02.2010 02:16 Predmet: |
|
|
Predsa asi je najrozumnejšie pokiaľ sa jedná o ohrozenie života a zdravia volat záchranku-oni sa ta nebudu pýtat prečo si nemocného nedopravíš sám,ani nesmu!!!A potom to riešit políciou...v žiadnom prípade nesiahaj po krajnom riešení/poškodení atd/pretože v konečnom dosledku na to doplatíš!!!A to ešte ked nevieš komu to auto patrí...všetci vieme o čom hovorím lebo zvyčajne sa takto slušný a obyčajný človek nezachová-nedovolí si to... Aj ked v danej chvíli človek uvažuje inak,toto je asi tá najrozumnejšia alternatíva...Nerobme iným to,čo nechceme aby oni robili nám... |
|
| Návrat hore |
|
 |
kiklop263
Založený: 26 apríl 2008 Príspevky: 391
|
Zaslal: Ut 09.02.2010 02:24 Predmet: |
|
|
no a existuje ešte jedno riešenie ktoré spolahlivo funguje:
kopnutie do kolesa a následne aktivácia alarmu daného auta ( pokial má )
alebo
ak má alarm systém klop-klop za čelným sklom kde zaťukáš. _________________ Ford Galaxy-Ghia 1,9TDi 66kw 1Z
sledujem http://www.rescueonline.sk/ |
|
| Návrat hore |
|
 |
roman66666
Založený: 26 november 2008 Príspevky: 461
|
Zaslal: Ut 09.02.2010 02:41 Predmet: |
|
|
| ak by islo niekomu o zivot a ja som mal auto typu H2 nasadnem a idem, jeho smola ze je v ceste, zivot je asi viac ako nejaky plech, ale s beznym autom neviem, asi fakt tu 112 hoci v niektorych lokalitach kde zrusili zachranky pride skor farar ako doktor |
|
| Návrat hore |
|
 |
wormik23
Založený: 02 júl 2008 Príspevky: 5
|
Zaslal: Ut 09.02.2010 03:58 Predmet: |
|
|
Akurat dnes rano sa mi to stalo, bol som na rehabilitacii, vyjdem von s barlami a skoro ma slak trafil stal som autom oproti budove, zlava auto,sprava plot a za mnou punto. Tik v oku, a prve co ma napadlo, ze ho odtlacim de*** ved mam vzadu tazne no ale som kludas, tak ze chvilu vydrzim.Po 10minutach som uz kludas prestaval byt.tak som bol rozhodnuty volat 158, Nastastie ten de*** prisiel behom rozhodovacieho procesu...Dedo, spustil, ze on si myslel, ze to auto je pana doktora, ze on ho pozna atd.sama vyhovorka. Ale nakoniec sa vehementne ospravedlnoval. Keby natrafil na nejakeho paka ktoremu to je jedno, rozbil by mu aj auto aj cifernik... Su ti ludia normalni? Nad cim kua rozmyslaju, ked robia taketo koniny... |
|
| Návrat hore |
|
 |
fester777
Založený: 19 jún 2009 Príspevky: 1201 Bydlisko: NR
|
Zaslal: Ut 09.02.2010 04:01 Predmet: |
|
|
| marauder66 napísal: | Tiez som nad tym meditoval, ze co vtedy. A nie je to nahodou tak, ze by tam nemali mat rychlost ani zatiahnutu rucnu aby si ich potom rano vedel "posunut" dalej????  |
a hlavne ked stoji dolu brehom je to najlepsie alebo ked stoji na rovnej ceste a kusok za nim briezok , ta co potlacim ho a auto dolu kopcom  _________________
http://pc.bazos.sk/inzerat/422.....ostava.php |
|
| Návrat hore |
|
 |
rudolfo63
Založený: 23 august 2009 Príspevky: 2684
|
Zaslal: Ut 09.02.2010 04:03 Predmet: |
|
|
| ...skus mu dat za stierac karticku s informaciou,ze mas tazko choreho prislusnika rodiny a auto casto vyuzivas... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Fofro
Založený: 08 december 2009 Príspevky: 191 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: Ut 09.02.2010 04:16 Predmet: Re: Keď vas niekto zablokuje |
|
|
| Adamik1989 napísal: | | tu ide o zdravie a doslova ho odtlačím. Ktorá možnost je lepšia? Ako by ste postupovali vy ? |
Ja v krízových situáciách reagujem úplne inak,ako by som niečo riešil s "chladnou hlavou".
Takže,ak by som sa nedajbože do takej situácie dostal,nechal by som pracovať emócie a adrenalín. |
|
| Návrat hore |
|
 |
lakinooo
Založený: 17 apríl 2008 Príspevky: 3559
|
Zaslal: Ut 09.02.2010 04:23 Predmet: Re: Keď vas niekto zablokuje |
|
|
Mne sa to raz stalo. Trubim a nic, rychlost zaradena, rucna zatiahnuta. Zavolal som kolegovy, dobehol na polonalozenom VW LT 35, vytiahli sme poriadne lano a smykom ho odtiahli. Dodatocne som mu vypustil kolesa a nechal za oknom listok ze je ch*j. _________________ Berlingo 1,6 HDi 08
 |
|
| Návrat hore |
|
 |
raltok
Založený: 15 december 2008 Príspevky: 60 Bydlisko: ba/ke
|
Zaslal: Ut 09.02.2010 06:00 Predmet: |
|
|
tu prave niektori take parkovanie odsuhlasovali...
http://forum.autobazar.eu/park.....17295.html
ja by som to riesil asi tym, ze by som volal na 112 a rovno ziadal sanitku a policajtov...
a kebyze mam tu moc, tak by som prijal zakon, ze za zle zaparkovane auta je mozne v urcitych pripadoch doslova "znicit" bez naroku na odskodnenie. je normalne, aby kvoli pohodlnemu de*** nieco niekde zhorelo {u nas na sidlisku hladali hasici cestu na 5x, pretoze nikde nebol dostatocne siroky jazdny pruh pre ich vozidlo!!}, popripade bol ohrozeny niekoho zivot, pretoze sa k nemu nemozu dostat sanitka?? |
|
| Návrat hore |
|
 |
marauder66
Založený: 19 november 2008 Príspevky: 161 Bydlisko: Hurka
|
Zaslal: Ut 09.02.2010 06:06 Predmet: |
|
|
| fester777 napísal: | | marauder66 napísal: | Tiez som nad tym meditoval, ze co vtedy. A nie je to nahodou tak, ze by tam nemali mat rychlost ani zatiahnutu rucnu aby si ich potom rano vedel "posunut" dalej????  |
a hlavne ked stoji dolu brehom je to najlepsie alebo ked stoji na rovnej ceste a kusok za nim briezok , ta co potlacim ho a auto dolu kopcom  |
napriklad , alebo staci ked zavolas MARTIKOvi a on ty to spravy  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|