Je to poistná udalosť, ktorú sa oplatí riešiť?

PZP, havarijné poistenie, problémy s poisťovňami

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Tomas7723
Príspevky: 62
Dátum registrácie: 07.12.2008 15:38
Zdieľať na Facebook

Je to poistná udalosť, ktorú sa oplatí riešiť?

Príspevok od používateľa Tomas7723 »

Dobrý deň,

Poradte mi prosím Vás, dneska mi oškreli zadný nárazník na parkovisku, poznám vinníka ako aj jej EČV, len odišiel z miesta činu, akoby sa nič nestalo. Mám kvalitnú fotodokumentáciu - zopár fotiek- ako pri parkovaní poškodil moje auto resp. mohol poškodiť, lebo som to fotil priamo z okna na mojom pracovisku, keď som zbadal, že sa ide zaparkovať tam, kam by normálny človek ani neskúsil. Nie som konfliktný typ, chcel by som to riešit rozumným spôsobom. Čo mám robiť, ako mám ďalej postupovať? Za užitočné rady Vám vopred ďakujem!
Moje auto: Citroen C5 r.v. 2010 , dĺžka škrabanca cca 20 cm, farba odretá, plast OK aspôň dúfam.[/img]
bbbr
Príspevky: 3603
Dátum registrácie: 06.03.2008 18:40
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bbbr »

Poznáš osobne vinníka? Kontaktoval si vinníka? Ak áno ako sa k tomu postavil? Teoreticky sa stále dá dohodnúť, ak sa chce dohodnúť. Treba vypísať tlačivá a ísť do jeho poisťovne. Ak sa dohodnúť nechce, nevieš ho kontaktovať, jedná sa o DN. Útek z miesta DN je priestupok pri ktorom sa prichádza o vodičský preukaz a udeľuje sa zákaz činnosti. Ak máš k tej fotodokumentácii aj svedka, nemáš problém. Hlavne konaj, ak chceš konať, na nič nečakaj... Ľudia sú chrapúni a svine...
scorpi4
Príspevky: 6093
Dátum registrácie: 18.07.2008 17:35
Bydlisko: TT, PN, TN
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa scorpi4 »

resne ako pise bbbr...

okamzite to ries, a na pekne reci a sluby sa nespoliehaj..ries to hned, a ak mas fotodokumentaciu a ECV, tak si najdi vinnika, ukaz mu to, a zdorazni mu to, co bolo popisane vyssie..ak nebude mat chut bavit sa o tom, nerozmyslaj a chod na DI, a oznam dopravnu nehodu a aj vinnika, ktory z nej usiel, a doloz dokumentaciu a pripadne dalsieho svedka ak mas..

aj tak to bude riesit postovna, ale navyse ten dotycny pride o papiere...co si plne zasluzi, ak nenechal po sebe aspon nejaky "liebes brife" s kontaktom a ospravedlnenim..co asi nenechal..

toto nie je o konfliknej povahe, ale o tom, ze ludia su proste taki, aki su..

tiez mi na parkovisku rozbili spatne zrkadlo, dva dni nova krytka na nom, a vinnika nebolo...mat taku sancu ako mas ty, okamzite to hlasim..
cubicomp
Príspevky: 4526
Dátum registrácie: 24.02.2007 22:10
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cubicomp »

scorpi, aj keby tam nechal list, tak je to utek z miesta "cinu" co je samo o sebe uz trestne.
Takze nastastie mas dokumentaciu, ja by som ho ani nehladal a rovno by som mu domov poslal policajtov, nech sa fesak nauci aj do buducna ako sa ma spravat.
Predpokladam, ze ked mu nepovies, ze to mas pofotene, tak bude tvrdit, ze on to nebol a ked mu povies, ze pozor fesak, mam to na fotke tak zrazu si spomenie.....
Tomas7723
Príspevky: 62
Dátum registrácie: 07.12.2008 15:38
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Tomas7723 »

Ďakujem, osobne ju nepoznám, ale moja kolegyňa áno. Ja len chcel som vedieť či sa oplatí toto riešiť políciou, alebo kúpiť tempo pastu atď... Keby som vedel, ako sem vložiť obrázok,to len ako ukážku... Ale zatiaľ Vám ďakujem!
donmartin
Príspevky: 536
Dátum registrácie: 25.06.2007 12:10
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa donmartin »

ak poznas vinnika tak mu oznam ze ma 3dni na nahlasenie do poistovni a ak to nespravi tak o cca 2 mesiace nema VP...
ak vinnika nepoznas tak ti asi zostava len nahlasit dopravnu nehodu...
ale zas zalezi od skody...ak mas nejaky maly skrabancek tak sa na to vys*r a pre upokojenie tvojej duse mu obtiahni auto klucom az ho stretnes.
braga
Príspevky: 1982
Dátum registrácie: 26.10.2009 18:24
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa braga »

Ziadneho vinnika nekontaktuj ale volaj policiu a hned ziadne sranie ked je niekto tak drzi ze sposoby skodu a spravy zo seba mrtveho chrobaka tak ziadne zlutovanie a poviem ti vinnik ma po ptakoch mastna pokuta a bez vodicaku aspon na pol roka a to vsetko zato ze usiel z miesta nehody a vobec by som ho nelutoval prednedavnom tu bola takato tema
Tomas7723
Príspevky: 62
Dátum registrácie: 07.12.2008 15:38
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Tomas7723 »

Prečítal som súvisiace témy, porozmýšľam ako ďalej. Jedná sa o ženu šoférku, nechcem jej robiť starosti, len ma nasrala svojou tupou hlavou ako sa zachovala, keď parkovala na také miesto, kam by rozumný človek ani neodvážil zaparkovať. Našiel som podobné video, ktoré mi pripomína túto situáciu: http://tivi.cas.sk/video/1099454/neviet ... nauci.html
oco13
Príspevky: 17825
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Bydlisko: okr.nové zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

Cawte , som tu dosť známy svojimi radikálnymi názormi,tak tiež pridám jeden z tohto súdka.Neriešim parkovacie škrabance na svojich a tým pádom ani na cudzích autách,velakrát parkujem ešte tvrdšie ako ten maník na videu.Lenže pozor ,ak necháš niekomu zobrať papiere za "škrabanec" ,možno ho tým dostaneš do zúfalej situácie.(napr.príde o robotu a tým aj obživu svojej rodiny).No a zúfalý človek robí zúfalé činy.Čo potom keď tvoje auto s malým škrabancom do rána zhorí aj s troma susednými,alebo sa deti nevrátia poobede zo školy???Dať niekomu päsťou do nosa ,je také že sa ti v tom momente ulaví a je klud, ale dostať niekoho do prúseru za "blbosť" je niečo iné.Budete namietať že škrabanec na novom aute nie je blbosť ,ale z môjho hladiska je .Pretože keď vám to isté vykoná opilý fagan idúci z diskotéky, tak mu môžete akurát rozbiť hubu ,prípadne ak ich je celá tlupa tak ani to.V poslednej dobe sa mi nejak darí fackať sa s protiidúcimi autami zrkadlami.Za dva mesiace som kupoval už tretie ( a to jedno vydržalo až tri facky).No neviem si predstaviť že by som mal utekať za žandármi a niekoho nahlasovať,pritom zrkadlo je asi drahšie ako škrabanec.
Santer77
Príspevky: 108
Dátum registrácie: 09.02.2011 20:19
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Santer77 »

ja osobne škrabance na parkoviskách takisto neriešim. Sám som ešte, čestné slovo, nespravil žiaden. Mne napr.jeden "vyrástol" cca mesiac po kúpe auta...nie nového ale :-D je to normálna situácia pre nedostatku parkovania a fakt to nemá cenu riešiť podľa mňa (teda pokiaľ ten škrabanec nie je mega očividný :-)

Ale keby som nejaký vyviedol ja, tak určite aspoň ten papierik ak sa nedá ináč by som nechal...to pre tých , čo si myslia , že mi to je jedno na vlastnom...mám taký prístup k iným...
jergusko
Príspevky: 2272
Dátum registrácie: 14.07.2009 00:22
Bydlisko: Bratislava
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jergusko »

ocot, ty sa aj čítaš? :41c2: POŠKODENÝ si má robiť nejaké problémy kvôli tomu, že niekto bol chrapúň a nabral mu auto?? Báť sa má vinník a nie poškodený!!! Píšeš od veci stále, ale teraz si snáď robíš srandu, však dospelý nemôže takto uvažovať... To má akože človek mierny ustupovať donekonečna, lebo "sa mu deti nevrátia zo školy"?? (neviem, čo si tým myslel - deti stratia pamäť a zablúdia, keď ich rodičom oškrú auto? :40bd: )
Robia ti dobre konflikty, alebo len nevieš parkovať, keď kľudne vrážaš do áut ako ti napadne? Raz natrafíš na podobného ..... (sem si doplň čo chceš) ako si ty, a potom to uvidíme v správach, ako sa dvaja "radikálni chlapci" pobili, dopichali alebo dostrieľali kvôli škrabancu na parkovisku. Ľudia vyvolávajúci konflikty za každú cenu sú tragédiou tejto doby. Výhoda je, že často zomierajú v topánkach.

Ja ale verím, že si si len robil srandu.
No ale k veci:

Pre zakladateľa témy: Zisti si majiteľa auta. Povedz, že si videl, ako Ti tá teta nabrala auto, že si na to pozeral z okna. Však ona nakoniec možno ani nevedela, že niečo urobila, tety sú už také... Na to sa môže stať nasledovné:
- vinu si prizná, spíšete to ako keby odtiaľ neušiel a nič sa mu nestane, Tebe to poisťovňa zaplatí
- bude tvrdiť, že v tom čase bolo auto odtiaľ 200km. V takom prípade spomeň tie fotky. Ak to pomôže, platí predchádzajúci bod. Ak nie, rovno to nahlás na políciu, tam už niet pomoci.

Bolo by dobré, keby si si auto našiel a odfotil jeho nárazník ešte PREDTÝM, ako im oznámiš, že vieš, že Ti ho nabúrali.
georgnr
Príspevky: 222
Dátum registrácie: 28.09.2011 20:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa georgnr »

Ja riešim podobne škrabance Turtlesom,alebo existuje taka ceruzka na škrabance,tiež to človeka nasere ked vedla neho na parkovisku postoji auto otvoria sa dvere do maxima a prask do mojich dveri. Ja by som tej ženskej aspoň stupil na jej koženne čižmičky za 180€ akože nechtiac,myslim že by hned pochopila čo urobila a ake je to prijemne. Policajtov je zbytočne volať,oni riešia škody až od nejakej sumy,typujem 330€.
bbbr
Príspevky: 3603
Dátum registrácie: 06.03.2008 18:40
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bbbr »

S tou škodou a volaním policajtov si sa riadne sekol...
jergusko
Príspevky: 2272
Dátum registrácie: 14.07.2009 00:22
Bydlisko: Bratislava
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jergusko »

bbbr, ak vinník ujde, už je to dopravná nehoda, bez ohľadu na výšku škody.
Inak nechápem, ako môže nabrať cudzie auto a len tak odísť... Mne sa to stalo raz, aj to preto, že dotyčný zaparkoval ako trúba a ako som nasratý vychádzal, zle som to odhadol a dverami som mu oškrel nárazník. Mal som oveľa vyššiu škodu ako on, a kľudne som mohol odísť, nikto tam nebol.
Lenže som neodišiel, lebo to je podľa mňa chrapúnstvo hrubého zrna - a to bez ohľadu na okolnosti a výšku škody, pokiaľ sa teda nebavíme o ťukanci s fí 2mm na aute starom 20 rokov, omlátenom zo všetkých strán.
Od susedov som zistil majiteľa (nebývam v tom dome) a vyriešil to s ním. Čokoľvek iné by mi pripadalo ako choré, asi som skostnatelý dinosaurus zo starej školy.
bbbr
Príspevky: 3603
Dátum registrácie: 06.03.2008 18:40
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bbbr »

A čo som napísal v mojom 1. príspevku?

Návrat na "Poistenie"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní