"> " />

Autobazar.EU

Autobazar EU
Vyberte si jazyk: Slovensky Česky Polsky Deutsch English Italiano

Iveco - obmedzovac

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra Auto Fórum -> TRUCKy, Ťahače - všeobecná diskusia
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
furby

Založený: 26 november 2006
Nabehané: 9 min

PríspevokZaslal: Ne 19.02.2012 10:32    Predmet: Iveco - obmedzovac Odpovedať s citátom

zdravim pani. mam mozno divnu otazku,ale skusim. nevie mi niekdo prosim vas posunut hodnotu obmedzovaca rychlosti z 88 na 90km/h. uz ma nebavi pocuvat na dialniciach trubenie a blikanie panov kamionistov. a obcas sa chcu pomstit aj vytlacanim k zvodidlam a podobnym zivot ohrozujucim situaciam.nepomaha ani nalepka 90km/h. na tacho ukazuje 90km/h,na dig.tachografe 88km/h a aj na navigacnom garmin 88km/h. iveco daily 3,0 rv.2008. dakujem.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
p.vasko

Založený: 19 jún 2007
Nabehané: 360 hod 14 min

PríspevokZaslal: Ne 19.02.2012 11:12    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak taky isty problem mam aj ja.Su to de*** lebo to nedali na 90.
kamiony sa mi lepia na chrbat a blikaju,trubia,ale nemozem zato proste je to tak.najradsej by som to odtial vyhodil.
Návrat hore
Acon

Založený: 25 január 2009
Nabehané: 50 hod 13 min

PríspevokZaslal: Ne 19.02.2012 11:14    Predmet: Odpovedať s citátom

rozumný kamionista na Teba pre 2km trúbiť nebude, lebo takých je hafo. Sem tam to niekomu ide presne, resp. má všetko ociachované presne na 90km, len medzičasom obul nové pneu a tých pár mm nového dezénu ho na najbližších 50 000km robí rýchlejším. Potom klesne hrebienok aj jemu, lebo zrazu budú trúbiť na neho. V tomto prípade by som od Teba očakával znamenie smerovkou, že ho púšťaš a že spomalíš o takých 5km a umožníš mu predbehnúť za rozumný čas, lebo ak bude rýchlejší o 2km tak mu to bude trvať večnosť.
Návrat hore
puma13131313

Založený: 18 marec 2010
Nabehané: 39 hod 35 min

PríspevokZaslal: Ne 19.02.2012 11:44    Predmet: Odpovedať s citátom

Ale nooooo. Nerozumiem tomu, že vás môžu vytočiť nejaký idioti na cestách a takýmto spôsobom to riešiť. Veď predsa keď naši byrokrati schválili celoštátny zákaz predbiehania nad 3,5 tony, čo inak máme ako jediný na svete, tak si myslím že profesionálny vodič by mal pochopiť, že môže natrafiť aj na také vozidlo, ktoré z nejakých dôvodov ide menšou rýchlosťou ako on samotný. Pritom sú tu ďalšie možnosti ako že ťa môže predbehnúť a určite s menšími problémami s policajtmi ako ťa vytláčať. Bože môj, si zober len aký somár sa môže za toto hnevať. Veď jedného predbehne a o pár km má pred sebou ďalšieho. A pokiaľ to máte vlastné autá, tak by som to neriešil už vôbec, a chodil by som ešte pomalšie kvôli spotrebe a inteligenti ta bez problémov predbehnú. Trebárs moji nemôžu chodiť viac ako 85 km/h a oni chodia ešte pomalšie, lebo si rozmyslia či to pustí do vzduchu alebo sebe do výplaty. A keby ste to veľmi chceli prekalibrovať, tak ti to urobia buď v servise, alebo šikovný chlapci s diagnostikou.
Návrat hore
Acon

PríspevokZaslal: Ne 19.02.2012 12:04    Predmet: Odpovedať s citátom

nie sme všetci rovnaký. To platí aj o vodičoch či už kamionov, alebo čohokoľvek. To čo jedného necháva chladným, druhého naserie. No vždy ide o vzájomnú ohľaduplnosť.
Návrat hore
jojko1001

Založený: 27 január 2008
Nabehané: 4 hod 51 min

PríspevokZaslal: Ne 19.02.2012 07:15    Predmet: Odpovedať s citátom

ahoj
nabehni do iveca a tam ti to na PC nahodí koľko budeš chcieť,alebo ti je ľuto 30-40é?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Acon

PríspevokZaslal: Ne 19.02.2012 08:49    Predmet: Odpovedať s citátom

No, to by som netvrdil. Diagnostika v IVECOu si pamätá úkony ktoré sa robili na tom ktorom aute a nikto si nezoberie na zodpovednosť úpravu rýchlosti bez ciachovania. A na ciachovanie sú vyčlenené iné firmy. Takže úpravu obmedzovača v IVECOu určite nespravia. Len ak tam bude mať niekto vlastnú diagnostiku. No to by som robil až po záruke.
Návrat hore
calfa1

Založený: 31 december 2007
Nabehané: 1 hod 54 min

PríspevokZaslal: Po 20.02.2012 07:36    Predmet: Odpovedať s citátom

chod do iveka a daj si pozret ci ti udali tie impulzi aj do riadiacej jednotky.mne to pri ciachovani neprehodili u starsich niektorych aut to musia tak ja mam skania r470 rv.2005 a tiez povedal ze obmedzovac je na 90km/h ale auto slo len 88-89 tak mi nahodil tie impulzy aj do riadiacej jednotky a teraz ide normalne 90.ale ked mas kartu tak asi by si to malo uz samo.chodil som tak 6mesiacov a riadne ma to sralo stale 1 v kolone.stalo ma to 1pivo.cau
Návrat hore
furby

Založený: 26 november 2006
Nabehané: 9 min

PríspevokZaslal: Ut 21.02.2012 08:15    Predmet: Odpovedať s citátom

dik za rady. bol som v ivecu a tam o tom nechceli ani pocut,ze to sa neda. (ani sutomba) skusali sme pat diagnostik a ani jedna sa nechytala. ano,da sa dat aj smerovka aj znizit rychlost,ale tie trubky sa boja predbiehat koli pokute.ale co uz. kaslem nato. dik za rady .
Návrat hore
eclipsse

Založený: 17 február 2009
Nabehané: 4 hod 48 min

PríspevokZaslal: Ut 21.02.2012 08:49    Predmet: Odpovedať s citátom

Majo dame si na zadne napravy vacsie kolesa a pojdeme aj 150 :))))).Asi s tym vyj*** nijako,len sklapat spetaky nech tych nervoznych kretenov nechapavych nevidime...
Návrat hore
Acon

PríspevokZaslal: St 22.02.2012 09:10    Predmet: Odpovedať s citátom

veď hovorím. V IVECO ani omylom.
Návrat hore
pn437ab

Založený: 14 december 2006
Nabehané: 13 hod 9 min

PríspevokZaslal: St 22.02.2012 11:00    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja mat vaše problémi na mojej tatrofke 8x8 mam obmedzovač na 84,5Km/h . Aj cyklistu na ceste je problém obehnút , nedaj bože mi už aj avia na dialnici trubila že zavadziam.
Návrat hore
Acon

PríspevokZaslal: St 22.02.2012 11:41    Predmet: Odpovedať s citátom

No Ty jazdíš OFFroadom a tak od Teba nikto neočakáva, že pôjdeš rýchlo. Naopak, už tých 84,5km im vyrazí dych
Návrat hore
mamuko555

Založený: 13 september 2006
Nabehané: 8 hod 21 min

PríspevokZaslal: St 22.02.2012 09:26    Predmet: Odpovedať s citátom

Furby,ja sa nad tym nevzrusujem.Mam maly prives a na nom je nalepka origo 80 km/h.Ak ides rychlejsie,porusujes predpis a moze ta to stat Eura,ak pomalsie ,brzdis celu kolonu.Mozes si vybrat ako mam chodit.Seriem na to,ja som ten blby predpis nespravil.Nastastie s nim chodim obcas.A na druhej strane kde si kamionista ma vyskusat truby ak nie na dialnici
Návrat hore
jojko1001

Založený: 27 január 2008
Nabehané: 4 hod 51 min

PríspevokZaslal: Ne 26.02.2012 02:29    Predmet:

mamuko555
tá nálepka dávno neplatí.

Acon
kde ty žiješ?já na sk.za pár éčok pracovník stočí aj km,,nejaký obmedzovač rýchlosti,,to je ten najmenší problém.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra Auto Fórum -> TRUCKy, Ťahače - všeobecná diskusia Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Strana 1 z 2

Prejdi na: