Grilujeme a tak
Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter
-
- Príspevky: 6995
- Dátum registrácie: 07.05.2018 11:56 Zdieľať na Facebook
-
- Sir
- Príspevky: 7394
- Dátum registrácie: 18.05.2004 11:29
- Bydlisko: Slovak Banana Republic Zdieľať na Facebook
Acon, teraz tu kvôli Tebe slintám ako pes s besnotouAcon napísal:Mäso ako mäso. Všeobecne platí, že ak zmiešaš doré ingrediencie, nemôže z toho vzísť nič iné ako dobrota Mäso musíš dobre pripraviť v tomto prípade odblaniť aby si umožnil prístup koreninám. Očisti cesnak a nakrájaj na tenké prúžky. Cesnakom prešpikuj mäso. Používaj celé korenie, nie mleté a zomel si ho pred prípravou. Kúp farebné korenie. Na kilo rebierok ho zomel tak za 2 kávové lyžičky. Vysyp ho do misky, pridaj polievkovú lyžicu medu, polievkovú lyžicu worčestrovej, alebo sojovej omáčky, tak 2lyžice oleja, sol podľa chuti, mletú papriku a ak máš rád pikantné, tak chili a dobre pomiešaj metličkou.Môžeš na drobno nakrájať cibulku a pridať do pácu, no potom to treba rozmixovať v mixéri. Rebierka pácuj min. 5-6h no lepšie je pripraviť si to večer a nechať odležať do rána. Peč alebo griluj ich pri cca 160° asi 5h. Skrátka tak dlho až sa budú kosti ľahko oddelovať. Počas pečenia potieraj rebierka tým pácom. Tak raz za 1/2h až h. Na záver, keď už budú hotové pridaj teplotu na cca 250° aby sa na povrchu spravila jemná kôrka.lukas.bubo napísal:... recept na grilovane resp. pecene bravcove rebierka? ...
Trochu jednoduchší program sú údené bravčové kolená. Ja to grilujem, ale dá sa aj v rúre. Kolená poriadne prešpikuj cesnakom, daj do vody, pridaj na 1koleno 1 rajčinový pretlak a pre jednoduchosť tam môžeš vysypať jedno balenie čojaviem, zmesy korenia na barbecue, alebo niečo podobné. Kolená treba variť na miernom ohni asi 2,5-3h. Potom ho daj na rošt v rúre (na dno rúry daj plech kvôli šťave) ktorú si pred tým rozohrial tak na 250st no lepší je teplovzdušný gril. Peč, alebo griluj kým nebude koža chrumkavá. Podávaj klasicky s chrenom, horčicou a kyslími uhorkami. Dôležitý je úplne čerstvý chlieb, nie nejaké trvanlivé krájané bazmegy.
-
- Príspevky: 6995
- Dátum registrácie: 07.05.2018 11:56 Zdieľať na Facebook
-
- Príspevky: 6995
- Dátum registrácie: 07.05.2018 11:56 Zdieľať na Facebook
ide obed, tak pridám niečo z min. víkendu.
Domáce zdravé hambáče z čerstvého hovädzieho pleca bez oleja s vysokým podielom papriky a cibule, obalované v niečom ako je prošuto (sorry, to bolo minule, teraz sú to plátky Oravskej slaninky), grilované s kolieskami parenice, ktorá sa vrchu pekne roztečie...
príprava:
[img]http://imageshack.us/a/img841/4843/imag0048oh.jpg[/img]
a hotovo:
[img]http://imageshack.us/a/img542/5422/imag0034t.jpg[/img]
dobrú chuť
Domáce zdravé hambáče z čerstvého hovädzieho pleca bez oleja s vysokým podielom papriky a cibule, obalované v niečom ako je prošuto (sorry, to bolo minule, teraz sú to plátky Oravskej slaninky), grilované s kolieskami parenice, ktorá sa vrchu pekne roztečie...
príprava:
[img]http://imageshack.us/a/img841/4843/imag0048oh.jpg[/img]
a hotovo:
[img]http://imageshack.us/a/img542/5422/imag0034t.jpg[/img]
dobrú chuť
Naposledy upravil/-a Acon v 08.10.2012 14:14, upravené celkom 1 krát.
-
- Padrino
- Príspevky: 5326
- Dátum registrácie: 29.07.2011 11:34
- Bydlisko: Wild Wild West Zdieľať na Facebook
v case sviatocneho zvysovania hladiny cholesterolu v krvi a zbozneho cakania na teplejsie pocasie ozivim tuto temu
na zahradnu party by som doviezol tento prives plny bourbonu
clanok TU
na zahradnu party by som doviezol tento prives plny bourbonu
clanok TU
-
- Príspevky: 27640
- Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04 Zdieľať na Facebook
-
- Sir
- Príspevky: 7394
- Dátum registrácie: 18.05.2004 11:29
- Bydlisko: Slovak Banana Republic Zdieľať na Facebook
-
- Padrino
- Príspevky: 5326
- Dátum registrácie: 29.07.2011 11:34
- Bydlisko: Wild Wild West Zdieľať na Facebook
-
- Príspevky: 9947
- Dátum registrácie: 23.08.2009 18:22 Zdieľať na Facebook
Acon..,som fanatyk na grill,v zahrade mam 3,velku altanu,rozen na prasa,grill na 220,aj na uhlie..Len casu malo...Dokonca mam svoje recepty na marinady,takze nekupujem.Velky zelezny grill som vyhodil do srotu a mam objednany murovany...K tomu extra naradie,dmuchava na ohen a pizdoviny...Ku grillu nikoho nepustam,ani zenu VERBOTEN...!!!Je to cisto muzska zalezitost..
-
- Príspevky: 6995
- Dátum registrácie: 07.05.2018 11:56 Zdieľať na Facebook
-
- Príspevky: 1454
- Dátum registrácie: 17.05.2009 23:09
- Bydlisko: Alzbetin Dvor Zdieľať na Facebook
tiez som hladal nejaky novy gril, poznal som len weber, ale nakoniec som nasiel lacnejsiu alternativu od firmy hecht, je to nemecka firma, len vyraba v cine....
takze za cenu obyc weberu mam nieco taketo:
http://www.hecht.cz/editor/image/produk ... ek_334.png
ale pozeram, ze idu dost do mody plynove grily, susedia to zacali kupovat a chvalia si to....
takze za cenu obyc weberu mam nieco taketo:
http://www.hecht.cz/editor/image/produk ... ek_334.png
ale pozeram, ze idu dost do mody plynove grily, susedia to zacali kupovat a chvalia si to....
-
- Príspevky: 1721
- Dátum registrácie: 28.11.2010 20:11 Zdieľať na Facebook
Problém okrem iného je ten,že hento ti za 2-3 roky zhrdzavie namaderu.Tie Webery sú vyrobené fakt z kvalitného matrošu a to niečo stojí.Ja mám doma plynový trojhorákový Weber Spirit E-310.To teleso je zo zliatiny a fakt je ten,že nato kúpiš cez horáky,kolečká po poslednú skrutku aj o 10 rokov každy jediný náhradný diel.Aj grilovanie natom je o niečom inom,keď si môžeš regulovať teplotu.Kúpil som ho v Rakúsku ako 5 ročný za 60 eur,pretože majiteľ reštaurácie si kúpil novší model,ktorý má oproti starému typu iné knoflíky na plyn a má spodné dvierka.To hlavné teleso je do bodky rovnaké.Nieje na ňom milimeter hrdze okrem flavorizačných líšt tie sú trochu prehorené a nové stoja 40 eur.Za fungláč by som 700 eur nedal to zase niesom až taký fanda do grilovania.
-
- Príspevky: 966
- Dátum registrácie: 23.03.2011 18:44
- Bydlisko: Oldenburg/Levice Zdieľať na Facebook
-
- Príspevky: 1761
- Dátum registrácie: 10.12.2008 07:10 Zdieľať na Facebook
Ja ho robím s citom, čiže lyžičku toho alebo hentoho ti neporadím. Ale sviečkovicu škriabem nožom, cibuľu na čo najjemnejšie kocky, čerstvo zomleté čierne korenie, kotányi paprika sladká, worcester a kečup od Heinz, horčica - Dijonska je na tieto účely najlepešia, žĺtok 1-2 ks podľa potreby, poprípade Tabasco alebo fantastický výrobok Radio Lovák Budapest - Erős Pista. A postupne miešať a koštovať. Soliť až na topinke, inak pustí šťavu.
Ale ako hovorím, podle vkusu každého soudruha. Originál steak tartare vyzerá asi takto, ale na ten náš to aj tak nemá
https://www.youtube.com/watch?v=oQ4eKixIE9E
Ale ako hovorím, podle vkusu každého soudruha. Originál steak tartare vyzerá asi takto, ale na ten náš to aj tak nemá
https://www.youtube.com/watch?v=oQ4eKixIE9E
-
- Príspevky: 966
- Dátum registrácie: 23.03.2011 18:44
- Bydlisko: Oldenburg/Levice Zdieľať na Facebook
Vidis, worcestrovu omacku tam nedavam, maso zvyknem prebehnut 2-3x cez mlyncek a moj ujo dava vajce cele, ale ten jeho tatarak nema chybu. Sledoval som ako postupoval ale tiez to bolo tak, ze lyzicku hentoho, lyzicku tamtoho, za hrst tohoto a uz som bol strateny. Aj ked som spravil vsetko tak ako on tak to bolo nieco uplne ine... Asi len skusat a prist na system.
Kto je prítomný
Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných