Ford transit Mk5 2,5D problémy so žhavením.

Diskusia ohľadne vozidiel značky Ford

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

matus225
Príspevky: 28
Dátum registrácie: 14.07.2009 00:22
Zdieľať na Facebook

Ford transit Mk5 2,5D problémy so žhavením.

Príspevok od používateľa matus225 »

Zdravím všetkých členov tohto fóra a zároveň by som Vás chcel poprosiť o radu. Mám Spomínaný ford transit 2,5 hladky diesel, je to s klasickým mechanickym vstrekovacím čerpadlom. Môj spomínaný problém je ten že v zimnom období mám veľký problém zo štartovaním za studena. Takže keď je tak vonku +5 stupňov tak to ešte dokážem naštartovať (aj to niekedy len cez štartovacie káble) ale keď je -10 tak nie. Skrátka pretočím kľúčom rozsvietia sa mi kontrolky ktoré majú svietiť pri prepnutom kľúči ale kontrolka žhavenia mi nesvieti. Pár krát keď som ho štartoval tak kontrolka zasvietila a naštartoval v pohode. Ale v poslednej dobe nesvieti vôbec. Myslel som že bude vadný centrálny žhavič ktorý je na saní tak som ho vymenil za nový ale nepomohlo, pozeral som aj na relé žhavenia a nevyzeralo byť vypálené. Nevie mi niekto poradiť s mojím problémom. Auto v letných teplotách štartovalo na brnk a aj v zime keď je motor zohriaty štartuje na brnk. Baterku mám uskladnenú pri izbovej teplote cca tak 15 stupňov takže baterku vylučujem. A pri štartovaní má motor dosť otáčok nato aby naštartoval. Môj tip bude len niekde nejaký kontakt, kostra alebo také niečo, ale predsa to môže byť aj niečo iné. Skúste mi nejako poradiť, za každú radu budem vďačný.
sbf
Príspevky: 1356
Dátum registrácie: 06.02.2009 10:05
Bydlisko: TN
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa sbf »

skus ci to iskri pri pripojeni 12v zo zhaviaceho okruhu na zhavic,
preco ti obcas nesvieti kontrolka ti tu asi nikto nepovie
original
Príspevky: 268
Dátum registrácie: 03.03.2008 13:36
Bydlisko: TT
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa original »

zhavenie zapina pri -15.
daj tam novu silnu baterku a ver mi ze ti bude startovat aj bez zhavenia na brnk. vlastna skusenost.
alebo ti odporucim jednoduchy sposob ako nastartovat..z fenom fukni teply vzduch do sania a nastartujes.
beedoo
Príspevky: 38
Dátum registrácie: 28.11.2007 23:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa beedoo »

A máš tam žhaviče? Ja mám transita 2.5d rok výroby 92 a je to bez žhavičov, ale zato sú tam 2 baterky 74Ah, a chytá to aj priu -20, len to nechytí na brnk, ale troška točí naprázdno a potom ale za 2 sekundy zaklepoce a ide, ako staručký zetor 3011 :)
matus225
Príspevky: 28
Dátum registrácie: 14.07.2009 00:22
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa matus225 »

Žhaviče tam nemám, mám tam len jeden centrálny žhavič ktorý je v saní a ten som vymenil cca pred 3 týždňami za nový. Ako keď pripojím baterku a začnem štartovať tak štartér predáča dosť rýchlo a má otáčky ktoré sú potrebné pre naštartovanie. A pri pokuse o štart aj keď márnom z vyfuku citiť spalenu naftu a aj mierny dym. On ako keby chytal ale nechytí takže beterku by som vylúčil. Skôr tam bude problém nikde v žhavení. S tým fénom to nemus byť zlý nápad ale ťahať predlžovačky aj keď sa nikde ponáhľam tak to nie.
VLADY
Príspevky: 5285
Dátum registrácie: 11.09.2007 20:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VLADY »

Tak už potom použiť len nejakú samodujnú lampu...jak na V3S...Ale šak ak je tam jeden centrálny žhavič tak si natiahni nadivoko plusku od baterky a skús tak štartovať...ak chytí je zlé to relé čo ho spína .Si to prerob na nejaké extra tlačítko a žhav ručne...
Napísať odpoveď

Návrat na "Ford fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných