Ford Mondeo Turnier 2.0 - 2.2 tdci 11-12 skúsenosti

Diskusia ohľadne vozidiel značky Ford

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

mx115
Príspevky: 30
Dátum registrácie: 10.11.2008 15:25
Zdieľať na Facebook

Ford Mondeo Turnier 2.0 - 2.2 tdci 11-12 skúsenosti

Príspevok od používateľa mx115 »

Zdravím páni, po viacero prečítaných recenziách a skúsenostiach som nenašiel presne to, čo som potreboval, tak hádam sa nájde niekto tu, kto poradí.

Ide o to, že doteraz som mal skúsenosti iba s benzínovými atmosférami rôznych značiek.
Mám vo výhľade Ford Mondeo turnier 2.0 - 2.2 tdci od 2011. Nakoľko nie je ľahké toto auto zohnať v benzínovej verzii (1.6 ecoboost je ich žalostne málo) tak sa zrejme budem musieť orientovať na diesel. ( o spotrebu mi nejde)

Chcem Vás týmto poprosiť (hlavne majiteľov týchto aut) aby mi poradili a pokiaľ možno zodpovedali moje otázky.

Zaujíma ma, ako je na tom motor v týchto autách. Respektíve výdrž turba, vstrekov, dvojhmoty a v neposlednom rade DPF-ka. Najradšej by som sa potešil postrehom majiteľov, ktorí majú tieto autá od nova, pretože som uvažoval aj nad novým Mondeom, no momentálne mi to nesedí do rozpočtu. A keď že nachádzam autá, ktoré majú všetky max tak okolo 150 000km, prípadne do 100 000 km tak si neviem spraviť zdravý úsudok o výdrži, pretože všetci poznáme ako to s tými kilometrami chodí. A potom sa stane, že relatívne slušné auto sa začne kaziť ako keby malo 350 a nie 150 000km....

ďakujem Vám za odpovede.
Okinos
Príspevky: 51
Dátum registrácie: 01.06.2011 21:47
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Okinos »

a nad 1.8tdci si nerozmýšlal? výkonostne nie je o moc slabšia ako 2.0tdci a nemá ten neštastný filter pevných častíc, takže máš o starosť menej.
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24918
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Asi najdôležitelšia otázka by mala znieť ...akú funkciu bude to auto mať ?!
Ak funkciu slúžiť na prevod zadku a všetkého čo človek k životu potrebuje,tak treba voliť absolutne inú cestu k autu ktoré všetko splní za mizivé percento uvažovaných investícií.A ešte garantuje istotu spokojnosti a bezproblémovosti.
Ak ale auto má aj funkciu prezentovať silu rodinnej ekonomiky,tak to asi zrovna dobrá voľba nebude,čo sa týka ceny za takúto voľbu tak celkom určite.V takom prípade proste treba kúpiť udržovaný kus a neriešiť podobné úvahy.Pol na pol bude tábor pre a tábor proti.Jeden napľuje,iný pochváli,ale nikdy sa to nebude týkať auta do ktorého budeš sadať ty sám.To auto už obsahuje všetky kur..tka aké môže jedno auto mať,preto si treba dla môjho názoru dávať úplne iné otázky pri podobnej voľbe.Ja hoci človek túto techniku opravujúci by som si to nenechal ani darovať,a to ozaj nemusím uvažovať o tom či kazivé je alebo nie.Je to určené pre ľudí z dostatkom zdrojom ktorý ak niečo chcú,nemusia riešiť podobné otázky nákladovosti.Ešte stále neprestalo platiť že auto kúpiť netreba,ale opravovať treba.A do toho sveta vidím sakra hlboko a iba z údivom sledujem a krútim hlavou.Dlho som mal za to že jedine vesmír a čas je nekonečný,ale nie je to pravda.
Snád jediná protiotázka...prečo práve TDCI a Ford ?
jardott
Príspevky: 9
Dátum registrácie: 17.12.2012 22:10
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jardott »

1,8 TDCi je od 2011 zrusené, v Mondeách asi aj o rok skôr
2,0 TDCi rokmi overený a vychytaný motor
2,2 - velmi dobrý motor, ale zerie viac a drahší na údrzbu ako rozsírený 2,0 ... viac info najdes na fan strankach / fore o fordoch...

inak plne súhlasím s príspevkom nadomnou :2f93:
dudikopf
Príspevky: 282
Dátum registrácie: 29.01.2013 21:38
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa dudikopf »

Čo takto auto doviesť z nemecka...ponúk na benzínovu motorizaciu je dost.


http://m.mobile.de/portal/index.html#Car/SES
mx115
Príspevky: 30
Dátum registrácie: 10.11.2008 15:25
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mx115 »

Okinos: ďakujem za názor, ale ako bolo spomenuté 1.8 po 2010 skončil, a keď by to mal byť diesel tak relatívne max 2-3 ročný.

mhlavaty: priznám sa, že som v kútiku duše čakal na Váš názor. Pokúsim sa podpovedať na vašu protiotázku čo najjasnejšie. Nakoľko nespadám medzi ľudí s nadštandardným príjmom, tak sa snažím nájsť kompromis medzi úžitkom a tým, čo sa mi páči. Aj preto som bol zvedavý na výdrž tohto typu, pretože by ma nepotešilo ak by som si kúpil auto a po pol roku by som musel zasa platiť za nadmerné investície v relatívne novom aute. Pri benzíne som riešil iba klasické veci, ale prišiel čas na niečo nové.

Prečo Ford Mondeo? Práve kvôli vnútornému a batožinovému priestoru a využitiu. To by bolo v duchu rodiny, štyria členovia posádky, prípadne detský kočík či autosedačka. V druhom rade preprava vecí pre mňa potrebných, ktoré by sa mi nezmestili do menších aut. Trasy sú v meste vylúčené, zameriavam sa na diaľnicu a okresky. Skôr dlhšie trasy. Na okolie mám v zálohe starú klasiku 1.6 mpi. Ďalšou kapitolou je aj cena auta, ktorá je pomerne dosť nízka vzhľadom na cenu nového auta. Iné autá ako A6 Avant, Passat Variant či im podobné nechcem ani zadarmo, sú predražené a mimo moje chápanie. (o motorizácii hovoriť ani nebudem) Preto sa mi zdal Ford ako potencionálna stredná cesta, či zlatá to neviem.

Prečo TDCi? Nuž preto, lebo vo verzii 1.6 prípadne 2.0 Ecoboost benzín ich tu veľa nie je a na nové momentálne nie je rozpočet. Dovoz moc riešiť nechcem lebo zatiaľ som nenatrafil na auto, ktoré by malo nabehané budíkový stav. Toto ma prinútilo sa zamerať na diesel. Pravdaže sa dajú zohnať aj iné podobné autá v benzíne, no žiadne mňa osobne až tak neohúrilo, predsa len každý človek je iný. Okrem toho mám s autom aj väčšie plány do budúcna a nechcem ostať len pri sériovom stave. Aj autá patria medzi moje hobby. A práve Ford mi svojim dizajnom ponúka veľa myšlienok.

Pokiaľ by tu boli európske platy tak by človek nemusel riešiť podobné hlúposti ako napríklad ja, no doba je niekde inde. Aj keď ako ste spomínali pán Hlavatý je aj iná možnosť menej náročná, ktorá poslúži k plnej spokojnosti všetkých.
Podčiarknuté a zhrnuté, osobne sa bojím ísť do akejkoľvek nafty, kvôli "veciam" v nich obsiahnutých. Od dvoj či trojročného auta očakávam, že ma finančne nepochová a nezafarbia sa mi z neho vlasy na šedo. Očakávam aspoň dva roky používania auta bez výrazných problémov a investícií.

Dudikopf: dovoz z Nemecka cez mobile uvažujem na úplne poslednom mieste.
Sliedic
Sir
Príspevky: 7394
Dátum registrácie: 18.05.2004 11:29
Bydlisko: Slovak Banana Republic
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Sliedic »

Ahoj, rád by som vedel Tvoj cenový strop na kúpu Mondea od roku 2011.

Z hľadiska spoľahlivosti a poruchovosti v kombinácií s cenou auta je to subjektívne. Ak by si si kúpil trebárs Mondeo zo začiatku výroby, t.j. rok 2008 za 7500eur a behom 3 rokov dal na servis 1500 eur, bolo by to z hľadiska peňazí spoľahlivejšie, ako auto za 12.000eur, ktoré behom 3 rokov by nemalo žiadne poruchy. Prečo? Lebo by si zaplatil kvôli rozdielu troch rokov o 5500eur viac a to nehovoriac o väčšej strate hodnoty toho mladšieho auta.
keko535
Príspevky: 423
Dátum registrácie: 16.07.2006 22:17
Bydlisko: Trebisov
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa keko535 »

Zdravim ta, kolega ma Mondeo sedan 2007 1.8 Diesel. Priestorovo velke auto. Komfortne, neokukane, fajn vybava a spolahlive. Otec ma P307SW, sestra P307 oba s motorom 2.0Hdi, preco to pisem? Lebo ten isty motor sa dava aj do Fordu a maximalna spokojnost. To ze to DPF sa upcha je pri autach ktore jazdia po meste, alebo pod 2000ot/min. Rozvody sa menia pri 160 tis/180tis/240tisic Km, podla toho ako sa a kde sa to auto vyuzivalo. Ja by som kludne bral Mondeo a toho motora by som sa nebal. urcite kvalitnejsie ako tebou spominane auta z VW Group. Ja mam MB C (W203) Cdi a tiez mam DPF a nemam ziadny problem.Preventivne ( cca kazdych 5000Km) dam jedno balenie aditiva VIF (ano celu jednu plechovku) do nadrze a tankujem len na pumpe. Ja by som 2-3r. Mondeo bral v pohode bez obav. Este jedna vec, bratranec ma S-max 2.0Diesel a nema problem. Hlavne si vyber pekny kusok, najradsej sport edition ci ako sa volaju tie Mondea , tie su dizajnovo najkrajsie :2f93:
camerone1
Príspevky: 151
Dátum registrácie: 28.08.2007 21:46
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa camerone1 »

Uplne s autorom suhlasim, Mondeo je super auto. Jazdil som nove Superb, Audi A4 aj A6, ale pre mna su to fadne auta, s ktorymi som nerad jazdil. Podobny super podvozok ake ma Mondeo na vela autach nenajdes, najblizsie k tomu bolo nove Ecko. Inak ja som ho momentalne predal, lebo som ho mal od kupy pokazene. Ale teraz planujem znovu Mondeo. Kolega si teraz kupil 2.0TDCi a vyhodou je ze uz ich robia aj 120kw. Proste nevie sa ho nabazit.
2.2 TDCi je super, ale viac narocne na udrzbu.
dudikopf
Príspevky: 282
Dátum registrácie: 29.01.2013 21:38
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa dudikopf »

Dovoz zo zahraničia zvazujes ako poslednú alternatívu...pritom hladas 1.6t ktorich je na sk minimálne v ponuke.Ak nebudeš kupovať auto od neakeho pochybneho turka atd ale neaky seriózny autohaus alebo priamo ford nemáš sa čoho báť...Predajcovia su seriozny,poradia poprípade komunikujú aj v angličtine takze vôbec neni problem.Kupoval som tu uz 6aut a setko maximálna spokojnosť. Setko cukríky s originál km priamo od predajcu hondy a mazdy.
ivko1
Príspevky: 14963
Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivko1 »

A to musí byť len a len Mondeo ?

Aby to nedopadlo ako s tým pacientom čo tu riešil pár dní dozadu Mazdu 3 a iba sedan a iba vo full výbave ...
Nutne potreboval kúpiť auto a nakoniec by mu bola dobrá aj holota zo švihadlami vzadu, ale zobrať nejakú lepšiu alternatívu ani za toho boha
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24918
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Mondeo po vizuálnej stránke chybu nemá,priestorove určite nesklame.Moja skúsenosť s týmto motorom nie je najlepšia.Ale to treba vysvetliť asi v takom zmysle,že pokiaľ sa nič z motorom neudeje,takje spokojnosť velká.Ale ak už začne akákoľvek patália z palivovým systémom,tak končí malým zemetrasením v peňaženke.Takmer vždy príde človek ktorý sa už borí s tým svojim problémom dlhšie a tak sa dozvedám dosť zlé príbehy plné chodenia zo servisu do servisu,jedna výmena strieda druhú a diagnostika je úplne samostatná kapitola.A auto staré dva až štyri roky a stotisíc km je trochu skoro na takéto problémy.Posledný Ford bol včera,pani vyplašená lebo prvú emisnú už neprešla.Nemám odvahu počítať koľkým Fordom autorizák pri patálii z palivom vymenil úplne kompletne všetko od nádrže po vstrekovač za ťažké tisíce.Možno mám inú predstavu o konštrukcii auta ale nikdy ma nepresvedčili autá ktoré sa desaťročia držia konštrukčne nedobrej koncepcie a nie a nie sa aspoň obzreť v tom veľkom svete ako to robia iný.Lepšie a ešte aj jednoduchšie.Ale tu už by som načrel do profesnej úchylky a osobnej predstavy ktorú iný človek nemusí vonkoncom zdielať.
Tu je iba jedno riešenie,zabezpečiť si zdatného pomocníka pri výbere aby sa ako tak zmenšila možnosť zlej kúpy a popriať štastnú ruku a vela spokojných km.
smoke3403
Príspevky: 8
Dátum registrácie: 16.12.2013 21:34
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa smoke3403 »

Ja som v januari kupil Mondeo 1/2011 2,0 TDCI 85kw (70 000km). Akurat som vymenil pre istotu filtre a olej a auto inak slape ako nove.Mam ho vsak moc kratko na to aby som robil z toho nejake zavery, no jedine co bb som zmenil je ten vykon...tych 85 kw na auto vaziace cez 1,5 tony je pre mna malo.
ballon
Príspevky: 44
Dátum registrácie: 04.05.2008 19:51
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ballon »

V prvom rade musiš brať do úvahy, že v dnešnej dobe sa už autá
nerobia na 10 - 12 rokov.
Mám forda už 3. v poradí. Mondeo, mondeo, teraz Galaxy 1,8 TDCI nemá filter, čip na 15O koní.Že sa
fordy kazia, ktoré autá sú bezporuchové, u ktorého dízla vydrží
spojka a dvojhmota viac ako 200 tisíc. Mám na galaxy poctivých
230 tis. a mimo komplet spojky iba spotrebák.
Inak neuvažoval si o S max, alebo Galaxy?
K tým km u aut na nete: bacha prešvihneš km na výmenu rozvodov
a motor može ísť do hajan.
Zvažoval si variantu benzín s LPG, alebo CNG ?
Ak by si uvažoval o dovoze skús skontaktovať carsel.sk. Poctivé
km dobré ceny solídny prístup pri kúpe a servise
cardude
Príspevky: 126
Dátum registrácie: 23.07.2007 17:21
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cardude »

smoke3403 napísal:Ja som v januari kupil Mondeo 1/2011 2,0 TDCI 85kw (70 000km). Akurat som vymenil pre istotu filtre a olej a auto inak slape ako nove.Mam ho vsak moc kratko na to aby som robil z toho nejake zavery, no jedine co bb som zmenil je ten vykon...tych 85 kw na auto vaziace cez 1,5 tony je pre mna malo.
investuj cca 300 euro do kvalitneho chiptuningu a objavis novy rozmer svojho auta. skutocne.

Návrat na "Ford fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 10 neregistrovaných