"> " />

Autobazar.EU

Autobazar EU
Vyberte si jazyk: Slovensky Česky Polsky Deutsch English Italiano

Ford Mondeo 2.2 TDCi ST Titanium X

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra Auto Fórum -> Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut -> Ford fórum
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Drahho

Založený: 25 február 2010
Nabehané: 1 hod 35 min

PríspevokZaslal: Po 06.02.2012 10:04    Predmet: Ford Mondeo 2.2 TDCi ST Titanium X Odpovedať s citátom

Pozdravujem všetkých, rád by som sa opýtal na uvedenú motorizáciu, ide o r.v. údajne 2010, auto vyzerá byť super, ale čo je to za motor? Je spoľahlivý, alebo ide zasa o kríženca PSA a Fordu, teda o spoľahlivosti ani reči... Viem že k pravde o kilometroch a o predch. majiteľovi sa asi nedopátram, ale čo možno očakávať od tohto auta? Má nabehaných že vraj 49000km... Vopred vďaka za odporúčania.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
mp3turbo

Založený: 09 apríl 2006
Nabehané: 204 hod 52 min

PríspevokZaslal: Po 06.02.2012 10:48    Predmet: Odpovedať s citátom

je to uplne super, nejazdit s tym prevazne v meste a nepodtacat pod 2000rpm kvoli zanasaniu a cisteniu DPF [tak ako s uplne KAZDYM HYPERMODERNYM DIESLOM].

Pozor na miesanie oleja s naftou, pozor na EXTREMNE CASTE vymeny oleja. Kazdych 15.000km max, zrejme by som to skratil na 10.000km.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
patko1

Založený: 03 december 2007
Nabehané: 124 hod 22 min

PríspevokZaslal: Po 06.02.2012 10:48    Predmet: Odpovedať s citátom

ak si sem tam z toho motora odpustis olej ked ti bude vdaka DPF pribudat tak by to malo byt v pohode
Návrat hore
Drahho

PríspevokZaslal: Po 06.02.2012 11:07    Predmet: Odpovedať s citátom

o DPF som počul všeličo, ale čo to má spoločné s olejom? Prečo treba robiť tak často jeho výmenu?
Návrat hore
patko1

PríspevokZaslal: Po 06.02.2012 11:11    Predmet: Odpovedať s citátom

studuj stare temy a rychlo ta prejde chuť na to auto
Návrat hore
mp3turbo

Založený: 09 apríl 2006
Nabehané: 204 hod 52 min

PríspevokZaslal: Ut 07.02.2012 09:32    Predmet: Odpovedať s citátom

ale to predsa vobec nie je o tomto konkretnom modeli auta - to je o VSETKYCH DIESLOVYCH SRACKACH CO MAJU DPF/FAP !!!

>> ak si sem tam z toho motora odpustis olej ked ti bude vdaka DPF pribudat tak by to malo byt v pohode

toto nie je spravne, odpustat nic nemozes, treba vymenit komplet celu napln tak ako sa ma.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
patko1

PríspevokZaslal: Ut 07.02.2012 10:18    Predmet: Odpovedať s citátom

turbo samozrejme ze ja som to myslel ironicky ze po kazdej krasnej projíždke mestom na tom forde si kus olejčeka odpustíš a on sa bude tvarit ze je spokojny
Návrat hore
crocop

Založený: 08 september 2008
Nabehané: 3 hod 1 min

PríspevokZaslal: Ut 07.02.2012 11:06    Predmet: Re: Ford Mondeo 2.2 TDCi ST Titanium X Odpovedať s citátom

Drahho napísal:
Pozdravujem všetkých, rád by som sa opýtal na uvedenú motorizáciu, ide o r.v. údajne 2010, auto vyzerá byť super, ale čo je to za motor? Je spoľahlivý, alebo ide zasa o kríženca PSA a Fordu, teda o spoľahlivosti ani reči... Viem že k pravde o kilometroch a o predch. majiteľovi sa asi nedopátram, ale čo možno očakávať od tohto auta? Má nabehaných že vraj 49000km... Vopred vďaka za odporúčania.

tak tie kilometre vynasob minimalne dvoma, uvedom si ze DPFAP odchadza pri cca 150tisicoch a zistis dovod jeho predaja

este by som mal na tomto mieste jednu k veci otazocku....maju vsetky Audi 2,7 / 3,0 TDI DPFko? (pardon za moju lenivost v hladani)
Návrat hore
scorpi4
moderátor fóra

Založený: 18 júl 2008
Nabehané: 265 hod 17 min

PríspevokZaslal: Ut 07.02.2012 11:20    Predmet: Odpovedať s citátom

ale on nepisal ani slovom o probleme s DPF na tomto aute..ak to je rv 2010, je sanca, ze su tie km realne ovela vacsia, ako pri 10 rocnom prasate s krasnymi 142 tis km...
Návrat hore
markoimportauto

Založený: 25 september 2006
Nabehané: 8 hod 40 min

PríspevokZaslal: Ut 07.02.2012 12:06    Predmet: Odpovedať s citátom

Je zaujimave ako sa pred kupou jazdeneho auta kazdy trasie ako osika vo vetre na nejaky kilometrovy milnik na tachometri a nekupi karu iba koli tomu (teraz vynimocne nenarazam na vyhladavanie pekneho ciselka na displejicku).

Aby som bol konkretnejsi:

medzi pospolitym ludom su uz viac-menej bezne dostupne informacie o predpokladanej zivotnosti urcitych drahsich komponentov, ktore sa jednoducho opotrebuju/pokazia a bude nutna ich vymena....medzi take patri najma turbo, vstreky, vysokotlake cerpadlo, zotrvacnik zlepeny z dvoch hmôt, dé pé ef filter a podobne (ozaj, vsimli ste si, ze tieto komponenty sa tykaju skoro vylucne iba ropnych tragacov?????)

No a pointuš je v tom, ze sa pomerne velka skupina ojazdenejkarychtivych obcanov snazi medzi tymito predpokladanymi métami odchodu spominanych komponentov do "vecnych lovist" kluckovat ako pretekari na Autoslalome

Z mojho pohladu dost usmevna vec, pretoze je velmi vela faktorov, ktore tieto ocakavane terminy poruchy mozu bud vyznamne oddialit, alebo naopak skratit. Do toho treba este vziat do uvahy fakt, ze sa v dost podstatnej skupine vozidiel k udajom o absolvovanych vymenach nie je mozne dostat (mimo zaruky je tazke, resp. az priam nemozne spätne zistit ci to alebo ono auto prekonalo trebars vymenu spojky alebo takeho turba s vynimkou pedantov, ktory si nechali vymenit v autorizaku este aj ziarovku...)....Toto dohladavanie informacii este viac komplikuje specifikum jednotlivych znaciek, ktore vymenu informacii medzi krajinami nepodporuju a tak pokial si neoverite na zaklade udajov z konkretnej servisky co bolo na kare menene, nemate prakticky sancu zistit ci povedzme taky DPF meneny bol alebo nie....

Aby som to nejako zhrnul:

je uplne zbytocne (s vynimkou detailnych servisnych informacii) nekupit, resp. nezaujimat sa o to ci ono vozidlo iba koli 149 856 km na displejicku, pretoze panuje vseobecna rozsirena panika, ze u stavu 150 000km na nom "urcite odide" dé pe ef, dvojhmota ci vstrekovace......Je to nieco podobne ako kupovat auto do 80 000km a potom od 100 000km vyssie, lebo pri 90 000km je interval vymeny rozvodov......Cista hlupost.....X-krat som sa stretol s tym, ze bol interval rozvodov presvihnuty majitelom nezriedka aj o niekolkotisic km, resp. o podobne cislo skrateny co ste sa z fotografie a ceny v inzerate samozrejme nemali sancu dozvediet ......

Skratka méty nerieste, u vozidla ktore sa vam na 1. aj 3. pohlad pozdava ovela lepsie spravite, ak sa s nim objednate na fyzicku prehliadku v servise a budete tak mat ovela lepsi obraz o tom co este vydrzi a co uz nie (aj ked sa tym 100% potencialne problemy vylucit uplne nedaju)....

Majte tiez na pamati, ze aj ked auto ma mat pri urcitych suciastkach ludovo povedane "smrt na jazyku", tak tento fakt premente skor na vasu vyhodu vymeny komponentu, u ktoreho mate potom na velmi dlhu dobu istotu ze JE NOVY!!!!

milkoTT

Založený: 13 marec 2007
Nabehané: 37 hod 59 min

PríspevokZaslal: Ut 07.02.2012 03:52    Predmet: Re: Ford Mondeo 2.2 TDCi ST Titanium X Odpovedať s citátom

Drahho napísal:

No čo už len možes ocakavat od 2 ročneho ktore stalo nove asi tak 35000 € ??? Asi bude trochu viac spolahlive, ako hociktore ine ktore stalo nove 8.000 €. Nekup buračku, a ak sa Ti paci tak smelo do toho. A samozrejme casom sa priprav na nejaky ten servis.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
bandit97

Založený: 24 január 2011
Nabehané: 67 hod 26 min

PríspevokZaslal: Ut 07.02.2012 07:35    Predmet: Odpovedať s citátom

Aby si nebol prekvapený milkoTT...
Drahho

PríspevokZaslal: Ut 07.02.2012 10:21    Predmet: Odpovedať s citátom

Kto by nemal obavy, keď má kúpiť jazdenku... a kde je istota, ze pri novom bude vsetko ok? V mojom prípade to budem riešiť kvalitnou zmluvou, pokiaľ ju odmietne podpísať, tak mám jasno... Ide mi hlavne o to, či je toto vozidlo spoľahlivé, aké sú vaše skúsenosti, resp. info. Nechcem kúpiť niečo čo pojazdí 5000 km a potom každý mesiac do servisu...
Návrat hore
milkoTT

Založený: 13 marec 2007
Nabehané: 37 hod 59 min

PríspevokZaslal: St 08.02.2012 11:03    Predmet: Odpovedať s citátom

a to je aka kvalitna zmluva? že Ti bude auto servisovat dalsie 2 roky? pokazi sa Ti za 2-3 mesiace alternator, starter a pojdes za byvalym majitelom aby Ti to opravil alebo vratil peniaze? Samozrejme ine je ak sa Ti cestou domov po kupe zadrie motor, ale to snad pri 2 rocnom aute nehrozi. Kupil som aj predal zopar aut, zatial nikdy nebol žiadny problem. Asi som natrafil na normalnych ludi.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Drahho

PríspevokZaslal: Ut 14.02.2012 12:46    Predmet:

MikoTT, dobra zmluva je napr. taká, ktorá ti pomôže v prípade, ak sa na aute po predaji prejavia nejaké vady a pod..

Zatiaľ som sa nedopátral k odpovedi či brať Mondeo s týmto motorom,alebo nie..
Návrat hore
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra Auto Fórum -> Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut -> Ford fórum Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Strana 1 z 2

Prejdi na: