Ford Mondeo 2.0TDDI-motor skape po nastartovani

Diskusia ohľadne vozidiel značky Ford

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

zuber1
Príspevky: 5
Dátum registrácie: 25.03.2010 08:30
Zdieľať na Facebook

Ford Mondeo 2.0TDDI-motor skape po nastartovani

Príspevok od používateľa zuber1 »

po nastartovani chvilu skacu otacky a asi po 10 sekundach motor skape a samozrejme sa rozsvieti zlta kontrolka motora. je to 85kw. predtym som zacal matl problem s vykonom(slaby tah) hlavne na 4. a 5. prevodovom stupni,sice to islo aj 180 ale kym sa to tam dostalo. ak mate niekto skusenosti co by to mohlo byt prosim poradte.
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

cerpadlo, vstrekovace, vaha vzduchu, turbo, egr, zopar dalsich veci. Bohuzial od stola na dialku sa neda, a podla popisu chyby uz vobec nie.
mcbill
Príspevky: 23
Dátum registrácie: 07.09.2008 20:40
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mcbill »

Mal som tie isté príznaky, bolo to čerpadlo, nikto nechcel vymeniť za použité len za nové lebo je veľa odchýlok pri týchto motoroch. Od Mondea preč,preč.....(slabá elektrika poddimenzované diely na podvozku atď...)
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

ale preco, mondeo je fajn auto - daleko lepsie ako mnohe ine.

Ano, ma svoje designove muchy, tak ako vsetky auta. Kto z vas skontroloval stav cerpadla a vstrekovacov pred kupou ? Nikto. Vies ako sa kontroluje take vysokotlakove cerpadlo ? Nie. Kto z vas aspon otvoril palivovy filter a pozrel sa ci je tam spravny typ ? Nikto. Kto z vas vobec vie aky filter tam naozaj MUSI ist podla predpisu vyrobcu (zachytava castice velke 2um, pricom lacne nahrady chytaju len 7um) ? Nikto. Kto z vas aspon vybral ten filter von pred kupou aby sa pozrel ci tam nie je taky strieborny povlak, co su rozomlete kovove piliny z cerpadla a vstrekovacov ? Nikto. Kto z vas mal diagnostiku a pozrel aspon vyrovnavacie davky (a v pripade TDCI tlaky paliva v railiku) ? Nikto. Kto z vas pozrel vydratie elektronicky regulovaneho turba silnejsich verzii ? Nikto. Kto z vas....

mohol by som pokracovat, asi chapes.

Chyba nie je v Mondeu, chyba je v ludoch ktori si nedokazu auto ELEMENTARNE skontrolovat pred kupou (plati o vsetkych autach, zdaleka nielen o Mondeu) a hlavne ktori za 2000eur ocakavaju superspickove mondeo z roku 2003 v genialnom superstave a 119.385km kilometrami pricom si neuvedomuju ze taketo auto nove stalo 900.000korun a to boli ine tvrde korunky vtedy ako su dnes. A ze s takymi autami sa proste nejazdi 120.000km za desat rokov...

Nie, take Mondeo proste neexistuje a nebude existovat.
Tak potom sa tie stocenice/zlepenice co maju v reali 450.000km naozaj kazia. Isteze. Co sa tyka poddimenzovanych dielov na podvozku, originaly ani zdaleka nie su zle. Meyle HD takisto nie je zle. Meyle dokonca zosiluje originalnu konstrukciu kvoli lepsej vydrzi, rovnako ako robia aj pre BMW, Passaty/Superby atd.

Ked chces najlacnejsie diely, nemozes hladat najvacsiu kvalitu. Tiez jednoduchy poznatok raketovej vedy.
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24977
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Nie že by bola chyba v tom čo píšeš.Vidím to identicky,až na maličký detail že kúpa auta a jazdeného je u nás ozaj stresová vec,to vidím a cítim z ss čo chodia z otázkami a teda aj takto sa človek dozvie čo zažíva radový budúci majitel,a duplom ak je zodpovedný človek vážiaci si peniaze čo nepadli z nebies.Tým mašinám nerozumie na potrebnej úrovni väčšina dielní,nuž si neviem dosť dobre predstaviť ako sa má chrániť kupujúci v intenciách ako o tom píšeš.No veľa šancí nemá,ak nemá priatelov ktorým dôveruje a ešte aj pomôžu.Je velmi ťažko nešťastnému majiteľovi prezradiť že jeho Hdi má nie 170 ale 390 tis km.Zoberieš mu ešte aj chuť od života,pomôcť mu už nepomôžeš,je neskoro a dovozca je v službách štátu s ktorým sa nechce pán doťahovať,lebo ...no SVK

zuberovi tolko,píš,píš a píš,nič si dokopy o probléme nenapísal,história,súvislosti,okolnosti,všetko,všetko...
Ak napíšeš slovo predtým,tak tam niečo treba aj napísať,čo teda predtým bolo...pred čím ? Na jednu vetu napísaná otázka by mala byť automaticky presmerovaná jasnovidcom
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

Zuber, napis prosim CO NAJVIAC o tvojom aute. Kolko to ma kilometrov, ako su overitelne (kupovane od niekoho koho dlhodobo poznas?), ake priznaky predchadzali sucasnemu stavu (pises o strate vykonu ale daj detailnejsie), kto a akym sposobom auto servisoval - zrejme si sa uz snazil vyriesit tie povodne priznaky a potrebujeme vediet extremne presne co sa na aute robilo aby sme skusili kvalifikovane poradit dalej.

Napriklad by nezaskodilo prezradit z ktoreho si okresu, castokrat vieme spickovo poradit v zmysle "obrat sa na XY" lebo byva vo vedlajom okrese co mas 30km a podobne.

Chapes, proste potrebujeme extremne vela detailov o tvojom extremne zlozitom probleme. Inak ti proste nedokazeme odpovedat, ani vo vseobecnej rovine poradit.
Sliedic
Sir
Príspevky: 7394
Dátum registrácie: 18.05.2004 11:29
Bydlisko: Slovak Banana Republic
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Sliedic »

Napíš aj, či náhodou nemáš farbu auta slonová kosť. Tým by sa vysvetlilo všeličo...
seven549
Príspevky: 7880
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

mcbill napísal:Mal som tie isté príznaky, bolo to čerpadlo, nikto nechcel vymeniť za použité len za nové lebo je veľa odchýlok pri týchto motoroch. Od Mondea preč,preč.....(slabá elektrika poddimenzované diely na podvozku atď...)
urcite.uz mondea z 1996 mali napravy co vydrzali cez 250 000km na nasich cestach.
marijko
Príspevky: 198
Dátum registrácie: 26.09.2008 22:09
Zdieľať na Facebook

Re: Ford Mondeo 2.0TDDI-motor skape po nastartovani

Príspevok od používateľa marijko »

zuber1 napísal:po nastartovani chvilu skacu otacky a asi po 10 sekundach motor skape a samozrejme sa rozsvieti zlta kontrolka motora. je to 85kw. predtym som zacal matl problem s vykonom(slaby tah) hlavne na 4. a 5. prevodovom stupni,sice to islo aj 180 ale kym sa to tam dostalo. ak mate niekto skusenosti co by to mohlo byt prosim poradte.



Najprv diagnostika, na 80 % snímač vačky.
Napísať odpoveď

Návrat na "Ford fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných