Ford Focus 1.8TDCi 2005->

Diskusia ohľadne vozidiel značky Ford

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

z111
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 13.10.2012 21:07
Zdieľať na Facebook

Ford Focus 1.8TDCi 2005->

Príspevok od používateľa z111 »

Zdravim chcem vas poprosiť o nejake recenzie ta toto auto a hlavne motok je to dobra volbaalebo ani nie niekdo čo s tym ma skusenost dakujem ide o motor 85kw kde mylsim je už aj retazovy rozvod .(rada pri kupe) Dakujem.
LOCHNESS
moderátor fóra
Príspevky: 3816
Dátum registrácie: 01.12.2007 20:52
Bydlisko: ZA
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa LOCHNESS »

cicmanec
Príspevky: 27640
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

_

Príspevok od používateľa cicmanec »

biguara
Príspevky: 13
Dátum registrácie: 09.06.2007 15:29
Zdieľať na Facebook

aha hla dalsi co sa cuduje ?

Príspevok od používateľa biguara »

tiez nechapes preco su po bazaroch take za prijatelnu cenu a ze v tom rocniku ine neni take vyhodne co vyzera tak dobre? nuz podla mna tie focusi smaxi z vnutra skoro ako korea lacne materiali z malou zivotnostou myslim opotreebenie. mondeo a smax o nieco sa tvari honosnejsie ale caka ich taka ista smrt cenova ako dnes zaziva mondeo 2001. su to auta na max 6 rokov a vo focuse a cmaxe doslova. a tie motori su ok kym sa o ne vsetci majitelia starali a maznali ale zanedbavat starostlivost ako u octavii si dovolit nemozes. dalej nevravim ked ta zasiahne vymena turba repas cerpadla vymena zhavicou ako bonbonik si najdi co stoja do toho vstreky 1ks a to ze ich budes kupovat sa s tebou stavim.
knss
Príspevky: 557
Dátum registrácie: 26.01.2009 12:31
Bydlisko: BA
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa knss »

Momentalne zvazujem kupu tohto isteho auta, s tym istym motorom aj rocnikom.A poviem ti je to celkom narocne na nervy :d :D Kazdy den sa situacia meni. Najprv som cital recenzie kde sa popisoval skvely podvozok a spolahlive motory. Z dieslov bol jasne odporucany 1.8tdci. No na druhy den som prechadzal fora... Nasiel som problémy so vstrekmi, cerpadlami a dvojhmotnymi zotrvacnikmi. Zistil som ze motor je velmo haklivy na kvalitu nafty. Nekvalitna nafta sposobuje vydieranie cerpadla a tym vznikaju kovove piliny a tie potom kompletne znicia vstreky. Cize je nutne repasovat aj trisky aj cerpadlo. A dokonca niektorí tvrdili ze je potrebne vymenit celu palivovu sustavu. A raz to caka kazdy tento motor, je len otazne ze kedy... ci to bude za tvojho vlastnictva alebo sa tomu vyhnes... to iste dvojhmota, kazdeho raz caka. Cize moj zaver je taky. Pokial nenajdes focus s jasne originalnou servisnou knihou, tak je to potom loteria. V tom pripade by som urcite isiel do benzinu. NA ford fore maju uzivatelia spotrebu 6,5 az 7, co oproti naftovych 5,5 neprinasa skoro ziadnu usporu, ked zohladnis servisne naklady.

PS: v mojom pripade je to horsie, kedze som limitovany na jedno jedine auto prave s tymto motorom a rocnikom. Je to momentalne jedina moznost ako vymenit moju uz dosluhujucu feliciu za novsie auto.

Inak prajem stastnu ruku pri vybere.

PS2: Este by som snad poprosil tu prispievajucich o ceny repasov cerpadla a vstrekov. Vdaka
(velmi by ma zaujimal nazor mhlavateho)
Naposledy upravil/-a knss v 16.10.2012 09:09, upravené celkom 1 krát.
bopol
Príspevky: 233
Dátum registrácie: 29.03.2010 14:47
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bopol »

pred 5-6rokmi dal kamarat za repas alebo nove cerpadlo,to uz neviem 80tis sk.
peto166
Príspevky: 972
Dátum registrácie: 14.06.2009 14:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa peto166 »

podla mna je to individualne.. zalezi odtoho ako sa oto povodny majitel/ia starali...

treba dobre popozerat kazdy detajl, dat si dobru dlhsiu jazdu, v meste, mimo mesta, pripadne ak si nieco vsimnes treba sa hned spytat majitela na to co sa ti nepozdava a sledovat jeho reakciu, potom to rozumne zvazit ci kupit alebo nie... ;-)
division
Príspevky: 26
Dátum registrácie: 29.09.2009 12:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa division »

Cau,

brat ma toto auto uz tusim 5ty rok( rocnik 2004 dovoz FR, origo serviska 80 000km-udajne,ktovie,toto ani nekomentujte,lebo sa to zvrhne ako obvykle) a akurat tento rok menil dvojhmotu a repas turba, spolu cca 990 e.....pozor, neratam podvozok,tlmice, vypalene lampy, ukradnute stierace,obite narazniky a pod. za tie roky,teraz myslim cisto iba motor...auto je to dobre,ale ak si kupis tieto slovenske krasy postacane tak cakaj taketo investicie hned z uvodu-ak nie hned,tak neskor.ak ani potom nie, tak si mal dobru ruku pri vybere :))...ber 1.6 benzin 74kw od yamahy, neolutujes- akurat neviem presne od ktoreho roku sa montoval tento motor, ale tie starsie boli zetec,ak sa nemylim?..
koldo
expert: PSA
Príspevky: 307
Dátum registrácie: 13.03.2006 19:46
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa koldo »

nuz, moderny diesel.
je uplne jedno,akej to je znacky.
kazdy jeden bude trpiet kvalitou nafty, problemom s dvojhmotou,a pod.
uz zalezi len na stasti pri kupe........
dec superscan 3 full cz,vag com profi original,op com cz original,batronix,bdm,x-prog,..etc...fap off PSA
knss
Príspevky: 557
Dátum registrácie: 26.01.2009 12:31
Bydlisko: BA
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa knss »

Vazne by mi pri rozhodovani pomohli ceny repasu vstrekov a cerpadla, ale aj cena novych vstrekov. Budem velmi vdacny...
z111
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 13.10.2012 21:07
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa z111 »

Dakujem všetkym zatial čo mi dali svoje rady niečo bolo pre man nove vela veci som aj vedel A k tomu že niečo dochadza no odchadza to na velkom počte new Dieslov je to bohužial tym čo tankujeme na pumpach niekedy to ani zdaleka neni Nafta
Ale to by som už odbočil ako niektory radili Benzin do toho by som nešiel lebo keby benzin tak uplne ine auto jednoznačne nie Focus ale neičo športove čo s Dieslom nedostanem .
Teraz som akurat pozeral tie ceny tych Vstrekov,aj toho čo ste tam pisali no suu to fakt peken palky € Asi ešte pouvažujem o kupe alebo pozrem neičo ine a ešte teda ak niekdo viete v tychto 85kw bol Retazovy rozvod ???
z111
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 13.10.2012 21:07
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa z111 »

Dakujem ale neičo taketo si môžem pozret aj na nete ja chcem ozajsne skusenosti s motorom a tymto autom a nie ako ho testuju 1 tyžden
cicmanec
Príspevky: 27640
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

_

Príspevok od používateľa cicmanec »

Najskôr si zisti čo zač je ten časopis, čo za ľudia do neho píšu a ako získavajú informácie! :3c90:
hnr
Príspevky: 765
Dátum registrácie: 14.02.2009 03:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa hnr »

Rozvod je 1/2 retaz druha remen s jednou kladkou. Ten nie je drahy. To je to posledne čo by ma na tom aute trapilo.
Ale zas tu mame komplex sebazničenia, lebo Ty čakaš na prveho, ktory tuna tvoju volbu odobry aby si si ho mohol ist v klude kupit. A pritom už vieš kolko stoja vstreky,zotrvak len dufaš, že teba to minie. Ale ked ta to neminie budeš mat ešte väčšiu dilemu : či sa oplati vrazit do auta tolko kolko bola jeho nakupna cena.
Všetci tvrdia, že to ma najlepši podvozok vtriede. Podla čoho to posudzuju ja teda netušim. Pri normalnom jazdeni nevidim rozdiel v stabilite podvozku voči fabii. A vyhody podvozku Focusa končia v ten moment ako sa vymlatia hlavne silentbloky v zadnej naprave a nastupuje flexa, lebo ešte som nemal focus na ktorom by vyšli všetky skrutky.

K tomu oteru čerpadla. To je problem viacerych aut, väčšinou s delphi ale už som to videl aj u boscha. Ak su v systeme kovove alebo hlinikove časti /vidno ich v palivovom filtri pokial sa da otvorit/ jedina cesta je vymena VSETKEHO cez čo ide nafta vratane nadrže. Co je položka cca 3000 Eu. Ti čo si mysleli, že sa to da vyčistit tak po novych vstrekoch dali za mesiac dalšie nove vstreky a dalej to už zaleži od hodnoty auta bud zošrotovat alebo všetko vymenit alebo šup do bazaru kym ide.
Petko3T
Príspevky: 22
Dátum registrácie: 13.01.2009 23:14
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Petko3T »

Cawko, neviem preco riesite veci typu dvojhmota a vstreky. Ked ma motor nepravidelny chod, tak pravdepodobne su uz vstreky mierne poskodene. Ja som to na Lagune II vyliecil aditivami a pridavam ich stale, cuduj sa svete ide hladucko uz niekolko rokov. A dvojhmota odide u kazdeho motora aj u zazracnej Octavie ak ho ma samozrejme. Takze tento motor je podla mna fajn, ale uz mnohokrat tu bolo povedane, ked sa o motor starali nie je problem. A vyssie bolo spomenute, ze u Octavie mozes srat na udrzbu, takemu cloveku len pogratulujem a dodam ze nech to skusi pri PD motoroch. A co sa tyka spracovania s Octaviou to porovnavat nemozem FF je na tom ovela lepsie. Tak stastnu ruku prajem :2f93:

Návrat na "Ford fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 15 neregistrovaných