Figel na novu registračnu daň.

Všetky otázky a problémy týkajúce sa dovozu vozidiel

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

TT666
Príspevky: 396
Dátum registrácie: 16.03.2005 10:15
Zdieľať na Facebook

Figel na novu registračnu daň.

Príspevok od používateľa TT666 »

Zdravim... nenapadlo niekoho ako obísť tu neprimeranú daň?

Chceli sme kupit Volvo V70 II.. nakolko tu na SK V70 II sa malo ich predavaju...
Takže nejako s farbou auta..či motorizaciou a už nie s vybavou sa tu na SK z tej malej ponuky neda čarovať...

Kedže vykonovo to vychadza na dovoz s prihlasenim na nejakych 800€ a viacej... tak sa pýtam ako by sa to dalo obísť.
Pomer ceny auta a dovozu je nerentabilny..

To že vlada krvaca mi je jedno... v prvom rade by sa mali pozerat na občanov a potom na svoje potreby ale to je vec politiky... a v nedelu večer sa rozčulovať nebudeme...

Napadlo ma prihlasiť to v CZ...alebo inych okolitych štatov... prihlasit to tu na SK a najako znižiť poplatky asi nieje možne.. ?

Prosím rozumne odpovede... mudrcovia nech sa zdržia komentu.
Nebudeme tu riešit nič nelegalne.. iba využitie medzier v zakone.

Vopred ďakujem za odpovede a prajem pekný večer.
dusane03
Príspevky: 218
Dátum registrácie: 30.03.2010 12:43
Bydlisko: KE -okolie
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa dusane03 »

pri drahom aute sa to da este tu sumu zniest ale pri lacnom aute je to zle,ale ten koniec sa my paci skoda ze ma moderator zrusil inaksie by som ti dal dobry palec.
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

>> A ked urobia aj na sk to co inde, ze ked tu auto chodi tak tu musi byt aj prihlasene tak dovidenia.


na toto som cakal, zatial nic. Velke prekvapenie pre mna. Otazka je ze ako by to sledovali pretoze nasa krajina a bezna normalna civilizovana krajina je trosku rozdiel, ale verim tomu ze aj nasi papundekli by nieco na toto vymysleli. Ja osobne by som mal auto so zahranicnymi znackami na nasu firmu... pozicane nepravidelne na pravidelnej baze.
sbf
Príspevky: 1356
Dátum registrácie: 06.02.2009 10:05
Bydlisko: TN
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa sbf »

Oplati sa pockat kym sa do tohoto poplatku neobuje EK (neplati pre nove auta).

Vyzera to byt v nesulade s leg. EU, ako boli do r. 2005 poplatky za prve prihlasovanie do evidencie a SR ich musela zrusit.

Alebo lobovat (aspon pisat listy do EU, najlepsie nejako zahrnut aj diskriminaciu ciganov, ze poplatky im znemoznuju pravo na vozenie)
lukas.bubo
Padrino
Príspevky: 5326
Dátum registrácie: 29.07.2011 11:34
Bydlisko: Wild Wild West
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lukas.bubo »

najlepsie nejako zahrnut aj diskriminaciu ciganov, ze poplatky im znemoznuju pravo na vozenie
:40bd: :40bd:
viktorDDD
Príspevky: 761
Dátum registrácie: 07.07.2008 16:55
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa viktorDDD »

tým by sa len dosiahlo že ciganom tie dane odpustia a nám ešte pridajú
rudolfo63
Príspevky: 9952
Dátum registrácie: 23.08.2009 18:22
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa rudolfo63 »

figel neexistuje,jedinou moznostou v tomto pripade,ak mas pribuzneho alebo znameho v D,zaregistrovat na neho a raz alebo 2x do roka mu poslat peniaze na poistku....
markoimportauto
Príspevky: 1458
Dátum registrácie: 25.09.2006 12:08
Bydlisko: Spojené bratislavské emiráty
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa markoimportauto »

800€ je detská sranda oproti 2998€ (tzv. Fiko_full_house), ktore teraz stoja predo mnou..........vydrz nejaky-ten dnik a budes si moct precitat rozsiahly prispevok, ktory sa sem chystam supnut na tuto temu. Mam totiz tejto registracnej dani fakt plne zuby. Lepsie povedane ani nie tak dani, ako jej diletantskeho zavedenia bez diverzifikacie jazdenych (1-2-3-4-5-viacrocnych) a novych. Jednym dychom vsak dodavam, ze mozno? (nahodne?) tym niekto sledoval zamedzenie umeleho "ostarovania" fungloviek s cielom posunut ich do nizsej poplatkovej kategorie....ale aj to sa dalo a da osetrit uz existujucimi mechanizmami (trebars doslednou kontrolou pracovisk KO, resp. udelovanie licencii iba skusenym a preverenym firmam, kludne s bezpecnostnou previerkou a nie ako dnes ked prevadzkuje KO kde kto a podla vsetkeho aj pochybne osoby...)

Som fakt nasraty, torpeduje mi to biznis, preto na jednom (hoc trochu extremnejsom) priklade budem demonstrovat vsetky PRIAME aj NEPRIAME straty statu, ktore vznikaju takymto bezhlavym, diletantskym zavedenim onej dane, zjavne bez toho, aby sa k nej predtym vyjadril nejaky clovek so skusenostami z trhu a psychologie spravania sa zakaznika....

Obist sa sucasny stav da podla mna TEORETICKY iba:

1. znizenim vykonu v TP
2. sfalsovanim seku z posty

Predpokladam vsak, ze moznost c.1 si nikto z Obvodneho uradu na krky nevezme (o.i. kolizia s KO, prip. STK+EK).

Podobne predpokladam, ze si cetnici podla bodu c.2 nejak osetrili ONLINE kontrolu uhrady poplatku na poste. Lebo inak v pripade podvodnikov s falzifikatmi sekov uz nebude ako dodatocne zabranit podvodnikom v profite z tragaca, na ktorom nebola uhradena "dan".....ono na to sice niekto pri parovani platieb neskor pride, avsak az po case, ktory umozni podvodnikom prevod (niekolko prevodov) vlastnictva......vysledkom potom mozu byt neskorsie vyzvy na doplatenie dane, avsak statnym organom adresovane novym "stastnym" majitelom, podla dohladania aktualnej drzby tragaca v evidencii. Takymto sposobom sa potencialne moze zacat roztacat spirala ludskych nestasti, kde bude v roli porazeneho bezny obcan, chamtivo-naivne uľapiaci to najlacnejsie z ponuky bez toho, aby ho napadlo ze kazda najnizsia cena ma nejake "ale" (stocene km, ukradnuta DPH, refresh po totalke, omladene, ex vytopene, ukradnute, sfalsovane ci inak znehodnotene "LEGO", nezaplateny poplatok.....)....To este bude tem do Lamparni a podobnych relacii......
Naposledy upravil/-a markoimportauto v 03.12.2012 12:01, upravené celkom 2 krát.
www.carsale.sk výkup, import-export vozidiel: nové, demo, jazdené so zárukou Preprava vozidiel z / do EÚ Registrácie dovezených vozidiel
patko1
Príspevky: 5737
Dátum registrácie: 03.12.2007 11:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa patko1 »

presne ako pise marko. Statu nie ze to prinesie peniaze ale odozenie. Oni to uz zbadali teraz ale nic proti tomu nespravia lebo by museli priznat chybu ktoru spravili. Dosiahli tym akurat to ze sa nebude tolko dovazat normalnych aut z vonku ale budu sa v nasom state krutit tie ktore tu uz su a budu sa do nekonecna zliepat opravovat prevarat cisla a podobne. Len imbecil moze zaviezt taku dan a nezahrnut do toho aspon kategoriazaciu podla rocnikov lebo kupit si 10 rocne auto s vyssim vykonom a objemom a spekulovat nad LPG je kus iny luxus alebo prepich ako si kupit novy mercedes amg a neriesit nejaku trapnu dan z luxusu. Navyse este k tomu napriklad predajcovia novych aut po zavedeni tejto idiotskej dane zacali ponukat zlavy z novych aut vo vyske tejto dane takze sa to viac menej novych aut ani netyka.Oproti tomu ked slovak v nemecku povie aby mu bazarnik spustil z auta nejake drobne lebo mudraci zaviedli fasacku dan tak nemec [turek] sa zacne smiat a povie ze ked nechces nekup, poliak zoberie s radostou. Ja uz auta davno nevozim tak sa ma tato tema az tak netyka ale se.rie ma ten princip ze kam to vsetko speje. Do riadnych sra.ciek. Podla mna by sa kus mali vacsi dovozcovia obut a nieco s tym robit. Ide o ich zarabanie a nemalo by byt az take zlozite pokusit sa s tym kusok pohnut. Lebo takymto tempom nam zachvilu zacnu zavadzat take poplatky a dane ze sa nestacime ani cudovat a my nestastnici budeme len zuby zatinat.
kauza
Príspevky: 85
Dátum registrácie: 16.12.2009 21:09
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kauza »

par eur usetris ak to das na niekoho kto je ZŤP,ale to ti pri tych vsetkych peniazoch velmi nepomoze
dusane03
Príspevky: 218
Dátum registrácie: 30.03.2010 12:43
Bydlisko: KE -okolie
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa dusane03 »

v cechach to maly lahsie doniesol si z nemecka akekolvek auto zaplatil 2000 a mal papiere to bolo predtym teraz neviem.
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

===== Lebo inak v pripade podvodnikov s falzifikatmi sekov uz nebude ako dodatocne zabranit podvodnikom v profite z tragaca, na ktorom nebola uhradena "dan".....ono na to sice niekto pri parovani platieb neskor pride, avsak az po case, ktory umozni podvodnikom prevod (niekolko prevodov) vlastnictva......vysledkom potom mozu byt neskorsie vyzvy na doplatenie dane
======



Marko, neviem preco ale toto mi STRASNE PRIPOMINA NEZAPLATENU DPHCKU NA KTOREJ SA UROBIL NEJEDEN BAZARIK NA SLOVENSKU, ze ?

Kopec teplakovych reťázkových hajzlov postavalo inaksie domy z takto usetrenej sumicky... chlapci kto ste sa spoznali v tych slovach ?

Ale ved na tuto temu sme sa uz bavili dostatocne.
eidurcoconut
Príspevky: 61
Dátum registrácie: 13.06.2010 10:59
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa eidurcoconut »

na ten hlupy poplatok neexistuje ziadny figel. Chcel som doviest z CR krasnu zachovalu Lagunu V6 prvej generacie ako hobby car, ale celkove naklady na prihlasenie by boli rovne dvojnasobku ceny za auto ... chore
peter121
Príspevky: 236
Dátum registrácie: 23.01.2008 19:18
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa peter121 »

Takže napríklad v Česku nemôžem mať na seba zaregistrované auto, ak nie som občan ČR?

Škoda, táto cesta mi prišla ako najschodnejšia pre obídenie registračnej dane. Riešiť to cez príbuzných alebo známych a "známych", ktorí majú občianstvo mi príde ako krajne nepraktické riešenie.
vhsystem
Príspevky: 71
Dátum registrácie: 06.04.2006 23:11
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa vhsystem »

Riešenie jednoduche. Za 1kč kúp v ČR sro, účet sprav v banke kde ťa vedenie účtu nič nestojí (ten musíš na finanční úřad nahlásiť) a vec vybavená.
Auto si napr. z ČR firmy prenajímaj za sumu aká ti vyhovuje na svoju SK firmu atď...

Návrat na "Dovoz vozidiel"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných