Fiat Seicento po zahriati motora nefunguje prevodovka

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Napísať odpoveď
mex.x
Príspevky: 37
Dátum registrácie: 15.12.2008 13:59
Zdieľať na Facebook

Fiat Seicento po zahriati motora nefunguje prevodovka

Príspevok od používateľa mex.x »

Dobry den.
Mam Fiat Seicento, rok 00, 140 000km, 90 percent jazdeny v meste. Posledny mesiac mam problem s autom,ked sa zahraje motor, po 20min jazdy v meste od semaforu k semaforu je pomaly nemozne zaradit 1.stupen,doslova to tam musim narvat, ostatne stupne uz potom nie su taky velky problem.Ked potom pred domom idem zaradit spiatocku, prevodovka poriadne " zaškrka". Ked zaradim ale spiatocku hned po nastartovani dalsie rano, zvuky nevydava ziadne.
Rad by som sa spytal, ci by to mohlo mat nieco spolocne s prehrievanim motora, kedze poslednych 5 mesaicov mi v aute nefunguje kurenie, je upchaty chladic podla mojho nazoru, kedze som do neho nasypal "zazracny prasok" na zastavenie kvapkania chladica. Cez zimu sa motor neprehrieval,kedze jazdim len 13km do prace a 13km z prace, ale cim zacalo byt teplejsie, tym horsie prevodovka reaguje. Auto potrebujem este na 3 mesiace, potom opustam krajinu, a nerad by som bol aby som este na dva mesiace musel kupovat ine auto, kedze vymena prevodovky sa financne absolutne neoplati. Poprosil by som o nejaku radu, ako prevodovku co najdlhsie udrzat pri zivote. Vymenit olej v prevodovke? Vymenit chladic aby sa motor neprehrieval? Vopred dakujem az kazdu radu.
mex.x
Príspevky: 37
Dátum registrácie: 15.12.2008 13:59
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mex.x »

Myslis , ze by to mohlo mat stym nieco spolocne? pretoze 2 mesiace dozadu, presne na Valentina mi strelilo lanko na spojkovom pedali, a odtahovka mi zaniesla auto do najblizsieho servisu, kde pracovali iba mechanici z africkeho kontinentu, ale veril som ze natakej jednoduchej veci ako je spojkove lanko nemaju moc co pokazit.
qwertzuiop
Príspevky: 311
Dátum registrácie: 02.06.2009 21:55
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa qwertzuiop »

no a uz si si aj sam odpovedal
Napísať odpoveď

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 64 neregistrovaných