Fiat Ducato 2,3 109kw , 2015 - zle štarty

Diskusia ohľadne vozidiel značky Fiat

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

roman321
Príspevky: 1
Dátum registrácie: 22.03.2015 10:12
Zdieľať na Facebook

Fiat Ducato 2,3 109kw , 2015 - zle štarty

Príspevok od používateľa roman321 »

Ahojte, mám Ducato 2,3 109 kw 2015 rok nájazd 239 000 km .
Auto mi zle štartuje niekedy naštartujem na druhý krát niekedy na štvrtý . Po cca hodinovej jazde keď je motor zohriaty trhne ako keby motorom rozsvieti sa kontrolka ESP . Mám pocit ako keby celkovo auto nemá výkon .
Vymenil som už EGR a skrtiacu klapku . Každý servis prvé čo povie že vstreky alebo čerpadlo no môže to byť ale aj snímač za pár korún a preto prosím nemáte niekto podobnú skúsenosť ?
Vopred ďakujem
Používateľov profilový obrázok
jaroslavelektro
Príspevky: 347
Dátum registrácie: 23.05.2019 07:27
Bydlisko: východ
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jaroslavelektro »

Dobrý deň, niektoré dielne disponujú aj paralelnou diagnostikou, nie iba seriovou. Pri meraní paralelnou diagnostikou sa dá určiť konkrétny problém. Je možné, že bude chyba v strekovacej sústave ale nemusí to tak byť.
Pre takéto prípady sa používa osciloskop, merania prepadov, merania tlakov atď. Na konci hľadania sú potom jasné výsledky.

Prizriete si staršie témy ohľadne osciloskopu .
Diagnostika-OBD,Paralelna-OSCILO,Datova CAN-BUS & LIN
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24918
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Zmienka o EGR a škrtiacej klapke už dáva tušiť že sa išlo na triafanie od boku.A pokiaľ sa bude zohľadňovať aj naďalej že nieto podobnú vec riešil a to sa zopakuje,bude to z veľmi vysokou pravdepodobnostou len ďalší gól do vlastnej peňaženky.Problém sa deje sporadicky a v takomto prípade je nutné si dáta nahrať a v zázname hladať čo sa udeje.Ideálne ako píše jaroslavelektro oscilozáznamníkom.Dá sa aj klasickou diagnostikou nalogovať a tiež vyhodnotiť,ale oscilo má násobne vyžšie možnosti.Len tento typ diagnostiky je nesmierne závislý na znalostiach takže je vzácny.Ak ste kdesi na východe dojednajte sa z pánom z predošlého príspevku,tam je aj potrebná výbava datarekordérom aj znalosti
misokgb4
Príspevky: 343
Dátum registrácie: 06.07.2010 23:13
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa misokgb4 »

Mame skusenosti a velke :) Su to vstrekovace, teda minimalne 1-2 hadzu vela do prepadu, celkom nelogicke prepojenie s tym ESP, ale su to vstreky. Vsetky vytiahnut a dat na test, novy vstrek 180e/ks s DPH, nie je o com. Inak su to perfektne motory a cerpadlo na nom neodide nikdy, ani snimace na rampe neodchadzaju.
Napísať odpoveď

Návrat na "Fiat fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný