EPC + kontrolka motora pri vyššom el.odbere

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Napísať odpoveď
hextall
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 30.01.2015 08:50
Zdieľať na Facebook

EPC + kontrolka motora pri vyššom el.odbere

Príspevok od používateľa hextall »

Zdravím kolegovia.

Už dlhší čas ma trápi zaujímavý problém. Vlastním VW Polo 1,4 16V 74kW, ročník 2003. Všimol som si, že sa mi občas rozsvieti kontrolka motora a EPC (vždy sa rozsvietia obidve naraz v jednom momente). Chyba na diagnostike sa zobrazí vždy rovnaká: P0023 Rada valcu 2 prestaveni vackovych hridelu, vyfuk - nespravna funkce - sporadická. Auto pritom ide normálne, nestráca výkon, ani nič podobné. Mechanik na diagnostike špekuloval nad viacerými možnosťami, od rozvodov, cez snímač polohy vačkovej hriadele a neviem čo všetko, ale samozrejme, nič z toho to nakoniec nebolo.

Z dlhodobejšieho hľadiska sa mi však podarilo odsledovať (je to 100% pravdepodobnosť), že kontrolky sa vždy rozsvietia pri vyššom elektrickom odbere. Akonáhle zapnem niečo do zapaľovača (gps, telefón, atď.), do pár sekúnd sa kontrolky rozsvietia. Alebo ak si zapnem naraz rádio, ventilátor kúrenia, vyhrievanie skiel, takisto to má za následok rozsvietenie obidvoch kontroliek naraz (vždy s rovnakou chybou na diagnostike). Po vymazaní chyby cez VAG kontrolky zhasnú a samé sa už nerozsvietia (kľudne v pohode behám aj pol roka, snažím sa dávať si na to pozor). Ale občas si proste nedám pozor, zapnem viac vecí naraz a mám to tu zase. Batéria je nová. Má niekto nejaký nápad, kde by mohol byť aspoň približne problém ?
pidizvi
Príspevky: 3414
Dátum registrácie: 20.09.2011 12:42
Bydlisko: SC
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pidizvi »

prekontroluj zapojenie elektriky, pevnost ukostreni. Mozno ti v tom momente tak zakolise napatie, ze nejaky senzor posle chybne data.
Bliknu ti v tom momente aj svetla? Ak hej, tak je to tym poklesom napatia.
VOJTO55
Príspevky: 1906
Dátum registrácie: 12.12.2009 20:01
Bydlisko: Revúca
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VOJTO55 »

...Zmerať nabíjanie,podľa mňa bude vadná dióda na mostíku v alternátore ak je ukostrenie v poriadku...A ani nový akumulátor nedáva istotu že je dobrý,ak nemáš možnosť riadne ho premerať skúsil by som iný...
bjbbobek
Príspevky: 653
Dátum registrácie: 03.06.2012 13:07
Bydlisko: Gbely
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa bjbbobek »

Jedna so o polo takze dvojca fabie. Pozri sa na poistky u baterky a na spoje ci to je ok....podotakuj. Potom kalvovy zvazok v motorovom priestore je otvoreny alebo zabandazovany? ked zabandazovany tak treba pozriet ci niesu zhnote kable v nom. Info kde a co najdes cez googel je tam toho vela. Dalej pod palubnou doskou mas dalsie spoje ktore treba pozriet ....vetsinou ked tam je nieco dorabane tak tam je problem.
Diagnostika,elektronika,geometria,pneu servis,klimatizácie
VLADY
Príspevky: 5285
Dátum registrácie: 11.09.2007 20:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VLADY »

Ak by bol pokles napätia ozaj krátkodobí zlomok sekundy, tak ani merákom sa na to nemusí prísť, nestačí to merák zachytiť...tam pomôže len osciloskop.
A zas nabíjačka na mobil je odber rádovo do 1A. A takže ak to spraví aj vtedy tak to je divné....
hextall
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 30.01.2015 08:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa hextall »

Vďaka páni za vaše názory. Aby som to ešte upresnil, respektíve odpovedal na pidizvi-ho otázku: či mi svetlá v tom momente bliknú, to neviem ani potvrdiť, ani vyvrátiť, ale všimol som si inú situáciu, kedy mi blikajú svetlá. Napríklad pri parkovaní v noci je to pekne vidieť - pridám plyn, svietia silnejšie, uberiem plyn, svietia slabšie. Z mojej pozície neviem posúdiť, či je to pri tomto aute "normálny" jav, alebo nie. Pri všetkých iných autách, na ktorých som jazdil, som také niečo ešte nevidel.

Tak či onak, všetko, čo ste mi tu poradili si sám urobiť neviem. Nemám na to ani potrebné vybavenie, ani znalosti. Preto, ak by sa tu našiel niekto šikovný, kto by to vedel diagnostikovať a dať do poriadku, nech sa mi kľudne ozve, nejako sa dohodneme ;) Som z Košíc, preto ideálne niekto odtiaľ, alebo do rozumnej vzdialenosti cca 50-60km max.

Vďaka
cicmanec
Príspevky: 27640
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec »

Ak ti blbne elektrika podľa otáčok tak je to jednoznačne alternátor, resp. jeho regulátor.
bacilpp
Príspevky: 99
Dátum registrácie: 17.05.2008 15:24
Zdieľať na Facebook

&

Príspevok od používateľa bacilpp »

Teraz som riešil veľmi podobný problém na Superbe a príčinou bol vadný alternátor.
Napísať odpoveď

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 27 neregistrovaných