Elpigas vs Teleflex
| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
nx650
Založený: 16 február 2012 Príspevky: 11 Nabehané: 3 hod 26 min
|
Zaslal: Št 16.02.2012 09:35 Predmet: Elpigas vs Teleflex |
|
|
| Ahojte,chcem sa spytat na systemi Elpigas a Teleflex.Mam mazdu 626 a romyslam nad instalaciou LPG.Na auto je schvaleny system Teleflex,ale dostal som ponuku na individualnu prestavbu a dat tam system Elpigas.Elpigas je vraj lepsi a kvalitnejsi.Cenovo aj s poplatkami j to bude zhruba na jednej urovni.Tak podla vas ktory system je lepsi?Islo by o sekvencne vstrekovanie.Dakujem. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kujon78
Založený: 17 október 2005 Príspevky: 3126 Nabehané: 140 hod 33 min
|
Zaslal: Št 16.02.2012 10:41 Predmet: |
|
|
Elpigas je lepší, lebo ho montujú v tej dielni a majú s ním skúsenosti
asi preto ti ho odporučili Ale radšej nech ti odporučia s čím vedia robiť, ako ti majú dávať niečo čo vôbec nerobia, alebo ak robia tak len sporadicky
Ja si myslím, že to čo je schválené je s tým motorom aj testované, takže je to viac overené, ako iné systémy. Ale v podstate pracujú na rovnakom princípe ide skôr o komunikáciu elektroniky s motorom.
Takže ak to má s prihlasovaním výjsť na rovnako, tak by som sa vysral na papierovačky a čakačky na skúšobňu a dal si to za tu cenu namontovať Teleflex a tak išiel iba na odbor dopravy a papierovo do 2 dni, ak máš známosti, alebo cca. do 2 týždňov máš papiere vybavené návštevov 2x úradu.
Iný systém znamená chodenie kade tade do skúšobne a naťahovačka papierová možno aj rok !!!!
Tak pri rovnakej cene by som to neriešil a išiel do teleflexu (je to holandské a vraj blbovzdorné , raz poriadne nastavíš a máš pokoj na veky vekov, nikdy inak). Teleflexi nemontujú preto, že sú drahé a nie preto, že su zlé. Každý dnes pozerá len a len na cenu
Ale ešte tu príde andy a ti odporučí iný systém, sakra normálne si neviem spomenúť na jeho názov  _________________ Fialka, Volvo S60 2,4 20V bendzin + LPG |
|
| Návrat hore |
|
 |
nx650
|
Zaslal: Št 16.02.2012 01:51 Predmet: |
|
|
| No ked je ten Teleflex "blbuvzdorny" tak by som siel radsej do neho.Potrebujem mat v aute nieco co je dobre.Zatial s autom nemam ziadny problem a chcel by som aby to tak ostalo aj po montazi LPG. |
|
| Návrat hore |
|
 |
martin cichy
Založený: 26 január 2010 Príspevky: 2455 Nabehané: 49 hod 21 min Bydlisko: ML-HE-MI
|
Zaslal: Št 16.02.2012 03:51 Predmet: |
|
|
kde sa dvaja bijú, tretí víťazí... ja by som šiel do splynovača BRC. _________________ Škoda 100 L, prvotyp, |
|
| Návrat hore |
|
 |
scorpi4 moderátor fóra
Založený: 18 júl 2008 Príspevky: 6543 Nabehané: 265 hod 17 min Bydlisko: TT, PN, TN
|
Zaslal: Št 16.02.2012 04:01 Predmet: |
|
|
| tak..na japoncov dlhodobo overeny... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kujon78
|
Zaslal: Št 16.02.2012 06:57 Predmet: |
|
|
martin a teraz čo napíše Andy gee ?? On je tu fanda BRC, sakra
Do mazdy 6 u nás v PO montovali teleflex a spokojnosť. Tie systémy v podstate fungujú rovnako, takže skôr ide o samotné prevedenie montáže a je jedno akého zariadenia.
Ja by som nervy na tie papierovačky nemal. Užil som si s tým LPG svoje, takže už nikdy viac také niečo  _________________ Fialka, Volvo S60 2,4 20V bendzin + LPG |
|
| Návrat hore |
|
 |
pvd
Založený: 23 máj 2011 Príspevky: 22 Nabehané: 11 hod 31 min
|
Zaslal: Št 16.02.2012 07:29 Predmet: LPG |
|
|
No len cim viac tu o LPG citam, tym vacsi som z toho jelen. A to som toho uz precital hodne Kazdy odporuca inu znacku na ine auto. Jedine co my je z toho jasne, je ze zaklad uspechu je vhodna znacka/ typ/ + kvalitna montaz. Jedno bez druheho nefunguje. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kujon78
|
Zaslal: Št 16.02.2012 08:28 Predmet: |
|
|
pozri problém je v tom, že s nebavíme o prerábke nových aut. t.j. mnoho áut je v stave, že ledva to ide na pôvodný systém, čiže už na benzín sú v zúfalom stave
Tak môže sa stať, že na takomto hnoji, plyn jednoducho nezošteľuješ a potom budeš počuť, to je na prd systém, to sa furt kazí a neviem čo
A zase starané auto dostane do seba hnoj zariadenie a frčí, bez problémov
Takže nie len LPG ale hlavne konkrétny stav auto robí svoje
Ak je problém, tak napíšu lpg je na prd, a povie sa značku ktorá robí problémy, či už splyńovača alebo značka auta, že japonci nefungujú dobre  _________________ Fialka, Volvo S60 2,4 20V bendzin + LPG |
|
| Návrat hore |
|
 |
pvd
Založený: 23 máj 2011 Príspevky: 22 Nabehané: 11 hod 31 min
|
Zaslal: Št 16.02.2012 09:41 Predmet: |
|
|
Jasne, v tom s tebou samozrejme suhlasim Ja som neriesil stav auta pred montazou, ale skor to, ze malokto pozna aspon 5-6 znaciek splynovacov natolko aby mohol povedat, ze sa v nich vyzna, nie to este, ze ako sa sprava v konkretnej znacke auta, alebo dokonca modeli. Vacsina aj dobrych montaznych dielni ma v ponuke max. 2-3 znacky splynovacov, a ine montuje max. tak na priamu ziadost zakaznika, co je skor vynimka. Ved sj ty si mal s tym myslim dost skusenosti, musel si obehat pol Slovenska. |
|
| Návrat hore |
|
 |
oco13
Založený: 14 december 2008 Príspevky: 701 Nabehané: 58 hod 40 min Bydlisko: okr.nové zámky
|
Zaslal: Št 16.02.2012 09:59 Predmet: |
|
|
Jazdil som s autom ,ktoré malo taký mix systémov až z toho vlasy dupkom vstávali.Dokonca Holanďani na to dali aj papier.Každý komponent od iného výrobcu, na Slovensku mechanici len oči valili.Natočil som na tom 50000km bez jediného šáhnutia pod kapotu a to ten plyn už mal čosi za sebou,ale pokial je na malom aute spotreba 6 -7 l plynu ,tak radšej na to nešahať nech to vydrží.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
sadlo
Založený: 18 apríl 2008 Príspevky: 117 Nabehané: 5 hod 10 min
|
Zaslal: Pi 17.02.2012 12:48 Predmet: |
|
|
Prestavbu suzuki ignis absolvoval pred trištvte rokom. Bolo mi povedané, že schválený je len teleflex, ktorý mi však nebol odporúčaný renomovanou veľmi často na tomto fóre spomínanou firmou, nakoľko pokiaľ ide, tak je super, ale pokiaľ sa začne kaziť, tak je problém s dielmi. Preto to skončilo u spomínaného BRC, s ktorým nemám absolútne žiadny problém.
Ale pozor: To že aj BRC je schválené pre ignis som si zistil až sám a nevedeli to ani v montážnej dielni.
Preto ti odporúčam dobre si to ešte dôkladne preveriť, či BRC nemáš schválené náhodou aj ty. Tie zoznamy aut a systémov na internete nie sú väčšinou úplné. |
|
| Návrat hore |
|
 |
nx650
|
Zaslal: Pi 17.02.2012 03:36 Predmet: |
|
|
| No zatial co som pozeral na nete a aj na strankach jednotlivych firiem,tak jedine Teleflex je schvaleny na motor 2,0i 85kW kod FS.Takze,ako tu bolo napisane,ze Teleflex sa moze pokazit,to sa moze kazdy system,no myslim si,ze pri pravidelnej udrzbe a dodrziavanim predpisanych kontrol by sa to malo obmedzit na minimum.A tiez tu napisali,ze je snim max. spokojnost.Mozno zalezi aj od odbornosti montaze. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kujon78
|
Zaslal: Pi 17.02.2012 07:43 Predmet: |
|
|
Vieš, kto s čím robí tak ten to chváli. Samozrejme ak zmontoval 200 aut na BRC, tak jednoducho už má nejaké chyby toho systému vyskúšané a odstránené. T.j. aj BRC aj Lovato, aj Tartarini aj neviem aký ...-ini vieš na tom rozchodiť
Ak by si dal kováčovi spraviť ružu, tak ti ju urobí bez problémov z kovu lebo s ním robí, ale keby si dal kováčovi spraviť ružu z dreva, tak už je s tým problém
Ako v reklame skúsenosti .....
Radšej odborná montáž kadejakého systému, ako montáž po prvý krát a teleflexu.
A skôr to bude závisieť od auta napr. mne dávali do auta gastech a blbol. Vraj na 3 takých volvách išiel ok. A napr. v audi A8 4,2 Quattro gastech mastí v pohode Montáž teleflexu v pohode, ale nevedeli to programom zošteľovať
Nakoniec chlapík, ktorý sa tomu rozumie čo robí to zošteľoval za 15 min. mayozvolen a odvtedy žiaden problém !!! Ťuk ťuk na drevo .-) (aj keď som mu musel do hlavu hučať cca. 3 hodiny, aby to skúsil spraviť po mojom, ale nakoniec počúval a potom bolo vidieť, že už vie čo robí ) _________________ Fialka, Volvo S60 2,4 20V bendzin + LPG |
|
| Návrat hore |
|
 |
martin cichy
Založený: 26 január 2010 Príspevky: 2455 Nabehané: 49 hod 21 min Bydlisko: ML-HE-MI
|
Zaslal: Pi 17.02.2012 05:57 Predmet: |
|
|
rozhodne však platí, že dobre zošteľovný mixér bude lepší, ako dodrbaná , montáž brc...
šiel by som do brc - aj teraz, ak predám svoje volvo, idem do benzínového volva, alebo accorda a bude to brc _________________ Škoda 100 L, prvotyp, |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kujon78
|
Zaslal: Pi 17.02.2012 09:14 Predmet: |
|
|
čiže chceš to isté akurát v benzíne, či iný typ volva ?? _________________ Fialka, Volvo S60 2,4 20V bendzin + LPG |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
|