E 220 CDI vypínanie motora - elektronika

Diskusia ohľadne vozidiel značky Mercedes Benz

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

xyz0
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 15.10.2011 16:57
Zdieľať na Facebook

E 220 CDI vypínanie motora - elektronika

Príspevok od používateľa xyz0 »

Dobrý deň, chcel by som poprosiť niekoho ak má niekto skúsenosť s nasledujúcim problémom:
Vozidlo po naštartovaní (musí stáť dlhšie ako 10minút) asi do 1-2 minút vypne motor, ak ho následne naštartujem robí to potom každú 30 a 60 minútu.
Skontrolovali sme diagnostiku v MB servise bez chýb, vymenil som relátka, poistky, palivový filter, baterku, vymenil som naftu v nádrži z podozrenia na špinavú naftu, nič nepomohlo. Auto je E 220 CDI r.v. 2007, ďakujem za radu
duro8
Príspevky: 632
Dátum registrácie: 26.02.2007 15:24
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa duro8 »

ono na druhej strane je dobre že je to načasovane na 30-tu a 60-tu minutu, lebo aspon vieš kedy pezpečne zastat a neohrozuješ tým ostatných.... :2f93:
patko1
Príspevky: 5737
Dátum registrácie: 03.12.2007 11:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa patko1 »

preco nie BMW? Lebo medved :4090: :d :D Sorry. Skus opisat blizsie zavadu. Od kedy ti to robi, co tomu predchadzalo? Zdochne to zrazu alebo skacka a tak zdochne? Atd atd. Vidiet ze si z toho uz zufaly tak ak chces pomoc tak venuj opisaniu chyby kus viac casu
xyz0
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 15.10.2011 16:57
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa xyz0 »

Nechal som namontovať satelitné sledovanie a ešte ten deň som aj natankoval plnú nádrž, po montáži satelitu, to začalo vypovedať službu, ale po následnej demontáži satelitu, porucha ostala. Takže satelit som už vylúčil.Robil som aj kontroly na šírenie vĺn, prebíjanie el. zo satelitu atď.
Prejavuje sa to iba tým, že motor zhasne, dokonca, ak mám zaradenú rýchlosť, a nemám práve pridaný plyn tak si to spolujazdec nevšimne, okamžite motor naskočí znovu, iba kontrolka ESP keďže potrebuje viac času na načítanie systému ostatne svietiť, ako upozornenie, že sa nestihol aktivovať. V prípade, že mi vypne lebo mám neutrál, bez problému okamžite naštartuje. v prípade, ale že motor ide na voľnobeh, porucha sa neprejaví, sedel som v naštartovanom aute 1hodinu a nič sa nestalo, potom som auto vypol, následne asi po 5minutách naštartoval, pohol som sa, a porucha sa ozvala. Na diagnostike, žiadna závada.
VLADY
Príspevky: 5285
Dátum registrácie: 11.09.2007 20:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VLADY »

Treba ísť po tom, čo všetko odpájali pri montáži toho satelitu....Nejaký konektor dakde zle dotlačený alebo dačo podobné...kam sa všade pripájali keď to montovali....iné ma nič nenapadá ale ak to začalo robiť až po tej montáži tak zrejme to nebude náhoda že bude blbnúť dačo s čím ani náhodou nehýbali...Niekde niečo zrejme stratí na zlomok sekundy napájanie... alebo dajaký signál.Toto sú najhoršie závady ...
marek4
Príspevky: 744
Dátum registrácie: 15.07.2008 22:38
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa marek4 »

Ak ti mozem poradit tak s tym zajdi do MB servisu kde maju dobreho elektrikara, porozpravaj mu o blbosti co si si tam dal namontovat a nech ide po vedeni tych kablov co vedu z doho sledovacieho zariadenia do instalacii auta...

Podla mna bude pravdepodobne chyba na trase medzi spinaciou skrinkou a RJ motora.

Nechapem naco ti je v pomaly 5 rocnom aute najmenej kradnutej sa znacky a pomaly zakladnej triedy auta satelitny sledovaci system?
Mercedes ma uz pomaly 10 rokov opticke kluce kde je okrem standardneho bezkontaktneho imobilizeru integrovany aj opticky ktory cita spinacia skrinka. Toto zabezpecenie ma taku vahu ze niektore poistovne ktore pozaduju alarm ho pre Mercedes nepozaduju pokial je vybaveny optickym SmarKey.
Pokial sa do tohto systemu vrta niekto kto by sa do toho vrtat nemal, co rozhodne tvoja firma je aj ked montuju satelitne vyhladavanie tak to moze dopadnut aj takto. Je tu na fore vela tem ktore uzko suvisia s chybami na trase spinacka - RJ. Preto ti radim daj sa nato pozriet cloveku ktory ma nato skolenia, vedomosti a zrucnosti a ktory to robieva pravidelne...
Pokial mas este system KeylessGo tak potom to je este vacsi pruser na hladanie chyby.
Totizto auta tejto generacie ktore su vybavene uz systemovou zbernicou CANBUS a tato v Mercedese ovlada naozaj absolutne vsetko vyzaduju akekolvek periferie pripajat priamo na tuto zbernicu (samozrejme musia podporovat danu znacku a model). Pokial sa pokusas pripajat zariadenia ktore su primarne urcene pre vozidla bez CANBUS, musis ich pripajat priamo na vedenia ktore vykonavaju pozadovane cinnosti a to vedie k zblbnutiu niektorych veci, v horsom pripade aj k odpaleniu jednotiek.
Samozrejmostou je taktiez vzajomne naparametrovanie spolupracujucich jednotiek a sucasti, ktore spravis len spickovou diagnostikou aku v MB maju.
georgnr
Príspevky: 222
Dátum registrácie: 28.09.2011 20:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa georgnr »

Ja sa v elektronike moc nevyznam ale neda sa to nejako vyresetovať? Ked mi opravovali klimu tiež mi tzv.odbornici zblbli elektroniku a ked som zamkol auto tak hukal alarm,ked som otvoril tak blikali tie letky červene,alebo kufor nezamklo a pod. nebudem to všetko opisovať. tak sa to muselo resetovat,odpojiť baterku a znova načiťať. je to len napad viac poradiť neviem.
xyz0
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 15.10.2011 16:57
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa xyz0 »

Pre tých, čo sa im stalo podobné, závada bola v riadiacej jednotke, respektíve v zapojení jedného relé. Ďakujem tým, čo sa seriózne zaoberali mojim problémom a šašom všetko dobré
Napísať odpoveď

Návrat na "Mercedes-Benz fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných