Domontovanie klimatizacie

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

mravec1987
Príspevky: 60
Dátum registrácie: 03.10.2008 19:03
Zdieľať na Facebook

Domontovanie klimatizacie

Príspevok od používateľa mravec1987 »

Zdravím páni
Mozno to pre vas bude totalna absurdita ale je mozne domontovat klimu? A ak ano kolko to bude stat cca? Jedna sa o jednoduche auta ako dacia logan a renault thalia. Poprosim vas aby odpovedali len tĂ­, ktorĂ­ maju k tomu co povedat. Otazky typu preco, naco? alebo preco si nekupis auto rovno s klimou? Take to dotazy ma NEZAUJIMAJU. Ale len pre pokoj vasich dusi poviem tolko. Poznam dvoch starsich panov s tymi autami, auta kupili nove, maju cca 50t km, 4-5 stare. Predavat sa to neoplati lebo hodnota je asi stvrtinova alebo menej. Teraz by nasledovala dalsia primitivna otazka. Preco si nekupili auto uz s klimou? NEVIEM. Chcel by som pomoct a kedze tu je asi najvacsia koncentracia odbornikov z celeho Slovenska tak sa pytam. Ucili ma ze za opytanie nic nedam, tak sa slusne pytam.
cicmanec
Príspevky: 27640
Dátum registrácie: 15.10.2008 14:04
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cicmanec »

Ideálne keď lacno kúpiš druhé rovnaké auto, z ktorého to prehadzuješ a robíš si to sám. Inak je to finančne úplne mimo...
sarusian
Príspevky: 168
Dátum registrácie: 05.08.2011 10:58
Zdieľať na Facebook

no co ja som

Príspevok od používateľa sarusian »

niekedy pocital, tak dodatocna montaz novej klimy cca 2000 euro/auto (aspon co som si robil prieskum na molpir.sk)
mastik29
Príspevky: 2867
Dátum registrácie: 07.04.2010 20:29
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mastik29 »

Zvacsa taketo uvahy o domontovani padnu, koli cene dielov a montaze.
Vo vseobecnosti sa da povedat, ze je vatsinou potrebna druha ventilacia, panel ovladania, kompresor, chladic, hadice, trubky a elektroinstalacia (kabelaz, cidla, rele, RJ a pod.)
Ked clovek spocita, co by ho to stalo (vrakoviska, inzercia ...), tak sa dostane na "zavratnu" sumu, nehovoriac o cene montaze, nakolko je to praca nie na jeden den.
Naramne sa to zjednodusi ak su dve auta vedla seba a z jedneho sa vklada do druheho.
A u starsieho auta, respektive starsich dielov sa to moze skomplikovat koli tesnosti a kompatibilite. Zvlast ta kompatibilita u Dacie.
Skus si pozriet ceny za kompresory, chladice, hadice, trubky, cidla, elektroinstalaciu, kabelove zvazky budu trosku oriesok (v pripade uvahy nad svojpomocnou elektroinstalaciou su problem konektory, pinovanie).
Myslim, ze sa to moc neoplati.
oco13
Príspevky: 17840
Dátum registrácie: 14.12.2008 12:08
Bydlisko: okr.nové zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oco13 »

Už sa to tu viac krát preberalo . Je to realne iba ak si schopný aj mechanicky aj elektricky si to spraviť sám a diely zoženieš za polovicu ceny z vrakoviska. To isté platí o dodatočnej montáži posilovača riadenia. Ak nie sú diely skoro zadarmo tak neni o čom.
Opravujem za polovicu vrakoviskovej ceny. Lebo tu na juhu za kompletnú klimu z rozbitého vozu nemajú hanby pýtať aj liter.
Nebudem menovať , ale dnes mi zavalil za zátku nalievania oleja na Opel Corsu C - 30eur. tak som mu odporučil urýchlene navštíviť lekára.
som dezolát a komu sa to nepáči nech ma bozá v riť
jergusd
Príspevky: 959
Dátum registrácie: 30.06.2012 18:16
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jergusd »

samozrejme že je to možné od 250 do aj viac než 1000 eur , teda natoľko nevýhodné, že je len jediná rozumná možnosť = nechať to tak ...
seven549
Príspevky: 7880
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

oco13 napísal:Už sa to tu viac krát preberalo . Je to realne iba ak si schopný aj mechanicky aj elektricky si to spraviť sám a diely zoženieš za polovicu ceny z vrakoviska. To isté platí o dodatočnej montáži posilovača riadenia. Ak nie sú diely skoro zadarmo tak neni o čom.
Opravujem za polovicu vrakoviskovej ceny. Lebo tu na juhu za kompletnú klimu z rozbitého vozu nemajú hanby pýtať aj liter.
Nebudem menovať , ale dnes mi zavalil za zátku nalievania oleja na Opel Corsu C - 30eur. tak som mu odporučil urýchlene navštíviť lekára.
no kazdy skusa zarobit-ja by som z vrakoviska bral len take diely ktore sa nedaju kupit ako nove.ono tak ci tak klima veci nove stoja nieco cez 1000 euro.vacsinou z vraku treba drziak kompresora vypinac a el kabelaz.ale daju sa aj kupit komplet klimy podla modelu auta napr od deplhi.asi pred 6 rokmi som to montoval znamemu do octafky.je v tom aj navod kde a co napojit namontovat spojit.
mravec1987
Príspevky: 60
Dátum registrácie: 03.10.2008 19:03
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mravec1987 »

Dakujem pani. Som rad, ze sa ozvali tĂ­, ktorĂ­ k tomu maju co povedat nie ako vo vacsine pripadov na tomto fore ked sa tu len melie melie ale nic k teme co by pomohlo zadavatelovi.
Vec co ma najviac prekvapila je cena. Cena pojazdneho auta s funkcou klimou je cca 2000-2500 eur(mam na mysli daciu logan) a samotna klima z nejakeho srotu na vrakovisku je cca 1000 eur?? Nejako mi to nejde dokopy. Chapem, ze v tej cene ste pocitali asi aj montaz ale aj tak. Viem, ze to nieje ako zapojit autoradio ale jedna sa o manualnu klimu, ktoru zapinam sam, nemusi sa riadit ziadnymi teplomermi aby udrziavala stalu teplotu v kabine ako je to pri automatickej. Nechcem nikoho urazit, ja sam by som sa do toho nepustil,len nahlas rozmyslam.
raven85
Príspevky: 1583
Dátum registrácie: 10.10.2011 08:37
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa raven85 »

V tej cene sa montáž nepočítala. Je to len cena za komponenty.
Pozri sa koľko stoja komponenty ako nové. Daj si z toho dole 1/2 a vyjde ti približná cena na vrakovisku...
Nikto ti funkčný klimakompresor nedá zalacno - každý chce zarobiť...
Montáž môžeš počítať kľudne ďalších +/- 1k€...
Nikto, kto to vie prehodiť, namontovať a sfunkčniť, ti to za 100€ robiť nebude.
Ak si to zoberieš prakticky - Logan s funkčnou klímou stojí 2500€. Za tvoj po prvom majiteľovi vypýtaš 1500€. A za investíciu 1000€ máš auto s klímou. Bez starostí, montáže, komplikácií...
Sú ľudia, čo to auto za 1500€ kúpia, to sa neboj.
Aj vlk bude sýty, aj ovca bude celá...;-)
mato.soky
Príspevky: 1376
Dátum registrácie: 29.03.2013 14:07
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mato.soky »

V podstate si odpoveď dostal niekoľko krát toto sa neoplatí ani pri oveľa drahšom aute asi jediné dodatočné úpravy kt. sú ľahko zvládnuteľné sú premena na el. okná a možno tempomat na škodovku
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24977
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Odpoveď na podobnú otázku si poľahky dá každý a pri akomkoľvek aute.Treba si odpovedať na zopár otázok.
Ak je to auto kde domontáž klímy vyžaduje vymontovať palubovku,už je to mínusový bod.Japonci nepotrebujú,je na to myslené (neviem či vždy).Demontáž si vyžaduje vymontovať kopec iných vecí,preč volant s airbagom,často aj súčasti napojenia stredového tunela a samozrejme elektrika.
Ako sú vysokotlaká a nízkotlaká trubka montované,niektoré si vyžadujú demontovať pol motora lebo sú pod tým všetkým.
Elektrika ak nemá predprípravu,bude sa meniť alebo dopĺňať,to chce ozaj dobrého.Ovladací panel klímy si vyžiada často zmenu mnohého ak pôvodné ovládanie klapiek bolo mechanické a prechádza sa na servomotorčeky.
Domontovať chladič dopredu sa dá často iba po demontáži nárazníka a chladičovej steny.
Prítomnosť kompresora znamená často iné riešenie klinového remeňa,šponovania aj kladiek.
To sú iba tie najviditelnejšie veci na ktoré si treba nájsť odpoveď.Až potom nastúpuje otázka kde a za koľko to kúpiť.Ešte nie vyhraté,klímový kompresor a tobôž sušič ak bol z vrakáča,tak bude tak 1:1 nefunkčný lebo v tom mali pavúci hniezda a pršalo do toho dva roky.
Na záver príde skúška správnosti,ešte dať odsať a naplniť aj z plus olejom.Ak je všetko už jasné a odpovede samé kladné...hurá do toho
mirkolegat
Príspevky: 6
Dátum registrácie: 12.12.2004 11:16
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mirkolegat »

Zdravim,
je tu niekto alebo vedeli by ste poskytnut kontakt na niekoho co vie domontovat klimu do BMW E36 coupe? Viem ze je to financn enarocne, ale chcem si financnu stranku preverit u niekoho co to robil.vie urobit.
Dakujem.

ML
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24977
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Do E36 318iS som to robil.Dokonca vnútornú jednotku (teleso kúrenia s klima telesom) osadené všetkými servami tu ešte jednu mám,kedže bol plán si jedno iS uložiť na veteránske účely.Nie je to zlá robota,skôr náročná na čas a trpezlivosť.
mirkolegat
Príspevky: 6
Dátum registrácie: 12.12.2004 11:16
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mirkolegat »

Dobry den Pan Hlavaty,
Pisal som Vám Správu,ale neviem ci bola doručená....
Dakujem za odpoved na moj dotaz ohladne klimy na 318IS coupe.
Z precitanych som pochopil ze to asi bude financne dost narocne, ale mam moznost kupy E36 318is coupe v stave noveho auta…. Detaily neskor…
Ak by som ho vzal chybala by mi klimatizacia, kedze auto chcem pouzivat nie zakonzervovat. Momentalne auto nema klimatizaciu, cize nejde o vymenu manualnej za automaticku digitalnu, ale o kompletnu montaz klima setu.
Obraciam san a Vas teda s dotazom ci ak by som auto kupil , by ste mali zaujem to urobit. Ak ano ako to vidite s cenou? Mohli by ste mi dat cenu komplet , cize Vasa praca plus diely (kedze pisete ze nejake diely mate), alebo len Vasa praca a diely by som dodal ja.
Nie som na svk, cize mi to az tak nesuri, preto by som to realne videl zacat robit tak o 1-2 mesiace. Takisto Vy by ste na to mali dost casu, cize nebol by tam ziaden casovy tlak. Este poddotaz slo by o klimu manual, alebo digital?


Dakujem za info.

Miro
nutelacamp@gmail.com
Príspevky: 4
Dátum registrácie: 20.10.2019 04:22
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa nutelacamp@gmail.com »

odpovedám ja osobne robím autoklimatizácie servisujem robím všetky typy klimatizácií . Áno dalo by sa jednoducho domontovať klimatizácia len problém nastáva čo je najväčší problém sú potrubia ich koncovky ktoré sú špecifické . Takto poradím treba sa zastaviť Kynceľová nájdete nás na google mapach ja vám o tom niečo poviem viac príďte a dozviete .

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 40 neregistrovaných