Diely z Poľska. Áno či nie?

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

peto103
Príspevky: 1073
Dátum registrácie: 28.06.2007 22:02
Zdieľať na Facebook

Diely z Poľska. Áno či nie?

Príspevok od používateľa peto103 »

Čo si myslíte o kvalite dielov v poľsku? niektorí vravia že to nechcú ani keby boli zadarmo, iní sú zasa spokojní.
Čo vy na to?
01Eagle
Príspevky: 533
Dátum registrácie: 10.09.2006 17:34
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa 01Eagle »

1 Ake diely myslis????
2 Ak ide o pouzite veci z aut tak si myslim ze to odkial su ci uz z PL HU CZ..........je uplne jedno kedze auto vyrobili inde a akurat poliaci ich tam maju cele kopy tak ceny su uplne najlepsie ........pocitam ze toto ti povedal niekto kto predava diely ze? ...... ak ide o nhradne diely/nove/ tak som pocul od predajcu v autodieloch ze STARLINE sa vyraba v A a len bali v PL ale mi to prislo ako blbost ale ja do toho az tak nevidim ........ale diely z aut by som isto bral z PL cena nepusti ......
pcamaro
Príspevky: 25
Dátum registrácie: 27.04.2007 23:42
Zdieľať na Facebook

neda sa jednoznacne odpovedat

Príspevok od používateľa pcamaro »

asi zalezi o co ide.
Napr. ja som kupil z PL motorcek svetla, novy v servise 169€, z polska ma vysiel tiez novy za 22€. Kolega potreboval vyfuk na alfu, u nas chceli zan okolo 260€, kupil z PL a vyslo ho to necelych 60€.
Poliaci su odjakziva obchodnici, vedia ako na to, a idu s nizkymi marzami a asi ani PL štat ich tak nedusi, ako u nas.
Treba pred kupou porovnavat a sam sa rozhodnut, ci sa to oplati.
vajciak000
Príspevky: 748
Dátum registrácie: 15.02.2009 12:16
Zdieľať na Facebook

Re: Diely z poľska. Áno či nie?

Príspevok od používateľa vajciak000 »

peto103 napísal:Čo si myslíte o kvalite dielov v poľsku? niektorí vravia že to nechcú ani keby boli zadarmo, iní sú zasa spokojní.
Čo vy na to?
však sú to originalne diely z kradnutych a búraných aut. Si nepozeral predvčerom spravy? fabia čorknutá v pd bolo za dve hodiny na orave a za sedem hodin rozobratá na šrot naložená na vlečke export poland....
redfavo
Príspevky: 273
Dátum registrácie: 16.08.2008 16:46
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa redfavo »

taký je život...aj to čo je zabetované,ktorási svina ukradne:((usekávať ruky zato...
hpplast
Príspevky: 161
Dátum registrácie: 02.11.2007 12:40
Zdieľať na Facebook

Re: neda sa jednoznacne odpovedat

Príspevok od používateľa hpplast »

pcamaro napísal:asi zalezi o co ide.
Napr. ja som kupil z PL motorcek svetla, novy v servise 169€, z polska ma vysiel tiez novy za 22€. Kolega potreboval vyfuk na alfu, u nas chceli zan okolo 260€, kupil z PL a vyslo ho to necelych 60€.
Poliaci su odjakziva obchodnici, vedia ako na to, a idu s nizkymi marzami a asi ani PL štat ich tak nedusi, ako u nas.
Treba pred kupou porovnavat a sam sa rozhodnut, ci sa to oplati.
mas pravdu.ale ten za 60e urcite nieje original.kvalita materialu strasna
pavilion
Príspevky: 184
Dátum registrácie: 17.09.2009 08:08
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa pavilion »

Ahojte,mal som tú možnosť sa tiež zúčastniť na burze náhradných dielov v Polsku,tak čo sem napísať ? Dojmy mám zmiešané,je pravdou že predávajú hodne použitých dielov pochádzajúcich z havarovaných aut ale to predsa na veci nič nemení,ved stačí prestriekať niekedy ani to,nakolko sa podarí zohnať vo farbe tak potom kde je problém.Stačí vycestovať v nedelu do Gliwíc a človek sa nestačí čudovať kolko Slovákov tam chodí,prečo asi ??? Prijatelná cena,uspokojivá kvalita čo viac si môžme priať.Mali sme problém s prevodovkou na Mondeo,u nás chceli za opravu 650 eur v servise,v Polsku to bolo 200 eur + 2 litre oleja do nej mali sme obavi že to neopravili ale mýlili sme sa,vrátili nám pokazené diely ktoré vymenili a ešte aj záruku sme dostali.Tak sme boli spokojný.

Tolko môj komentár k téme.
ujoblej
Príspevky: 154
Dátum registrácie: 24.06.2006 09:49
Bydlisko: PO
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ujoblej »

a preco nie ....
ved cena je neporovnatelna s nasimi ....
autickar21
Príspevky: 1596
Dátum registrácie: 12.05.2008 18:38
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa autickar21 »

Zalezi co chces kupit. u pouzitych dielov je to jedno, u novych znackovych originalnych je to tiez jedno, ale nejake suvixove nahrady je na kazdom cloveku...
imro2t
Príspevky: 492
Dátum registrácie: 02.03.2008 01:51
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa imro2t »

v Poľsku míňam celkom slušné peniaze. Čo sa týka dielov z havarovaných áut, na Slovensku nakupujem veľmi, veľmi málo, nakoľko Slováci nevedia čo od rozkoše pýtať a s Poliakom sa dá vždy dohodnúť. Tam je kvalita jasná...

Čo sa týka nových dielov, tak, dosť dávam pozor. Napríklad momentálne sú v móde autsklá a výfuky z Poľska. Áno, sú lacnejšie, ale tá cena je niečím podmienená - je podmienená nižšou kvalitou. Autosklá za 50-60 eur sú menej kvalitné, čo ukazujem aj zákazníkom pri montáži, je rozdiel v hrúbke skla, veľmi často sa stáva, že to nové sklo pukne pri druhom kamienku z auta pre vami. Túto zimu sme namontovali niekoľko takýchto skiel a dvaja zákazníci sa vrátili znovu a a druhé sklo si už dali namontovať originálne.

Podobne aj výfuky. Poľské výfuky stoja zlomok toho, čo originál výfuky, ale cena je podmienená kvalitou. Výfuk z poľskej druhovýroby je vyrobený z tenších plechov a nemá dobrú antikoróznu ochranu. Tieto výfuky reálne vydržia 4-6 rokov, potom sú už skorodované, s poľskými výfukmi máme skúsenosti už asi 15 rokov.

Celkovo poľskú druhovýrobu hodnotím ako menej kvalitnú. Aj z pohľadu iných dielcov. Príklad moja toyota, chytil som srnku a rozbil sa svetlomet. V Poľsku stál nový bývalých 600 sk, ale už nepasoval nasadiť a ani motorček nepasoval nasadiť, musel som prerábať úchytky.

Čo sa týka originálnych dielcov, tie sú lacnejšie ako u nás - myslím ceny originálnych dielcov. Nemám strach ich kupovať. Je to to isté, čo je aj u nás. Treba dosť dávať pozor a vytypovať si niekoho dobrého na spoluprácu, lebo Poliak ak niečo nemá, veľmi rád dá namiesto toho niečo iné, tvarovo podobnú súčiastku, ale pod iným katalógovým číslom. Už som kvôli tomu ukončil spoluprácu s jedonou poľskou firmamou - kvôi súčiastke za 150 €. Príklad, regulátor tlaku na vysokotlakom čerpadle bosch pre motor hdi - poliak sa ma snažil o...ť, že bude pasovať hocičo, nepasuje, chcel predať. Dosť ťažko im vysvetľuješ, že keď raz tam inžinieri naprojektovali súčiastku s číslom povedzme 12345, tak nemôžem dať súčiastku s číslom 12344. Treba byť opatrný.

Oleje a filtre som nakupoval hodne v Poľsku, ceny internetových shopov sú vcelku atraktívne na Slovenské pomery, takže beriem tu.
mareno13
Príspevky: 95
Dátum registrácie: 01.05.2006 12:51
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mareno13 »

ja som toho uz nakupil dost v polsku a nemal som este problem. ono zalezi ako unas mas rozne katogorie kvality tak take su aj v polsku.ked kupis ten total najslabsi tak ti tolko aj vydrzi a je jedno ci je s polska ,alebo od nas.a co si myslite ,ze nase mototechny maju ,len spickovu kvalitu,polovica tovaru z tej suprovej kvality je s polska. :3020:
marko008
Príspevky: 55
Dátum registrácie: 28.03.2007 21:52
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa marko008 »

dobry este ja som sa chcel opitat ze v novym targu kde kupim suciastky nejake konkretne mi treba pod blatnik platovy podbech.....chcem ist teraz vo stvrtok
deitex
Príspevky: 68
Dátum registrácie: 02.09.2008 19:27
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa deitex »

teraz som bol v polsku na burze ze si idem kupit svetla facelift na moje auto. Boli drahsie ako v autokely!! dalej som kupil zadnu odtrhovu hranu ktora samozrejme nepasovala na to auto aj ked tvrdili ze pasuje.
marko008
Príspevky: 55
Dátum registrácie: 28.03.2007 21:52
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa marko008 »

Nema niekto nejaku polsku stranku na ktorej sa da objednat suciastky.....
edd
Príspevky: 489
Dátum registrácie: 10.04.2009 09:49
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa edd »

Napísať odpoveď

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: encore16V a 42 neregistrovaných