Citroen Xantia TD - veľký únik oleja

Diskusia ohľadne vozidiel značky Citroen

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

1hemi
Príspevky: 53
Dátum registrácie: 29.07.2009 16:27
Zdieľať na Facebook

Citroen Xantia TD - veľký únik oleja

Príspevok od používateľa 1hemi »

Zdravím

Zaobstaral som si Xantiu 1.9 td 66kw má najazdených cez 164000km proste začalo z auto vytekať olej čím dalej tým viacej. Druhé auto som mal v servise a čakal som kým mi zavolajú preto som odkladal servis. Automechanik mi povedal, že semering vytlačilo a cez neho mi tečie olej. O týždeň mi mechanik volá, že to cez semering netečie a typuje to na prasknutú hlavu alebo zlé tesnenie pod hlavu. Auto som kupoval od dobrého známeho o auto bolo starané ja chcem vedieť čo som spravil zle, že mi z ničoho nič praskla hlava alebo odišlo tesnenie, proste chcem sa tomu v budúcnosti vyvarovať a nie chodiť po servisoch. Chcem dodať, že som na aute jazdil primerane respektíve podla predpisov iba ked som mal skušobnu jazdu som tomu dupal. Auto mám mesiac a je to 12.1995

vopred vám dakujem!!
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24977
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

V prvom rade si over či si iba mechanik nechce zarobiť.Tečenie oleja áno,môže byť,u Xantie najskôr pod víkom ventilov alebo spod simeringu rozvodového kolesa.Hlava má svoje spievodné javy ako je vyhadzovanie vody,tlakovanie hadíc,následné prehrievanie.Neverím. Požiadaj milého pána mechanika nech Ti urobí test na tesnosť a výskyt spalín vo vode.Bez toho nedovol aby sa hlavy dotkol.Len Ťa upozorňujem že u 1,9TD sa hlava nedá zosnímať bez vybratia motora z dôvodu jeho sklonu.Ak ide von celok je to už vďaka hydraulike a príp.klímy celkom slušná záležitosť.Bez ABSOLUTNEJ tj 1000% istoty nedovol aby na hlavu šahali.Iste všetko sa môže stať,ale v tomto prípade ide o také množstvo práce že musí byť istota nespochybnitelná.Ak Ti to preukázať nevie,lebo ani nevie čo od neho žiadaš,tak zbal auto a choď inde.Ak si v blízkosti NZ viem Ti pomôcť.Nie tak že by som zrovna to túžil robiť,mne z roboty už nevidieť ani uši,teraz som jednu riešil a na dlhú dobu stačilo,ale myslel som overenie správnej diagnózy.Pokojne sa tu ozvi ak potrebuješ.Riešenie hlavy nie je lacná vec,plus skrutky,tesnenie hlavy a víka,tým pádom simeringy,keď je von motor iba hlupák nepozrie spojku,ložisko atd. a samozrejme práca nechutná
djdavos
Príspevky: 2
Dátum registrácie: 24.02.2009 17:01
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa djdavos »

Zdravim Vas ja mam tiez 1,9 Td a mal som problem z hlavou,tlakovalo my hadice,auto sa prehrievalo a vyhadzovalo vodu nemalo vobec ziadny tah a dymilo ako sialene..porieil som druhu hlavu a po necelych 1000 km my to spravilo znovu,myslel som ze ma porazi.Neskutocne zla robota a zdlhava k nicomu nieje pristup.Motor som mal von a tak som som uz stratil nervy dal prekontrolovat cely motor a problem bol v tom,ze som mal krivy blok.Nakoniec som porieil anglicke auto a vymenil cely motor,zatial musim poklopat slape ako hodinky.Mam problem jedine s hydraulikou stale nieco odchadza natlacil som do toho spustu penazi a auto je nepredajny kus uz cez rok ho mam na nete presne na tejto stranke biele kombi za 1200 eur.Teraz my vynechava servo a neidu zadne brzdy.Zatial cakam na leto a idem to dat dokopy.Povedal som,ze nikdy v zivote nekupim francuza.Oco ma peougeot 406 2,0 hdi-hodne draha investice a tiez ziadna slava.
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24977
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

djdavos napísal:Zdravim Vas ja mam tiez 1,9 Td a mal som problem z hlavou,tlakovalo my hadice,auto sa prehrievalo a vyhadzovalo vodu nemalo vobec ziadny tah a dymilo ako sialene..porieil som druhu hlavu a po necelych 1000 km my to spravilo znovu,myslel som ze ma porazi.Neskutocne zla robota a zdlhava k nicomu nieje pristup.Motor som mal von a tak som som uz stratil nervy dal prekontrolovat cely motor a problem bol v tom,ze som mal krivy blok.Nakoniec som porieil anglicke auto a vymenil cely motor,zatial musim poklopat slape ako hodinky.Mam problem jedine s hydraulikou stale nieco odchadza natlacil som do toho spustu penazi a auto je nepredajny kus uz cez rok ho mam na nete presne na tejto stranke biele kombi za 1200 eur.Teraz my vynechava servo a neidu zadne brzdy.Zatial cakam na leto a idem to dat dokopy.Povedal som,ze nikdy v zivote nekupim francuza.Oco ma peougeot 406 2,0 hdi-hodne draha investice a tiez ziadna slava.
Nie je problém vo francúzovi,ale v zlom servise.Hydraulike rozumie dokopy päť ludí v republike.To sú príčiny,mizerný a zároveň drahý servis,a tak platíš hlúposť aj nečestnosť zároveň.Je zaujímavé že moji klienti sa nechcú za ten svet zbaviť ani starého BX-u,tu je hlavný problém.
1hemi
Príspevky: 53
Dátum registrácie: 29.07.2009 16:27
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa 1hemi »

servis patri ocinovému dobrému známemu, ale pochybujem, že on sa s tým trápi. Zajtra tam idem nato pozrieť a budem múdrejší. Automechanik mi povedal, že ked to bude hlava mi dá vedieť a nevolal mi zatial. Inač ja som z Trnavy, ked to nebude rozobraté tak to berem odtial preč a mohli by sme sa na niečom dohodnúť.... a ešte mám jednu otázočku na teba, ked mám zlé tesnenie pod hlavu aké sú príznaky??.. či to je podobné jak s prasknutú hlavu??...
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24977
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Áno,príznaky v podstate identické.Upozorňujem Ťa dopredu,takmer každá hlava z týchto typov má mikrotrhlivy medzi ventilmi čo nemusí nič znamenať lebo nemusí zasahovať vodný plášť.Ale mechanik Ťa presvedčí že je to tropa atd,bla bla.Preto je NEVYHNUTNÉ siahať na hlavu jedine po 100% overení,ako som Ťi písal.Na test ide tiež za cca 10eur indikačná tekutina,tú ani ja zadarmo nerozdávam,ale ak sa zistí že tam nič nie je,zachráni stovky eur.Spýtaj sa,či to vie otestovať.Je to otázka piatich minút aj z odložením vecí.
1hemi
Príspevky: 53
Dátum registrácie: 29.07.2009 16:27
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa 1hemi »

Dnes som prišiel do servisu auto zložené a vymenili tesnenie pod hlavu, začal ma tam presviečať, že to bude dobrá investícia do auta, ale robil to taký seriozny chlapík po 50. a pýtal som sa ho na to otestovanie a povedal mi, že to nebolo ani treba lebo mi to už tak tieklo, že by to bolo aj zbytočné robiť. Mal som problém aj so zimným štartovaním myslel som si, že to budú trisky a povedal mi, že to bolo kvôli tomu tesneniu ved uvidím. S problémom som sa zdôvedril bývalému majitelovi auta povedal, že sa mu stala na tom taká vec. Išiel predbiehať a dal tomu na 3000 otáčok a potom ked prebehol mu otáčky išli hore bez toho aby mal nohu na plyne. Ručička otáčkomera sa mu dostala na 5000 otáčok, ale že od vtedy sa mu nič podobné nestalo!.. mohlo to byť aj kvoli tomu??...a ked je zlé tesnenie môže sa to prejaviť aj po nejakom čase??
Natali1982
Príspevky: 9
Dátum registrácie: 12.09.2011 19:16
Zdieľať na Facebook

citroen

Príspevok od používateľa Natali1982 »

Ja mam Citroen xantia 1,9 TD a ako som ho kupila, musela som za nejaky mesiac dat menit celu spojku.Nemalo ziadny tah a ledva vytiahlo do kopca.No ten servis ma poriadne osklbal o peniaze, pytal si zato 700 eur.Tak som si povedala,ze uz nikdy viac do servisov nepojdem,radsej som si nasla mechanika,ktory bol menej znamy a nema ziadny servis.Ten mi opravil aj hydrauliku,vymienal mi tam nejaku kovovu hadicku alebo co to bolo,lebo bola prasknuta alebo nieco podobne, lebo mi vytiekol cely hydraulicky olej a odisli samozrejme aj brzdy.Potom mi menil aj vodnu pumpu a teraz mi odislo turbo,cize aj to si dam len jemu spravit.Preto je vhodne radsej si zohnat nejakeho mechanika,ktory je sikovny a nie len nejakych fuserov zo servisu.Ja takym uz neverim,len ta chcu oklamat a vytazit z teba peniaze.
Napísať odpoveď

Návrat na "Citroen fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní