Citroen Saxo 1.0i - predné svetla

Diskusia ohľadne vozidiel značky Citroen

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

adoboss
Príspevky: 2
Dátum registrácie: 29.11.2015 15:32
Zdieľať na Facebook

Citroen Saxo 1.0i - predné svetla

Príspevok od používateľa adoboss »

Zdravím, mám taký problém, že po zapnutí stretávacích svetiel mi svieti okrem zelenej kontrolky aj kontrolka modrá čiže kontrolka diaľkových svetiel, síce slabšie ale svieti. Je to vidno aj na svetlách, ktoré svietia takmer rovnako silno ako keď sú zapnuté diaľkové. Všimli si to aj šoféri na ceste, ktorí mi občas blikli, že mám diaľkové, no mal om iba bežné stretávacie.
Tento problém vznikol zrejme po vymenení prednej žiarovky, ktorá nesvietila za novú, rovnakého typu (H4), ale mám aj podozrenie či to nemôže byť tým, že som namiesto 10A poistky ktorá bola prepálená dal poistku 15A lebo som zrovna 10A nemal...Privítam akúkoľvek rozumnú radu, za ktorú budem vďačný.
marko2
Príspevky: 1380
Dátum registrácie: 28.11.2014 22:36
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa marko2 »

ak nepomože vymenit páčky.bežne odchadzaju na Peugeot-citroen.zvykne sa to v nich zapiect.
VLADY
Príspevky: 5285
Dátum registrácie: 11.09.2007 20:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VLADY »

Poistka s tým nič nemá a päticu s konektorom sa na žiarovke tiež nedá nasadiť zle. Takže ja to tipujem tiež na páčku. AK by bola zlá kostra tak to môže svietiť na obe vlákna ale zas cca s polovičnou intenzitou nakoľko vlákna sú skoro rovnako výkonovo robené 55/60W takže to bude svietiť jak petrolejka naoranžovo. A to si všimne ozaj aj človek čo nemá o technike ani šajnu. Veď počkám na tmu postavím sa autom dakde 2-3m oproti stene najlepšie bielej a poprepínam svetlá a vidím čo sa deje...
adoboss
Príspevky: 2
Dátum registrácie: 29.11.2015 15:32
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa adoboss »

Vďaka za rady, zistil som že nejdú ani parkovačky tak buď sú vypálené alebo naozaj bude problém s tou páčkou. Môže to byť podľa vás spôsobené páčkou?..tie stretávacie svetlá v základnej polohe svietia takmer ako diaľkové.
VLADY
Príspevky: 5285
Dátum registrácie: 11.09.2007 20:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VLADY »

Tak sa opravovať nedá aby si dal na niekoho dohady...môže to byť kadečo. Základ je aspoň žiarovková skúšačka...A preveriť kam na žiarovky ide tá pluska a kde nieje alebo aj overiť kostru najlepšie ohmetrom.Treba vyšetriť či je pluska na tlmenom alebo dialkovom vlákne na tej H4-ke ak píšeš že to silno svieti možno že majú napájanie obe vlákna . Je to vidno aj voľným okom treba dať na nos slenečné okuliare vtedy si to pozrieš a nenablikáš do oka. V žiarovke je tlmené vlákno viac v predu a od spodku tienené plechovou clonkou a dialkové je umiestnené za ním bližšie k pätici-kontaktom
Napísať odpoveď

Návrat na "Citroen fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 15 neregistrovaných