Citroen Jumpy HDI - slaby tlak turba

Diskusia ohľadne vozidiel značky Citroen

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

maxik23b
Príspevky: 8
Dátum registrácie: 16.03.2009 20:20
Zdieľať na Facebook

Citroen Jumpy HDI - slaby tlak turba

Príspevok od používateľa maxik23b »

Citroen Jumpy 2,0hdi 16v 80kw 2001
Zdravím vie mi niekto poradiť auto ma najazdené 400tis km mam ho od nova . Na studený motor mi začalo auto slabo ťahať a po zohriaty sa to trochu zlepšilo bol som v servise na diagnostike a tam mi povedali ze mam slabý tlak turba a mam vymeniť podtlakové ventily tie som vymenil a je to bez zmeny vymenil som aj váhu vzduchu a tiež žiadna zmena . Na dosť vysoké otáčky po zohriaty sa to nejako rozbehne ale nič moc. Môže to byt aj vadne turbo? Ďakujem .
IP
Príspevky: 118
Dátum registrácie: 16.04.2009 16:48
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa IP »

Skontroluj hadice sania turbo=sacie potrubie.
skyline33
Príspevky: 110
Dátum registrácie: 17.10.2007 12:18
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa skyline33 »

pokial je to turbo povodne,tak urcite ano.v takom pripade sa uchadzas o zapis do knihy rekordov :) moze to byt vselico,popraskane podtlakove haicky,nefunkcna regulacia plniaceho tlaku...zaklad je dobra diagnostika clovekom ktory sa vyzna a neodflakne to ale sa v tom bude vrtat kym nepride na zavadu..
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24977
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

V prvom rade treba uvažovať o výkone ako komplexe vecí navzájom kooperujúcich,čiže turbo napr.plne funkčné,schopné dosiahnuť plné hodnoty,ale... výkon nie je dosiahnutý pre iný článok reťaze.Menežment Hdi obsahuje program chrániaci motor pred zaťažením ak napr RJ dostáva správu ktorá si takéto počínanie vyžaduje.Takže predmetom skúmania či turbo je alebo nie je schopné dosiahnuť výkon musí byť najpr zistenie či to je možné.Ak je obmedzená z akéhokolvek dôvodu dodávka paliva,turbo nepríde k slovu lebo prvotnou príčinou je niečo úplne iné.Niet odpovede na takúto otázku bez skúmania činnosti všetkého čo menžment obsahuje.Preto jediná cesta je overenie funkcií celku. Kompresia ktorá poukáže na mechanický stav,regulácia všetkého čo má schopnosť hovoriť do výkonu,tj všetky signály na základe ktorých je dávkované palivo.Lebo našťastie vo všetkej zložitosti je tento motor vo svojej podstate primitívny,ku svojej dobrej činnosti potrebuje iba vedieť dosiahnuť tlak pre zapálenie paliva a patričnú dávku paliva.Takže jedine dobrý diagnostik ktorému to myslí.samotná diagnostika je na prd ak niekto nevie čo s ňou.
Napísať odpoveď

Návrat na "Citroen fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných