Citroen C4 - licovanie plastov a elektrika

Diskusia ohľadne vozidiel značky Citroen

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

esab
Príspevky: 83
Dátum registrácie: 11.04.2011 11:18
Zdieľať na Facebook

Citroen C4 - licovanie plastov a elektrika

Príspevok od používateľa esab »

cau dievcata,viem ze je to blby nadpis co som sem dal ale vystihuje to moj problem..mam rocnu C4ku,najazdene az 6000 cize 95 perc.casu spi v garazi.vcera som ho dal nmasim nech sa idu povozit na jednu navstevu po case mi oco vola ze na zamknutom zute sa samy od seba sustili stierace,nedalo sa auto nastartovat ani nic.pomohlo len odpojenie baterie.este ze je take jednoduche ju odpojit.rozmyslam tak stalo sa mozno len taky preskok tak nebudem preto utekat do servisu.neska ho idem vysavat,otvaram prave predne dvere a daco vrzga,kukam a predny blatnik mi drbe do dveri a na lavom je fuga normalna.zajtra idem do servisu urobit bordel pre jedno aj druhe...je to moznoe ze sa to samo posunie ten blatik a ze sa stierace spustia??co mam este ocakavat?sa zmeni na transformera? :zg282:
lotus
Príspevky: 95
Dátum registrácie: 16.01.2005 02:26
Bydlisko: Trnava
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lotus »

No, trochu nechápem, čo chceš ísť do servisu riešiť... Posunutý blatník/dvere po roku užívania?! To si prvýkrát otvoril dvere až teraz?

Ja to vidím tak, že samé od seba sa tie diely určite neposunuli a presne takáto bude aj odpoveď servisákov. Reklamovať sa dá v podstate všetko, ale servis naozaj nemôže niesť zodpovednosť za štýl jazdy užívateľov vozidla.

Mohlo sa tam stať čokoľvek - niekto sa zavesil na dvere (cháp oprel sa o vrch dverí rukami váhou tela), niekto silnejší sa oprel o blatník, niekto mohol ťuknúť predkom o niečo a hneď je blatník vyskočený z úchytov (a odreté nemusí byť nič)...

Možností je ozaj veľa a ver, že "bordelom" na servisnom oddelení, ktorý sa chystáš urobiť, si len uškodíš, pretože ak sa niečo naozaj s vozidlom v budúcnosti stane, tak už budú na teba pozerať ako na človeka, ktorý tam niekedy urobil dusno (a s najväčšou pravdepodobnosťou neoprávnene).

Čo sa týka stieračov, mohlo niečo zblbnúť a odpojením batérie sa všetko zresetovalo. Síce som sa s tým ešte nestretol, ale francúzske autá žijú svojim vlastným životom niekedy a preto by som to neriešil, keď je všetko OK.
Peugeot 308 SW 1.6THP 110kW/150PS
cubicomp
Príspevky: 4526
Dátum registrácie: 24.02.2007 22:10
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa cubicomp »

posunuty blatnik je mechanicka zavada na nejaku reklamaciu velmi rychlo zabudni
mato44
Príspevky: 2
Dátum registrácie: 30.03.2009 16:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mato44 »

Co sa tyky toho blatnika je to bezna vec u citroenov..Viem to lebo robim v sevise uz tri roky a nie jedno auto to malo. Ale ako nahle chces robit DUSNO ako vravis neuznal by som ti to..Som prijimaci technik a milujem ludi co nam nadavaju za vady vzniknute pri vyrobe alebo nedaj boze majitelovym zavinenim.My sme servis tie auta nevyrabame ale servisujeme a snazime sa ludom pomoct s chybami a to je rozdiel.A co sa tyka baterky obcas sa stane ze je pokles napetia a stane sa to co sa stalo tebe..Moze to byt ovplyvnene viacerymi faktormi:vlhkost, teplota malo jazdy a pod. Riesenie je odpojit bateriu...Bohuzial...Tak este raz nerob dusno na servise lebo ti to nepomoze max. uskodi
esab
Príspevky: 83
Dátum registrácie: 11.04.2011 11:18
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa esab »

no to je pekne vysvetlenie ze ziju svojim zivotom ale moc mi to nepomoze...a co sa tyka toho blatnika este pred tyzdnom bolo vsetko ok.to mi chces povedast ze blatnik sa sam od seba posunie o cca 4 mm???tak super no,zajtra uz mozno ani dvere neotvorim...
esab
Príspevky: 83
Dátum registrácie: 11.04.2011 11:18
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa esab »

opytam sa teda inak.co mam robit s tym blatnikom?povolit sruby hore a posunut dopredu alebo co?
mato44
Príspevky: 2
Dátum registrácie: 30.03.2009 16:56
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mato44 »

zbytocne povolis sroby na blatniku ten ma svoje body a bohuzial je s plastu..Treba to nastavit od dveri. V servise je to praca na 20 minut a pokial mas este platnu zaruku tak zadarmo...potom uz by sa to nemalo opakovat.
VOJTO55
Príspevky: 1906
Dátum registrácie: 12.12.2009 20:01
Bydlisko: Revúca
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VOJTO55 »

...Tak ako tu bolo písané-niekto sa oň mohol oprieť,na parkovisku jemne spredu nacúvať že to nevidieť a ani o tom nemusíš vedieť...príčin môže byť niekoľko...predsa za takúto vadu v servise ozaj nemôžu :3020: na Tvojom mieste by som ich slušne požiadal o pomoc :2f93:
Kamko13
Príspevky: 60
Dátum registrácie: 28.08.2007 13:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Kamko13 »

mato44 napísal:Co ......


Keby si mal pravdu o tej baterke, tak vieš ako to vyzerá na parkovisku kde sú samé 10 ročné autá? NERIADENÝ CHAOS. Ruku na srdce a priznaj si, že c4 má problém s elektronikou. Mám 10 ročné ruské auto a ešte sa mi nikdy nestalo, že by sa mi niečo samo spustilo jedine nespustilo.
Ford Fusion 1,4
esab
Príspevky: 83
Dátum registrácie: 11.04.2011 11:18
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa esab »

nehnevaj sa ale v tvojom zigulaku je najvacsia elektronika autoradio a mobil vo vrecku...neni to prve auto co sa pos...ralo ani posledne.necham to tak ked sa to este stane idem do servisu...
jergusko
Príspevky: 2272
Dátum registrácie: 14.07.2009 00:22
Bydlisko: Bratislava
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jergusko »

Na NOVOM aute sa samé púšťajú stierače, servis o tom vie, a výrobca to má na háku. Vedia o tom, ale je im to úplne u prdele.... Kto by chcel také auto?? Že citrónom blbne elektronika ("žije si svojim životom") je notoricky známa vec. Mám dve staré BMW, ktoré majú výbavy celkom iste viac ako citrón 4 a voilá - zatiaľ bez jedinej závady. Ale možno ich mám krátko, jedno 11 rokov, druhé 3 roky. Alebo sú možno ešte príliš nové. Jedno má 21 rokov, druhé má 11 rokov. Možno majú zatiaľ málo najazdené. Jedno má na budíku 415 000, druhé 205 000. Všetko super, len v poslednej dobe ma serú - na jednom som musel okrem bežnej údržby vymeniť kompresor klímy po 20 rokoch a na druhom kúpiť novú ručnú brzdu po 10 rokoch.

Vyhovoriť sa, že auto si robí čo chce, lebo má veľa elektroniky, neobstojí. Ak to nevedia vyrábať tak, aby sa to nekazilo, nech nerobia autá, ale skúsia niečo nenáročnejšie. Mohli by začať s LCD monitormi, alebo mikrovlnkami, ako Hyundai a Daewooooooo. Som veľmi nekonfliktný človek, ale obávam sa, že keby mi servisák povedal, že na fungl novom aute je normálne aby sa samé púšťali stierače, a že si mám pokaždé resetnúť baterku, v najlepšom prípade by som chcel späť peniaze a kúpil auto inej značky, pri ktorej to normálne NIE JE. Poznámka: robil som predajcu áut, robil som aj prijímacieho technika, dobre poznám danú problematiku.

Kamoš je zaťažený na citróny. Len tak narýchlo si spomínam na:
- samovoľne sa mu vybíjala baterka. Výhovorka servisu: zlá séria batérií
- v zime nešli otvoriť dvere. Výhovorka: zamrzli servá čo otvárajú zámky. Len citrón môže takto idiotsky vyriešiť otváranie dverí
- po vystúpení z auta sa občas samé zamklo a pol hodiny odmietalo vpustiť majiteľa dovnútra. Výhovorka: bola zima (!!)
- občas nešlo naštartovať, lebo citróntronika si myslela, že niekto auto kradne a odpojila vstrekovanie. Výhovorka: vraj auto zle štartoval!!!
- týždeň po výmene oleja sa počas jazdy auto rozhodlo že je málo oleja a preplo sa do núdzového režimu. Kamoš išiel domov 150 km rýchlosťou 40 km/h. Oleja bolo samozrejme dosť. Výhovorka: vadné čidlo

Toľko závady, ktoré mi priznal. Auto kúpil ako nové u dealera na Slovensku, bola to C5. Všetky uvedené závady sa stali na jedinom, nehavarovanom aute. Už má druhé, zasa C5 (citrón zrejme sype na palubovky nejakú omamnú látku, inak si jeho konanie neviem vysvetliť), ale už nie sme v kontakte, takže o ďalší humor sa už s vami nemôžem podeliť.

No a teraz tie stierače, to je jednoducho BOMBAAAAAA :40bd:

Neteším sa z toho, že sa Ti to stalo. Nemal by si sa nechať len tak odbiť. Ako tu už odznelo, servis nemôže za chyby auta.

Lenže Ty ako zákazník za ne nemôžeš tiež, tak nech sa starajú. Odvšadiaľ počúvam jeden jediný argument, prečo si ľudia vlastne kupujú nové autá, keď jazdené by mali za zlomok ceny a tiež by pár rokov vydržalo. Vieš, čo mi všetci povedia?
"Ja nechcem mať problémy s poruchami."

Tak nech sa značkový servis láskavo stará. Iste nemôžu povedať, že keď si si to auto kupoval, uopozornili Ťa, že sa mu samé púšťajú stierače, že o tom vedia, a že je im to jedno!!
Kamko13
Príspevky: 60
Dátum registrácie: 28.08.2007 13:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Kamko13 »

ESAB - ty si videl niekedy auto? V lade 2111 už je aj elektronika. Len zaostalý neandertálec ako ty čo pod pojmom LADA rozumie ruský vrak zo 70tých rokov to takto chápe.
Moja Lada má r.v. 2000 a cez pc si skontrolujem priam celý motor doma a na kolene.
Ford Fusion 1,4
esab
Príspevky: 83
Dátum registrácie: 11.04.2011 11:18
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa esab »

nehnevaj sa ale mna tvoja ziga moc teraz netrapi...ide mi len o to ze ked to urobilo raz,preco nie aj po druhy,treti raz...co ak zacne napr. teraz v garazi zase gumovat po skle a uz sa to vsetko docista pos..re.inak mam vzadu aktivny basak napopjeny od zapalovaca,vypina sa vytiahnutim kluca,instalacia je urobena poriadne...nemozu sa na to v servise vyhovorit ze je to preto a bla bla bla?
PROCHY603
Príspevky: 3798
Dátum registrácie: 11.02.2008 21:34
Bydlisko: BLAVA
Zdieľať na Facebook

Re: Citroen C4 - licovanie plastov a elektrika

Príspevok od používateľa PROCHY603 »

:40bd: :d :D Foter ti nabural auto a nepriznal sa. Blatnik len tak sa neposunie k dveram. :41c2: :41c2:
Napísať odpoveď

Návrat na "Citroen fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní