Citroen C2 1,4 robotizovaná prevodovka

Diskusia ohľadne vozidiel značky Citroen

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

risol123
Príspevky: 23
Dátum registrácie: 31.05.2008 15:28
Zdieľať na Facebook

Citroen C2 1,4 robotizovaná prevodovka

Príspevok od používateľa risol123 »

Dobry den všetkym motoristom ,žiadam Vás o radu.Mám možnosť kúpiť C2 s automatom poprosím Vás ak máte nejaké skúsenosti s touto prevodovkou,dajte my prosim Vas vedieť či je spolahlivá a poprípade načo dať pozor a pod.Vopred velmi pekne dakujem
tibkac
Príspevky: 95
Dátum registrácie: 17.09.2009 08:42
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tibkac »

No ja jazdím vo fabrike s touto robotizovanou prevodovkou, ale je to nič moc, nepáči sa mi to, ako preraduje, napr. úplne ostrá zákruta alebo kruhový objazd, ideš 40 a radí ti trojku, manuál je manuál, mne sa osobne tieto automaty nepáčia, hlavne preto, že to preraduje, ked nechceš, a ked to neni vhodné, môj názor, ale dá sa nato zvyknúť.
jankage
Príspevky: 31
Dátum registrácie: 25.07.2009 14:30
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jankage »

Ja vlastnim c2 1,4 hdi. Je to treba si vyskusat. nie je celkom ako automat. pri riadnom automate sa ti auto rozbehne samo, tu musis pridat, lebo sa sprava ako keby bola vytlacena spojka.v kopci je to dost nebezpecne, netreba zabudat na rucnu brzdu. pri sensodrive citis ako auto preraduje, je to ako keby si vytlacilo spojku. preradenie trva asi tak ako keby si radil manualne, mozno trochu rychlejsie. vyhodou tohto automatu je radenie usami za volantom. je to parada, iba tuknes do packy a je preradene. mozes volit medzi automatickym radenim alebo rucnym. zavisi od chute. ja ale vyuzivam skoro stale automaticke radenie a ked chcem tak si preradim usami na co chcem. mam znameho mechanika v citroene, ktory mi hovoril, ze sa tato prevodovka prisposobuje stylu jazdy vodica. preto ked sadnes to tej c2 co chces kupit, chvilu ti potrva, kym si na teba prevodovka zvykne, na to ako a kedy chces aky stupen. teraz uz je na mna uplne zvyknuta a radi tak ako chcem. no niekedy jej musim pomoct. pozri si moje auto mam ho tu na predaj. asi je to jediny diesel v automate, co tu je. ak kupis c2 tak urcite neprehlupis, je to vynikajuce auto do mesta ale aj na dlhsie trasy. rozvod sa meni az po 200tis. km. najmensiu spotrebu co som urobil bolo 3,7l na trase lc-ke. ale to bola fakt fuska to urobit. inak jazdim za 4l. v meste tych 4,5-5 musis ratat, ale to je spotreba, ktoru dosiahnes na maloktorom aute. ja mam full vybavu, takze je to dost pohodlne a bezproblemove vozenie. idealne aj pre zenu, ktora nemusi nic robit, lebo auto samo zapali svetla, zapne stierace, samo radi, atd. navyse vyzera velmi prijemne, sportovo elegantne. kebyze nepotrebujem vacsie auto tak ho v ziadnom pripade nepredavam. v pripade dalsich otazok sa mi kludne ozvi.
Napísať odpoveď

Návrat na "Citroen fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných