Citroen Berlingo - klucik central

Diskusia ohľadne vozidiel značky Citroen

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

sef59
Príspevky: 23
Dátum registrácie: 15.09.2010 01:14
Zdieľať na Facebook

Citroen Berlingo - klucik central

Príspevok od používateľa sef59 »

Dobry vecer.

Kupil som si na behanie citroen Berlingo r.v. 1998, 1,8i benz.

Problem mam akurat z jednim klucikom. Je na aute aj central. Klucikom ked dam do zamku tak zamknem aj odomknem. Na kluciku je aj tlacitko, ktore ked som pozeral v Navode na obsluhu sluzi prave na central. Ale mne nefunguje. Myslel som si ze baterky ale tie su dobre (su tam dva baterky po 3V) ale ani neblikne LEDka na kluciku. Takze problem je na plosaku daneho kluca. Ked som to rozobral vsimol som si nieco ulomene (jednu suciastku - neviem na co sluzi asi odpor alebo ...). S klucom normalne startujem, imobilizer funguje.

Takze otazka opravuje niekto elektroniku v kluciku, resp. da sa zohnat druhy klucik a sparovat to s centralom? Samozrejme asi nie v Citroene kedze (vraj to stoji cez 100 Eur) a tolko za to nedam. Kedze to by bola patina nakupnej ceny Berlinga :-)

Druhy problem ako hladam tak hladam tak takito klucik nevidim nikde. Vsade bud dvojtlacitkove, trojtlacitkove a vacsinou bez elektroniky.

Mam takyto kluc: http://imageshack.com/a/img538/3720/eDRGhI.jpg

Dakujem za radu.[/img]
VLADY
Príspevky: 5285
Dátum registrácie: 11.09.2007 20:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VLADY »

No ak tam dačo chýba tak samozrejme ak to máš, treba to tam naletovať nazad na pôvodnú pozíciu a pod lupou pozrieť aj ostatné súčiastky či tiež nieje dakde studený spoj...Niekedy býva na vine aj samotný mikrospínač tam s azvykne tiež spraviť studený spoj nakoľko tam je namáhanie mechanické jak sa mačká tlačítko.Ozaj je to dialkové rádiové alebo ešte infra s LEDkou? Ak je INFRA s LEDkou tak to s adá vysledovať že miesriš vysielacou LED do snímača digifoťáku alebo aj mobilu a vidíš záblesky potom a teda vieš zistiť že či LEDka vysiela IR signál.
Ak nemáš pájkovačku buď mikropájku alebo ak máš prax, tak sa dá aj klasika 75w trafopájka s tenkým hrotom použiť k tomu tenký cín najlepšie 0,3-0,5mm a nejakú dobrú SMD pájkovaciu pastu tak asi bude treba vyhľadať niekoho v okolí kto má šajnu o takýchto opravách niekto kto sa venuje elektronike alebo opravám mobilov alebo je nejaký aspoň RC modelár a má šajnu o pájkovaní ...Kamaráti alebo známi, alebo známi známich a pod...
Napísať odpoveď

Návrat na "Citroen fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných