Chrysler Voyager - klímakompresor + ťažší štart za studena

Diskusia ohľadne vozidiel značky Chrysler

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

jankode
Príspevky: 682
Dátum registrácie: 21.02.2008 16:58
Zdieľať na Facebook

Chrysler Voyager - klímakompresor + ťažší štart za studena

Príspevok od používateľa jankode »

Ahojte, po dlhšej dobe som sa rozhodol sem napísať a poprosiť o pomoc. Mám Voyagera, r.v.2008, 2.5 CRD, 89 kw. Umrel mi kompresor, je neopraviteľný. Zohnal som druhý, fungel nový zn. Denso, avšak mu chýba horná príruba napájania na hadice. Všetky rozmery kompresora poskytnem cez SS alebo cez mobil. Chcem sa opýtať, či niekto nemá náhodou aj kľaknutý kompresor s odmontovateľnou prírubou, ja by som ho odkúpil. Ak by mal niekto navyše funkčný za rozumnú cenu, dohodneme sa. Samozrejme kukám aj ebay, aleggro a pod. Našim predajcom som volal a za jazdené nevedia čo pýtať...škoda reči /150 eur a pod./ Moja smola je, že ja mám kompresor, ktorý má tu prírubu zaliatu ako celok.
Druhá prosbička o pomoc, auto niekedy naštartuje na brnk, niekedy na 2-3 krát. Závisí od počasia. Auto prešlo xy diagnostikami, nevypisuje žiadnu chybu ani na vlastnom teste. Korekčné dávky boli +- 0 - 0.5. Vyčistil som egr + sanie, skontroloval komplet napájanie, koncovky. Odmietam meniť veci pokus - omyl ako mi bolo doporučené, ved skúsme vymeniť snímač kľukovky, trysky, ventil na raily a pod.
Volal som aj s pánom čo sa venuje Chryslerom /okolie NR/, on mi do telefónu tvrdil, že je to normálne. Auto nemá podávacie čerpadlo v nádrži. Volal som s pánom čo všetko pomenil snímače na raily, vačky, kľuky, zrepasoval čerpadlo, trysky a auto mu tiež za studena blbne a nechyti na 1 x. Som BA kraj, ak je niekto ochotný mi poradiť a pomôcť budem vďačný. Auto má nájazd 181 000 km. Za ochotu veľmi pekne ďakujem, s pozdravom. Kontakt na mňa alebo na Vás cez SS.
tojas
Príspevky: 42
Dátum registrácie: 02.01.2009 10:14
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa tojas »

Jankode stym startovanim je to v poriadku a ked si precitas manual od auta tak sa dozvies srandovne veci ohladom startovania. Nerob si s toho hlavu proste je to tak. Pekny den. Ja som mal so 400000km a super startovalo aj v -15 stunov a mal som co malo 120000km a pri -10 vobec ani nenastartovalo. Problem je v tom ze starsie voy malo podavacie cerpadlo v nadrzi a aj predhrev nafty. Novsie uz len hlavne cerpadlo bez predhrevu.
lorak777
Príspevky: 1617
Dátum registrácie: 21.03.2015 10:52
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lorak777 »

dobry kompresor za 150 euro na voyager povazujem za lepsiu cenu a nie premrstenu... a pri tom rocniku a najazde to nie je nic neobvykle, ze nechyta vzdy na brnk, cerpadlo nie je najnovsie, nemusi z neho tiect nafta a aj tak ju v kazdej polohe po vypnuti nemusi udrzat....
twingo.rk
Príspevky: 34
Dátum registrácie: 29.12.2010 02:23
Bydlisko: Banská Bystrica
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa twingo.rk »

Ja som menil kompresor minulý rok. Volal som do MotorCar a tam stojí nový cez 1.000€. Skúšal som zohnať používaný, no dopadol som rovnako - málokto mal funkčný a ak aj mal, tak pýtali cez 100. Nakoniec som kúpil nový za 120! Starý mám ešte odložený, tak ti pozriem tu prírubu.
Naopak, nemyslím že je normálne aby mi Voy štartoval na dva, či tri krát. Mal som ich už niekoľko. Na dvoch mi to robilo: na prvom som vymenil snímač polohy kľuky (na diagnostike nič neukáže) a na druhom som vymenil ventil na rampe. Ten prvý mal najazdených cez 500.tis. km a po výmene štartoval na brnk a druhý má cez 200 a takisto na brnk.
Napísať odpoveď

Návrat na "Chrysler fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní