320 146
inzerátov
Pridať inzerát
44409
Registrovať
Prihlásiť
Prihlásenie
Prihlásiť automaticky
Zabudnutý prístup ?
Úvod
Najnovšie
NOVÉ AUTO
Predajcovia + služby
Mapa cien
Fórum
/
Chat
Testy
Na stiahnutie
Blog
Kontakt
Hľadajte iba nové autá!
Vypočítajte si najvýhodnejšie PZP pre vaše vozidlo!
Určenie skutočného roku výroby vozidla !
Autobazar.EU na Facebooku!
FAQ
Hľadať
Zoznam užívateľov
Nastavenia
Súkromné správy
Chlapci, aku cinnost ma tato hadicka v motore?
Obsah fóra Auto Fórum
Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut
Volkswagen fórum
Odpovedať
Nová téma
Autor
Správa
kalli
1
:
5
Založený:
19 november 2008
Nabehané:
2 dní 9 hod 42 min
Predmet:
Chlapci, aku cinnost ma tato hadicka v motore?
Zaslal:
06.08.2012 09:59
Ahojte chlapci, dovolim si pridat ilustracnu fotku z jedneho inzeratu, kedze mam ten isty motor.
A chcem sa spytat, ci mi vie niekto jednou vetou odborne napisat, na co sluzi cierna gumena cca 30cm dlha, cca 3cm priemer siroka hadicka, ktora je pri zatke, ako sa dolieva olej. To je ta zalomena a ohnuta cca do 130stupnoveho uhla a pripojena na tu hrubu ruru.
Jedna sa mi o to, ze vraj male prasklinky na nej mi zabezpecuju rozsvietenie checku motora na palubovke.
http://www.autobazar.eu/sk/pic.....mp;lang=sk
Dakujem za odborny support.
SS
Citovať
cicmanec
524
:
190
Založený:
15 október 2008
Nabehané:
2 mes 28 dní 9 hod
Predmet:
_
Zaslal:
06.08.2012 10:03
Odvetranie veka ventilov. Ak je popraskaná môže si motor cez ňu prisávať falošný vzduch = nezmeraný váhou vzduchu keďže sa na sanie napája až za ňou. Viac vzduchu ako si RJ myslí = chudobná zmes, chudobná zmes = check engine...
Citovať
kalli
1
:
5
Založený:
19 november 2008
Nabehané:
2 dní 9 hod 42 min
Zaslal:
06.08.2012 10:51
cicmanec, dakujem pekne. Otazku som polozil preto, lebo som mal problem s kolisajucimi otackami, zvysenou spotrebou benzinu o cca 2 litre na 100km, smrdel neskutocny zapach vajcovy z vyfuku. Vymenena lambda sonda a bolo po probleme asi na 100km. Potom zacal zase svietit check motora, smrad uz nebol, kolisanie otacok cca 50-100 hore-dole. V servise vyskusali zalepit paskou tu hadicku, ze skusime , aby sme nemuseli menit vahu. Vydrzalo to v pohodicke asi 2500km a zasvietil check znovu. Po cca 300km znova check vypol a vsetko sa zda byt v poriadku.
Takze, dakujem za odpoved, co som chcel , to som sa dozvedel...
SS
Citovať
cicmanec
524
:
190
Založený:
15 október 2008
Nabehané:
2 mes 28 dní 9 hod
Predmet:
_
Zaslal:
06.08.2012 12:16
Ukážkové príznaky falošného vzduchu, ale tak čo by sme krvopotne hľadali keď môžeme vymeniť to čo nám napíše diagnostika, že? Nevadí, že lambda sa dá krásne premerať. Dúfam, že k hentým cukrárom už viac nepôjdeš!
Citovať
milanpohl
5
:
5
Založený:
08 október 2009
Nabehané:
2 dní 6 hod 3 min
Zaslal:
06.08.2012 13:48
Ale pri bezhlavých výmenách je väčšia ryža,že.A merať to-no bohvie ako sa to robí....vymeníme-uvidíme.Tak to dneska chodí.A kde skončila tá dobrá váha nechcem ani vedieť.Je mi na grc s takýchto praktík.
SS
Citovať
kalli
1
:
5
Založený:
19 november 2008
Nabehané:
2 dní 9 hod 42 min
Zaslal:
06.08.2012 15:22
milanpohl, vahu som nedovolil uz vymenit a prikazal som najst skutocny zadrhel a nie napredovat systemom pokus-omyl.
Nejake vecicky mi vysvetlil a podporil mhlavaty....
, za co mu dakujem.
Popisem len postup prac, ktore sa odohrali asi pred 2 mesiacmi:
Po nasej malej ostrejsej vymene nazorov v servise, lebo chceli len vsetko menit kus za kus, sme sa dohodli na tom, ze skusia vymenit vzdy iny kus za ten moj a ked dany vymeneny kus nevyriesesi problem, znamena to, ze moj bol dobry a bude mi do auta vrateny. Takto sa dost povymienalo az prisiel jeden cloviecik, trocha popozeral, pochytal a zistil, ze snad by problem mohol byt v tej ciernej hadicke, co som pisal. Kedze nemali na sklade, prelepili lepiacou paskou. Hovorim...vydrzalo 2500km, asi 300km svietil check a teraz zase zhasol, cize malo by to byt OK.
Len pre info, jednalo sa o znackovy servis a nahradne diely vyberali z odparkovanych vozov na ich parkovisku, co cakali na opravu alebo boli po oprave a cakali na odber zakaznika....co som sa dozvedel az po vsetkom....
Neviem, ci je to bezna prax ale mna by to sralo, ak by mi niekto vyberal veci z auta...aj ked nas kusku, ale predsa. Je rozdiel znamemu ale takto....neviem.
SS
Citovať
milanpohl
5
:
5
Založený:
08 október 2009
Nabehané:
2 dní 6 hod 3 min
Zaslal:
06.08.2012 19:14
Tak potom je to OK.Ale to nič nemení na smutnom fakte o ktorom som písal-bohužiaľ pre slovenských zákazníkov je takých
vymienačských brlohov po celom štáte až až...raz sme sa o tomto probléme s Milanom bavili nie je to tak dávno.Ja takéto spôsoby opráv nepreferujem aj ked netvrdím že sa to sem tam nestane ale vždy sa to dá urobiť tak aby nebol zákazník stratový kvôli mojej nevedomosti a ľahostajnosti.
P.S. v tom prvom príspevku som sa pomýlil,chcel som napísať lambdu nie váhu.
SS
Citovať
ivka123
5
:
0
Založený:
15 máj 2009
Nabehané:
11 hod 10 min
Zaslal:
06.08.2012 20:03
nezastavam sa tupcov,co bezhlavo vymienaju dieli ale podla mna je slovensko plne blbov co si myslia je ked maju vw auto ,ze co aky klenot nekazovy maju a za kazdu poruchu moze hlupi zasah mechanika
vazeny na kencernovych autach odchadza postupne vsetko vetsinov za rad za radom hlavne v benzine a motor od vw 2,0 benzin je jeden z tych nepodarkov,1,4 a 1,6 nie su vynimkou
dovolim si tvrdit ze aj korejec je motoricky kvalitnejsi
SS
Citovať
kalli
1
:
5
Založený:
19 november 2008
Nabehané:
2 dní 9 hod 42 min
Zaslal:
06.08.2012 20:13
ivka123, no, mozem ti z uprimneho srdca napisat, ze rozhodne niesom zo stada blbcov Slovenska, ktore opisujes. Tiez si rozhodne nemyslim, ze VW je najlepsia znacka na svete. Auto som kupil len preto, lebo som vedel od koho a bolo maximalne servisovane. Dalsia vec, preco som ho kupil je, ze som na tychto motorizaciach 2.0 od VW jazdil asi od roku 1991 na firemnych Golfoch a Passatoch a mam na nich nabehane cca do 700.000 km bez vacsich problemov. jediny problem, co som mal s tymito autami, ze som musel castejsie nalievat do nich olej a aj ked som nechcel kupit VW, kupil som ho, lebo som na tom nabehal tolko, kolko pisem a jedna sa o stary a sprosty archaicky motor, ktory je relativne malo narocny financne na udrzbu.
A ver tomu, ze ani naznakom nevinim ziadneho mechanika a ani naznakom nikoho nedehonestujem ani jeho pracu, lebo automobilizmus je moje hobby ako normalneho chlapa ale autam nerozumiem, takze sa sklanam pred kazdym automechanikom, lebo aj ten najblbsi vie o vela viac ako ja.....
SS
Citovať
kalli
1
:
5
Založený:
19 november 2008
Nabehané:
2 dní 9 hod 42 min
Zaslal:
06.08.2012 20:40
A este ma napadlo, te tie nepodarky "dvojlitre" boli asi tak strasne zle, ze ich davali do aut od neviem presne....no ja som od 1992 roku na nom jazdil a tusim som ho este zaregistroval v roku 2005 v Sharane....a vymenil sa aj za novy 1,8 litrovy motor.....ten bol nepodarok, aj ked v Audinach vraj dobre isiel, blbol vraj len v Octaviach....ale to som len pocul a nieco cital.
Kazdopadne sa vyrabal asi 20 rokov ten "nepodarok"....
Ale nechvalim ani nezatracujem ho, je to stary dobry robotnik a mne postacuje zatial na to, na co ho potrebujem....
SS
Citovať
milanpohl
5
:
5
Založený:
08 október 2009
Nabehané:
2 dní 6 hod 3 min
Zaslal:
07.08.2012 08:23
ivka123:My sme sa tu ale nebavili o jeho motore...ale o praktikách mechanikov.Ale vždy sa tu nájde niekto kto osere VW ako sa dá už len preto že je o nich téma.
Nehnevaj sa ale tvoj príspevok je úplne mimo.Mal si taký motor?Išiel si niekedy vôbec v aute čo malo taký motor?Vieš vôbec čo je to za motor?
Zrejme nie....len si hned začal kydať ako zmyslov zbavený aký je to šrot.
SS
Citovať
bashan3
Založený:
13 júl 2009
Nabehané:
25 min
Zaslal:
07.08.2012 19:36
Spomina sa tu motor, mechanici aj auta mal som vw pasat 1.9tdi ktory som predal koli vidine krasnej mazdy6 wagon co sa dizajnovo z mojho pohladu neda nic vycitat az na to ze behom jedneho roka som do nej musel investovat neskutocne peniaze 2krat vymena turba, 1krat vymena motora, na ktorom som si dal menit rozvody, olej, filtre a mechanik mi ju odovzdal bez oleja nasledkom coho sa zadrel,(nedal by som si mu spravit uz ani bycikel) zaujimavostou je ze ani kontrolka na pristrojovej doske sa nerozsvietila, 2krat vymena DPF ka, 1krat lambda sonda a dalsie drobnosti ako su caste odchadzanie ziaroviek vo svetlach alebo aj v pristrojovke. Tak som ju predal radsej pod cenu a kupil som si osvedceni a spolahlivi pasat ci je to benzin alebo diesel je to uplne jedno su dobre a spolahlive nedam na ne dopustit. Kto sa pohybuje v servise tak si urcite vie zratat kolko to stoji. Cenove rozdieli medzi mazda6 a pasat su neskutocne a u mna je auto uz nie krasa ale spolahlivost.
SS
Citovať
kalli
1
:
5
Založený:
19 november 2008
Nabehané:
2 dní 9 hod 42 min
Zaslal:
07.08.2012 21:25
bashan3, tak to mi je uprimne luto, ak sa taketo nieco stane. Nemozem tvojej historke snad ani uverit, ze takyto stav moze nastat. Ak by sa to stalo mne v takom rozmedzi poruch ako tebe, dobrovolne sa zavrem na psychiatriu a sypem do seba vsetko ponuknute lekarmi.
To o akom starom aute pises? Aj ked staroba auta asi nieje ta spravna otazka v tomto pripade...
Len troska nemozem ani uverit, ze ti niekto nenaleje do motora olej a posle ta s autom domov. 2xDPF, vymena motora...atd...atd......si si na 100% isty, ze si odovzdal auto na opravu automechanikovi a nie pekarovi??? /ospravedlnujem sa, neberiem profesiu pekara ponizujuco, len mi nic nenapadlo ine/
bashan3, ale vazne, ze si chcel iba dostat touto historkou ludi na fore len do citoveho rozpolozenia?...
tomu sa da len velmi tazko uverit....
SS
Citovať
bashan3
Založený:
13 júl 2009
Nabehané:
25 min
Zaslal:
11.08.2012 19:36
Bohu zial ale je to tvrda realita a ta mazda bola 2liter diesel 105kw 2006rok takze nebola az tak stara ostanem radsej verny klasike a spolahlivosti. myslim si ze ten clovek co tvrdi ze je automechanik tak sa z daleka minul povolaniu
SS
Citovať
kalli
1
:
5
Založený:
19 november 2008
Nabehané:
2 dní 9 hod 42 min
Zaslal:
11.08.2012 21:05
bashan3, no je to takmer neskutocne. Len co je u teba stara osvedcena spolahliva klasika?
SS
Odpovedať
Nová téma
Všetky príspevky
1 deň
1 týždeň
2 týždne
1 mesiac
3 mesiace
6 mesiacov
1 rok
Najskôr najstaršie
Najskôr najnovšie
Prejdi na:
Zvoľte fórum
Pravidlá prispievania
----------------
Pravidlá prispievania
Návody a manuály na používanie tohto fóra
FAQ
Diskusné Fórum
----------------
Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut
-- Alfa Romeo fórum
-- Audi fórum
-- BMW fórum
-- Chevrolet + Daewoo fórum
-- Chrysler fórum
-- Citroen fórum
-- Dacia fórum
-- Dodge fórum
-- Fiat fórum
-- Ford fórum
-- Honda fórum
-- Hyundai fórum
-- Jaguar fórum
-- Jeep Fórum
-- KIA fórum
-- Lada fórum
-- Lancia fórum
-- Mazda fórum
-- Mercedes-Benz fórum
-- Mitsubishi fórum
-- Nissan fórum
-- Opel fórum
-- Peugeot fórum
-- Porsche fórum
-- Renault fórum
-- Rover fórum
-- Saab fórum
-- Seat fórum
-- Smart fórum
-- Subaru fórum
-- Suzuki fórum
-- Škoda fórum
-- Toyota fórum
-- Volkswagen fórum
-- Volvo fórum
AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia
TRUCKy, Ťahače - všeobecná diskusia
MOTOCYKLE - všeobecná diskusia
Dovoz vozidiel
Tuning vozidiel
LPG, CNG - Hybrid
Oleje, mazivá, palivá, aditíva
Pneumatiky - disky
Polícia Fórum
Audio - Video, Hifi, Navigácie, Autoalarmy...
Práca Auto-moto
Bežné poruchy dieselových áut
Bežné poruchy benzínových aut
Lak auta - údržba, kozmetika, lakovanie
Autožiarovky
Pre ženy
Poistenie
Prvá pomoc => Volajte 112
Témy týkajúce sa Autobazar.EU
Darujem
SuperDrive fórum
Na pobavenie ;-)