Cesta po EUROPE automobilom
| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
Založený: 01 január 1970 Príspevky: Nabehané: 0 min
|
Zaslal: So 04.02.2012 12:19 Predmet: Cesta po EUROPE automobilom |
|
|
Zdravím, na jar by som sa chcel vydať na výlet po európe automobilom,s priatelkou uvazujeme, ze sa vydáme smerom na taliansko a potom po pobrezi az do spanielka. Ešte nemáme nič naplánovane,len sa rozhliadame po možnostiach,poprosil by som vaše skúsenosti a námety, trasu nemáme pevne stanovenú,skúor by som dal na odporúčania "podobných cestovateľov"..čiže čo pozrieť a nenechať si ujst,ktore mesta alebo zaujimavosti nevynechat..
Ako ste to riesili s ubytovanim by ma tiez zaujimalo a este rady co zbalit do kufra bezpodmienecne, s pozdravom a tesim sa na vase komentare a namety..
roman |
|
| Návrat hore |
|
 |
Marekskk
Založený: 27 august 2010 Príspevky: 2219 Nabehané: 106 hod 10 min Bydlisko: CZ/SK
|
Zaslal: So 04.02.2012 01:41 Predmet: |
|
|
Tak hodil by sa ti karavan no.. Ale tak ani auto to nieje zlé, a koľko by tá cesta mala cca trvať? _________________
 |
|
| Návrat hore |
|
 |
scorpi4 moderátor fóra
Založený: 18 júl 2008 Príspevky: 6543 Nabehané: 265 hod 17 min Bydlisko: TT, PN, TN
|
Zaslal: So 04.02.2012 02:47 Predmet: |
|
|
kedysi daaaavno sme nieco take absolvovali na Fiate , ktoreho nasledovnik sa volal Ziguli...uz si nepamatam to oznacenie..
boli sme styria chalani, a cesta bola cez rakusko dole do slovinska, a nasledne popri pobrezi do talianska cez benatky, krizom az na francuzku a spanielsku rivieru, a nazad cez portugalsko, spanielske severne pobrezie az do francuzkeho pristavneho mesta Calais,tam sme odstavili kar, lodou sli do anglicka, dali dve piva v pristavnej krcme, lodou nazad do francuzka, a potom cez holandsko az do nemecka, cez Rostock, tam sme sa rozlucili s morom, a krizom domov cez nemecko a cechy..
cela cesta trvala 7 tyzdnov, boli to najuzasnejsie prazdniny ake som zazil, a auto urobilo okolo 15 tis km..samozrejme ratam aj vnutrozemske presuny a vylety..
stalo nas to cele kazdeho vtedajsich 10 tisic korun..
spali sme v dvoch stanoch, alebo potom na hoteloch a hosteloch typu "formula"..
k autu len tolko, ze celu cestu vydrzalo bez jedineho problemu (bez klimy a podobnych vymozenosti ), az v cechach nam prestal brzdit zadok na bubnoch, ale domov sme prisli..
to bola jedina zavada...
proste uzas bomba a nadhera..
len teda to bolo v dobe plnej euforie z otvorenych hranic, kedy este aj ludia v zahranici vitali vychodoeuropanov ako "konecne oslobodenych od utlaku", a mnohokrat sme jedli doslova zadara...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
zoleeka70
Založený: 05 február 2008 Príspevky: 560 Nabehané: 186 hod 37 min
|
Zaslal: So 04.02.2012 03:38 Predmet: |
|
|
Scorpi, žeby 124-ka?125-ka bol polsky fiat... Ešte pred nedávnom jedem môj známy chcel svoju takú fiatku opravovať, ale u nejakého staréh našiel starú zašitú fiatku s nejakýmy do 20000km...na tehlách, s foliami na sedačkách...originál baterkou-samozrejme už dávno nefunkčnou...ani náznak hrdze...som žasol jak som to uvidel... _________________ ak viem pomôžem,poradím,ak chcem poradiť pýtam sa...
Laguna 1.8 LPG...
CITROEN C8 2.0 HDI už FAP OFF |
|
| Návrat hore |
|
 |
rudolfo63
Založený: 23 august 2009 Príspevky: 5477 Nabehané: 372 hod 37 min
|
Zaslal: So 04.02.2012 03:59 Predmet: |
|
|
roman..,zrejme si velmi mlady clovek a takato cesta je to najkrajsie,co poznam..Ale predtym si vezmi pero a zapisuj si...
-palivo tam a spet,vytvorit si rezervu na nepredvidane udalosti
-oplaty dialnicne,znamky,peage,branky...
-oplaty camp,resp.motel alebo caravan,spanie v aute nepovazujem za dobry napad...
-strava,ak v caravane,nakupy v obchodnych centrach,kde nakupite pomerne lacno,ak po restaurackach,ceny su v sezone dost vysoke..
-specialny fond na nepredvidane udalosti,tj.popripadny servis,suveniry,itd..
ak budes mat v tomto jasne a pripraveny rozpocet,mozes hovorit o planovani cesty.
F a E mam zmapovane,nakolko som tam zil na pobrezi,zaujimavosti ti mozem prekazat...v letnej sezone su mesta ako Cannes,Monte Carlo,St.Tropez kurevsky drahe,ale je co zviedzat..az po E hranice sa mozes vybrat nacionalkou nie po dialnici a to same aj v E,bez ziadnych oplat a skutocne to stoji za to... _________________ Nie som pekný ako Brad Pitt, nie som rýchly ako Jean-Claude Van Damme, nemám pozadie ako Mel Gibson, nie som bohatý ako Bill Gates, ale VIEM LÍZAŤ AKO LASSIE!
_________________ |
|
| Návrat hore |
|
 |
m.kocik
Založený: 20 október 2007 Príspevky: 525 Nabehané: 10 hod 11 min
|
Zaslal: So 04.02.2012 04:29 Predmet: |
|
|
a si si isti ze chces ist na taku okruznu cestu alebo mas nejakeho sponzora co ti to bude platit lebo dnes sme rozpravali s chlapmi aten cas je blizko ze 1l nachty a benzinu ze ma stat 2e tak to ti bude trebalo majland,alebo lacnejsie na bicykli,dole nam spadnu len sanky a gate,asi take su prognozy len hore  |
|
| Návrat hore |
|
 |
wilz
Založený: 04 január 2008 Príspevky: 714 Nabehané: 79 hod 5 min
|
Zaslal: So 04.02.2012 04:36 Predmet: |
|
|
Prispejem tiež trocha, samozrejme platí všetko čo napísali predo mnou, hlavne Rudolfo a ani nemá význam Ti vypisovať podrobnosti, dnes v ére internetu si môžeš zaujímavosti na trase plánovať dopodrobna a ako chceš.
Pred zopár rokmi sme takto s rodinou boli dokonca 4 x po európe, vždy Rakúsko, taliansko, francúzko, španielsko, Nemecko, Holandsko, raz horom, potom zase spodom, celkovo 3-4 týždne ale vždy s najdlhším pobytom vo Francii, tá je úplne fabntastická.
Treba si určiť ako sa ponáhľaš, lebo ak až tak veľmi nie, tak netreba ísť po dialnici, obvykle sú normálne cesty bezproblémové, diaľnica je výrazne drahšia a tiež nič nevidíš, ale sú úseky kde keď priamo nechceš tam ísť, tak je lepšie sa im vyhnúť, napr. pobrežie pri Monacu a okolo neho 100 km na obe strany.
Čo sa týka spania, pokiaľ Ti nevadí stan, tak všade nájdeš slušné kempy za akceptovateľné ceny, prípadne sú všade po európe siete takých lacnejších hotelov. A aj v kempoch mávajú stabilné prívesy za mierne vyššiu cenu.
Dá sa aj v aute, neviem na čom pojdeš, my sme mali Transit a potom Voyager, vždy aj veľkým boxom na streche, takže to bola asi trocha iná situácia ako u Teba. Ale tiež sa nám zopár razy pritrafilo spanie v aute alebo vedľa neho, keď sa už nechcelo hľadať spanie.
Spanie si môžeš na trase aj mailom dopredu zarezervovať, aby si nemusel potom na mieste panikáriť, že nie je nocľah. Ale pri tom plánovaní s rozvahou, treba si dávať vždy naozaj dostatočnú časovú rezervu, lebo ono to vždy vyjde tak, že sa nič nestíha v pôvodne plánovanom termíne.
Neodporúčam veľmi ísť s karavanom, to je toľko starostí naviac, že to nestojí za to spanie, pokiaľ ste len dvaja.
Do kufra je najlepšie zabaliť zlatú kreditku |
|
| Návrat hore |
|
 |
rudolfo63
|
Zaslal: So 04.02.2012 05:07 Predmet: |
|
|
wilz..,vidim,ze mas nieco prejazdene...
roman..,este jedna drobna uvaha..,nech ta nenapadne tahat so sebou konservy,tlacenku,plynovy varic a buttlu,nechovaj sa ako typicky Slovak...
S tou rezervaciou..,no vidis,to ma nenapadlo..ak si teraz naplanujes campy a zarezervujes,tak cenovo ta to vyjde aj o 40 percent lacnejsie... _________________ Nie som pekný ako Brad Pitt, nie som rýchly ako Jean-Claude Van Damme, nemám pozadie ako Mel Gibson, nie som bohatý ako Bill Gates, ale VIEM LÍZAŤ AKO LASSIE!
_________________ |
|
| Návrat hore |
|
 |
martin BA
Založený: 27 august 2009 Príspevky: 577 Nabehané: 9 hod 49 min
|
Zaslal: So 04.02.2012 05:20 Predmet: |
|
|
chalani sorry,ale roman sa nepytal kolko stoji a bude stat nafta-benzin a ci si ma brat konzervy a tlacenku......podla mna chce tipy na trasu a co a kde je pekne vidiet a podobne zalezitosti.ci?? ked zadal temu tak predpokladam ze naklady a rizika ma davno spocitane... |
|
| Návrat hore |
|
 |
rudolfo63
|
Zaslal: So 04.02.2012 05:27 Predmet: |
|
|
..hej..,ale v podtexte je jasne,ze tuto cestu absolvuje prvykrat,preto ho treba uvieswt na ..spravnu cestu...,aqby auto nemusel nechat na parkovisku a stopom sa vracat...az poda v dalsom prispevku na com je a ako daleko je pripraveny,mozeme daqlej diskutovat,aby sme zbytocne nemleli prazdnu slamu... _________________ Nie som pekný ako Brad Pitt, nie som rýchly ako Jean-Claude Van Damme, nemám pozadie ako Mel Gibson, nie som bohatý ako Bill Gates, ale VIEM LÍZAŤ AKO LASSIE!
_________________ |
|
| Návrat hore |
|
 |
RomanPO
Založený: 02 máj 2009 Príspevky: 15 Nabehané: 54 min
|
Zaslal: So 04.02.2012 09:49 Predmet: re:re:re: |
|
|
niet nad dovolenku na "osobaku". minuleho roku, ked sa otec mojej priatelky rozhodoval na com absolvuju cestu na davno zaplatenu dovolenku v chorvatsku "kolko miestne" ? "dvojzonova"? "koža"? ... na jednej grilovacke prisiel napad absolvovat to na " Velorexoch " nakolko ich zopar vlastni (dokopy 5) ... a je za kazdu srandu bolo jasne na com sa pojde ... nakoniec tento napad schvalila aj zenska cast tymu 3/4 ... a stacilo sa pobalit a vyrazit ... zopar litrov M2T ... velka chut cestovat ... plny kufor nahradnych dielov ktore sa nakoniec velmi hodili ... po 1100 km ... ma potesili telefonatom, ze dorazili v pohode s par poruchami ale stastne a vysmiato ... nakoniec v chorvatsku za 1,5 tyzdna najazdili nieco cez 500 km ... no v prvy den na spiatocnej ceste ma nepotesil telefonat, ze im jeden z velorexov chcipol ... a uz mu nieto pomoci ... aj ked svokor predpokladal akekolvek poruchy mal so sebou milion nahradnych dielov aj tak na nieco zabudol ... na ojnicu ... :D ... a tak som sadol do dodavky a cakal ma nocny prejazd madarskom do chorvatska ... ale zazitkov mali kopu ...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
dotynka
Založený: 04 november 2008 Príspevky: 490 Nabehané: 57 hod 4 min Bydlisko: BA
|
Zaslal: So 04.02.2012 11:47 Predmet: |
|
|
| Je to super takto precestovať európu. Tiež som to x krát absolvoval. Najviac ma dostalo Španielsko. Nebudem sa tu rozpisovať čo máš a čo nemáš robiť. Najlepšie zážitky na takýchto cestách sú tie neplánované. Držím palce. |
|
| Návrat hore |
|
 |
miso991
Založený: 25 august 2007 Príspevky: 132 Nabehané: 8 hod 33 min
|
Zaslal: Ne 05.02.2012 05:07 Predmet: |
|
|
Takuto cestu po Europe som absolvoval toto leto s kamosom. Najlepsie prazdniny!
Isli sme Rakusko- pobehali dost po Nemecku- Mnichov, Stuttgart, Berlin- na pobrezie Cuxhaven, potom Holandsko, cely Benelux- Francuzsko- trajektom do Anglicka.
Isli sme minivanom a spali väscinou vzadu v aute, niekedy v stane.
Na plane bolo este cele Francuzsko a Taliansko, no bohuzial v Londyne sa uzasny Opel Zafira diesel pokazil, a horko-tazko v nudzovom rezime bez vykonu sme isli priamou cestou domov, cca. 1600km len s prestavkou na natankovanie. Do stupani ledva 40km/h...
No aj tak to bolo vsetko super a vela zazitkov. Na cestach sme stravili 2 tyzdne. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Acon
Založený: 25 január 2009 Príspevky: 1877 Nabehané: 50 hod 13 min
|
Zaslal: Ne 05.02.2012 08:42 Predmet: |
|
|
Aby to nebolo utrpenie, treba na to vhodné auto. Najlepšie sa cestuje MPVéčkami typu Alhambra, Voyager a pod. alebo asúpoň niečo ako S Roomster. Ak sa predpokladá prespávanie a stravovanie typu camping je dobré si do batožinového priestoru spraviť nejaký šuflíkový systém, ktorý zároveň tvorí priestor na spanie. niečo málo je tu. Dá sa kúpiť aj profi systém, no to je za strašné palety. Ak auto neposkytuje dosť priestoru na spanie, tak potom jednoznačne strešný stan. Je rozložený za okamih aj v zlom počasí a spať sa dé kdekoľvek. Ceny sú rôzne vysoké, no ak sa ráta s následným predajom po použití, tak treba rátať s tak polovičnou aj vyššou cenou. O použité stany je dosť záujem.
Tu je celkom rozsiahle vlákno s typmi aj príspevkami užívateľov, ktorí s nimi bežne jazdia na off expe. http://landroverforum.klape.cz.....t=autostan |
|
| Návrat hore |
|
 |
mferenc2
Založený: 11 jún 2007 Príspevky: 1 Nabehané: 0 min
|
Zaslal: Ne 05.02.2012 10:24 Predmet: |
|
|
Hm, my sme pred pár rokmi absolvovali cestu na Fiate Uno. Ešte stále nemôžem uveriť,ako sme sa tam štyria pomestili...
A trasa bola netradičná,pretože sme mali pocit že v západnej Európe všetko funguje podľa predpisov-takže sever cez Poľsko,do Litvy a Baltické more pri Rige. Spali sme v stane, dá sa to tam hocikde na lúke, ale treba mať trochu dobrodružnú povahu.Pár nocí aj v campingoch. Ceny porovnateľné ako u nás , neporovnateľné s D, A, F, E ... Strava bola lacná aj v reštauráciách a ľudia boli veľmi ústretoví .
Takže nech pôjdeš kdekoľvek,odporúčam, takýto výlet si budeš pamatať celý život. A prajem veľa šťastia! |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
|