Autobazar.EU

Autobazar EU
Vyberte si jazyk: Slovensky Česky Polsky Deutsch English Italiano
---BMW X3---2,0d alebo 3,0d ??? Prosim OSOBNE SKUSENOSTI

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra Auto Fórum -> Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut -> BMW fórum
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
marekmx

Založený: 26 júl 2007

PríspevokZaslal: Ut 09.02.2010 01:35    Predmet: ---BMW X3---2,0d alebo 3,0d ??? Prosim OSOBNE SKUSENOSTI Odpovedať s citátom

Chlapi potreboval by som pomoct s vyberom motora ... Niekde som sa docital ze 3,0 d ma mensiu spotrebu ako 2,0d, niekde naopak, co je podla mna pochopitelne, dost vela najazdim, ani nie dlhe trate, ale skor kratke pracovne cesty, casto sa pohybujem po meste, taham privesny vozik s hmotnostou cca 700kg, preto sa bojim toho, ak sa rozhodnem pre 3,0d ze budem mat priemerku 10 litrov :) ... Povodne som chcel uprednostnit limuzinu BMW - E90, ale myslim, ze na moje vyuzitie by som tomu auticku ublizil ... bo privesny vozik taham v podstate viac menej vzdy. Skuste mi prosim napisat vase osobne skusenosti, ak ste mali moznost mat nejaky z tichto motorov, aka sa da urobit minimalna spotreba pri ekonomickej jazde, pri priemernej jazde, a zaujima ma aj pri vytacani, velmi pekne dakujem, s pozdravom Marek
PS: auto planujem dat na firmu, takze ho budem mat vo vlastnictve min. 4 roky, rocnik tak 05,06, preto nechcem urobit chybu pri vybere ...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
marek858

Založený: 19 november 2008

PríspevokZaslal: Ut 09.02.2010 02:12    Predmet: Odpovedať s citátom

Na 3,OD ani nepocitaj s nizsou spotrebou,ta bude stale v priemere okolo 10L,je to radost z jazdy.Urcite by som volil silnejsiu variantu
Návrat hore
marek4

Založený: 15 júl 2008

PríspevokZaslal: Ut 09.02.2010 02:20    Predmet: Odpovedať s citátom

na tvoje podmienky nieje co riesit, jednoznacne 3,0 ak tahas vozik, je sice pravda ze v dnesnej dobe su uz tie vykony motora niekde inde a nieje trapenie tahat vozik aj so slabsim autom, ale rataj s tym ze ked budes tahat vozik tak 2,0 zhltne viac ako 3,0
bez vozika bude mat nizsiu spotrebu 2,0 ale to bude len o liter co je skoro nic
pri rychlej jazde bude zrat zase viac 2,0 ako 3,0
so spotrebou pocitaj ale naozaj okolo 10litrov
ked to auto beries na firmu a davas PHM do nakladov tak to naozaj neries, ten zazitok z jazdy na 3,0 je uplne inde ako 2,0
Návrat hore
Ghaur

Založený: 14 september 2009

PríspevokZaslal: Ut 09.02.2010 02:37    Predmet: Odpovedať s citátom

http://forum.autobazar.eu/bmw-.....hlight=bmw

a tebe tieto odpovede neboli postacujuce ? rovnaka tema, rovnaky autor....
Návrat hore
ma3xkopn

Založený: 22 december 2009

PríspevokZaslal: Ut 09.02.2010 06:26    Predmet: Odpovedať s citátom

Co sa tyka spotreby u 3.0 bude cca o liter vyssia ako u 2.0...kedze mas firmu by som ani neriesil taketo veci ved si das bloky za naftu do nakladov...a dalsia vec tahas za sebou naklad a s tym 2.0 by si auto aj tak trapil a musel ho viac vytacat ako u 3.0 cim by si mal zas vyssiu spotrebu u 2.0..v tomto tvojom pripade by som volil urcite 3.0 ...
Návrat hore
mark69

Založený: 25 december 2007

PríspevokZaslal: Ut 09.02.2010 07:32    Predmet: Odpovedať s citátom

Jazdim pravidelne na X3 2,0d, r.v.2004, (110kW). Mame ho od nova, teraz ma najazdene 193tkm a slape stale ako hodinky. Jedina porucha za ten cas bola spalene elektricke rele za par korun, okrem toho len klasicke servisne prehliadky kazdych cca 30tkm.

Co sa tyka spotreby, tak pri predpisovej jazde mimo mesta ked na to moc neslapem sa da do 6 litrov v pohode. Pri dlhych dialnicnych jazdach mi vychadza cca 6,7-6,8 (minule som isiel ZA-Frankfurt-Stuttgart-ZA, cca 2200km za 6,7 priemer). Mesto obvykle tak 8,5-9, no teraz pri mrazoch a kratkych jazdach cez 10.

Nikdy som nepocitoval ze by tych 150 koni bolo na to auto malo, snad len pri plne nalozenom aute a predbiehani do kopca, no je fakt, ze väcsinou jazdim menej zatazeny a nejazdim ako prasa. S vozikom som nejazdil.
Aj ked, pokial planujes chodit so 700 kg vozikom, asi by som skor isiel do toho trojlitra. Predsa len ma o cca 60-70 koni vyssi vykon a v tvojom pripade ho asi vyuzijes.

S trojlitrom skusenosti nemam, isiel som na nom len kusok na predvadzacich jazdach, no pochybujem ze bude mat nizsiu spotrebu. Dost zalezi aj od toho, ci je to manual alebo automat.
Návrat hore
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra Auto Fórum -> Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut -> BMW fórum Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Prejdi na: