Bezskodovy priebeh

PZP, havarijné poistenie, problémy s poisťovňami

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Kerbeus
Príspevky: 126
Dátum registrácie: 25.04.2008 11:29
Zdieľať na Facebook

Bezskodovy priebeh

Príspevok od používateľa Kerbeus »

Zrejme totalne blba otazka, ale ako je to z bezskodovym priebehom?

Chcem uzatvorit PZP cez net a pri urcitom bezskodovom priebehu, su niektore poistky o niekolko desiatok eur lacnejsie.

Konkretne moja situacia. Mam 2 auta.

Prve Renault Twingo, tam som mal 2 skodove udalosti za 5 rokov, riesene cez PZP.

Druhe Fiat Punto, 10 rokov bez skody. Toto Punto chcem poistit. Ked poistovni udam, ze za 10 rokov som nemal ziadnu skodovu udalost, o com mam aj papier z predchadzajucej poistovne, bude to "koser"?

Alebo sa bezskodove/skodove udalosti zapocitavaju za vsetky auta co vlastnim?
patko1
Príspevky: 5737
Dátum registrácie: 03.12.2007 11:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa patko1 »

ja ked si robim cez net tak vsade pisem ze som este nemal nehodu a mam ich na haku. Ved nech mi napisu papier ze som ich oklamal :40bd:
wilz
Príspevky: 3690
Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wilz »

Patko, klamať sa nemá. Potom to aj tak vyzerá, keď sa nikto nemôže na nič spoľahnúť čo mu kto povie, lebo všade môže očakávať len podvod.

A čo sa týka pôvodnej otázky, povinné zmluvné poistenie sa týka prípadných škôd, spôsobených prevádzkou konkrétneho vozidla.
To znamená, že to nie je o osobe prevádzkovateľa ale o vozidle a teda pri jeho novom poisťovaní je celkom "kóšer" keď potvrdíš že si nemal 10 rokov škodovú udalosť.
patko1
Príspevky: 5737
Dátum registrácie: 03.12.2007 11:01
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa patko1 »

oh oh aby sa niekto nepok.a.kal ze tam napisem ze som nemal drobnu nehodu ked som mal. A ked sa uzatvara PZP tak sa neriesi ci si mal nehodu na tom aute alebo na druhom ale ci si mal nehodu za posledne roky TY pretoze ak si mal tak si zevraj vacsie riziko pre poistovnu tak si pozorne precitaj co si napisal a zamysli sa aku koninu si dokazal napisat.Ja ked ich odrb.bavam tak aspon o tom viem ale ty by si ich odr.bal nevedome;,,A čo sa týka pôvodnej otázky, povinné zmluvné poistenie sa týka prípadných škôd, spôsobených prevádzkou konkrétneho vozidla.
To znamená, že to nie je o osobe prevádzkovateľa ale o vozidle a teda pri jeho novom poisťovaní je celkom "kóšer" keď potvrdíš že si nemal 10 rokov škodovú udalosť,, Podla teba ked neviem soferovat a kazdy den spravim buracku a zajtra si idem poistit nove auto tak si tam mam uplatnit bezskodovy priebeh pretoze na tom aute som este buracku nemal :40bd:
kube
Príspevky: 39
Dátum registrácie: 06.06.2010 21:11
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kube »

Trochu mimo témy,ale pridám svoju skúsenosť:
Pri PZP som si vždy urobil prieskum trhu a najvýhodnejšie poistenie som nakoniec aj tak uzavrel pri osobnom jednaní v konkrétnej poisťovni.
Aj najbližšie budem prepoisťovať,babenka za pultom vypustila číslo,potom daľšie ktoré je pre mňa už zaujímavé a pritom ju vôbec nezaujímal bezškodový priebeh.
Čiže ak ti ide o cenu a máš trochu času sa tomu venovať,volil by som takýto postup.
oldoss
Príspevky: 423
Dátum registrácie: 16.09.2008 11:15
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa oldoss »

Trosku mimo ale ja co som uz 4 rok poisteny v Alianzi tak mi prislo, ze po 3 rokoch bezskodoveho priebehu Vam davame bonus 10 percent zo sumy poistneho a ked som pozrel na sek tak o 10 EUR vyssia poistka. Tak teraz neviem ale kedze to je "iba" 10ecok tak sa nad tym moc nevzrusujem ale bonus jak oci to bez debaty. :4012:
jal
Príspevky: 584
Dátum registrácie: 15.10.2008 19:43
Bydlisko: Blava
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa jal »

pocul som, ze "uz za par rokov" bezskodovy priebeh bude poistovne zaujimat
Fiat Tipo facelift 1400i 51 kW, auto roka 1989 - toto skvele a nadcasove auto som zial nedavno predal
Kujon78
Carschanger
Príspevky: 5424
Dátum registrácie: 17.10.2005 23:45
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Kujon78 »

aj si si reálne skúsil dať bezškodový priebeh a škodový ??? Lebo nemám pocit, že by tam bol nejaký rozdiel v poistení. Aspoň Teba som si ja nevšimol :-(

Pre allianz sa dáva, či vozíš dieťa, či nie, koľko najazdíš km, či si v meste, alebo na dedine a keď som tam bol a som jej povedal, nech skúsi niečo zmeniť v systéme, tak stále vyšla ta istá poistka, či menej km, či menší okres, či dieťa v aute. Furt jednako !!!

A nikdy som nikde žiadny bezškodový priebeh nedokladoval, vždy stačilo čestné vyhlásenie. No keby si spravil škodu riadne vysokú, tak by si to mohli z vlastnej iniciatívy preveriť, a neuznať ti poistku a zaplatil by si si to sám :-)

Ja som mal poistku 150 € za 10 mesiacov bez škody mi vrátili šek s 15 €. Teraz mi uzatvorili rovno na sumu 135 € :-)
xpetrix
Príspevky: 88
Dátum registrácie: 28.06.2008 22:15
Bydlisko: Stara Lubovna
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa xpetrix »

Odo mna sucasna poistovna potvrdenia o bezskodovom priebehu vyzadovala,inaksie bola podstatne vyssia cena PZP.Musel som dodat potvrdenia za poslednych 8 rokov.Nastastie s tym nebol velky poblem. :430d:
Lancia Phedra Emblema 3.0i V6 150 kW AT
YxoYpsilono
Príspevky: 3391
Dátum registrácie: 14.08.2008 16:55
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa YxoYpsilono »

ja to riesim tak, ze ak chce niekto potvrdenie - idem k inej poistovni.

Nie preto, ze by so mal nehody - ale preto, ze nebudem podporovat dalsiu buzeraciu slusnych ludi :2f93:
radecku
Príspevky: 6
Dátum registrácie: 15.05.2005 10:52
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa radecku »

Osobnu skusenost s PZP mám asi taku.Mal som poistené auto u poistovne 5 rokov.Po 5 rokoch som auto predal kupil druhe a tak isto som sa poistil u tej istej poistovne.Tak isto som ho mal poitene 5 rokov a každy rok mi posielaly vyhody ake mam za bezškodovy priebeh a take ty bachorky.Platil som asi 250€ ročne ukončil som poistenie a znova ho uzatvoril u tej istej poistovne a zrazu bolo poistne 119€ ako novy zakazník.žiadna poistovna Ti nebere ohlad že si mal tolko rokov poistene auto a to som bol v podstate 10 rokov poisteny u jednej poistovne.čo sa tyká bezškodového priebehu poistovna Ti ho pošle stejne po ukončeni poistneho obdobia možno mesiac a do vtedy budeš muset mat auto
maroo33
Príspevky: 54
Dátum registrácie: 22.02.2009 10:45
Zdieľať na Facebook

K PZP a bezskodovemu priebehu

Príspevok od používateľa maroo33 »

Po navrate zo zahranicia mam potvrdeny z havarijneho poistenia bezskodovy priebeh 5 rokov. U nas na Slovensku je to tak ze bezskodovy priebeh sa rata iba vtedy ak si si platil havarijne poistenie a nemal si ziadnu nehodu. Ale ak si vy vsetci platite iba PZP a nemali ste ziadnu nehodu tak mate smolu nemozete si narokovat ziadnu zlavu za bezskodovy priebeh. Dalsia vec je ze na jeden rok si odhlasis havarijne a uz nemas narok na zlavu za bezskodovy priebeh, toto sa stalo mne. Po navrate zo zahranicia som si rok a pol nekupil auto, mal som od rodicov a ked som si chcel narokovat zlavy za bezskodovy priebeh tak som nemal ziadne nakolko to musi byt suvisla doba. Zapametajte si ze ak chcete vyhodnejsie PZP vzdy treba 6 tyzdnov predtym dat pisomnu vypoved v poistovni a potom sa obratit na nejakych poistovakov ktory Vam mozu poskytnut vyhodnejsie cenove ponuky.Aj ked vzdy vyhodna cena nie je vitazstvo poznam pripad kde jeden pan narazil do podnikatela ktory pouziva auto na podnikanie a kedze ten pan mal lacne PZP na co bol hrdy, ale jeho poistovna mu vyplatila skodu na aute na zaklade faktur az po 30 dnoch a auto podnikatelovi nevydala az po zaplateni, ten to cele dal na sud s tym ze prisiel o mesacne zakazky a zisk,co bolo v priemere 8000 eur tak tuto sumu si narokoval od majitela vozidla s ktorym mu bola sposobena skoda nakolko PZP vraj nekryje usli zisk ale iba skodu na majetku a zdravi. Takze ja berem Allianz istota sily a velkosti.
philos
Príspevky: 40
Dátum registrácie: 20.10.2009 11:03
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa philos »

Tak a teraz Vás všetkých vyvediem trošku z miery - bezškodový priebeh vie urobiť dobrú cenu, ide o to v ktorej poisťovni:
Vozidlo - Mitsubishi Pajero r.v 2007, objem motora 3200cm3, výkon 118 kw.

Najnižšie ceny poisťovní:
AXA - 150,90 - max. obchodná zľava
AXA s potvrdením o bezškod. priebehu - 116,10

Wustenrot - 209 - žiadne zľavy nedáva

ČSOB - 219,45 - max. obchodná zľava

Komunálna - 168,65 - na základe čestného prehlásenia o bezškodovom priebehu

Kooperativa - 199,54 - na základe čestného prehlásenia o bezškodovom priebehu

Uniqa - 199,08 - čestne prehlasenie 2 roky bez škody

Generali 214,92 - Na základe čestného prehlásenia

Groupama - 268,77 - na základe čestného prehlásenia
188,14 - S potvrdením 3 roky bezškod. priebehu.

Union - 222 € - iba obchodná zľava (bonus sa nezapočítava)

Allianz - To hádam nie - túto sumu tu radšej ani písať nejdem

Ako tu už niekto predomnou spomínal bezškodový priebeh sa vzťahuje na vozidlo takže ak niekto celý život nebúral a kúpi si nové auto udeluje sa mu nulový. Pri čestnom prehlásení to stačí prehlásiť - je jedno čo klamete alebo nie - niektoré poisťovne toto tlačivo ani nedávajú podpísať (kooperativa)..

P:S: Tieto ceny ceny som si nevycucal z palca - sú z oficiálnych kalkulačiek poisťovní pre poistných poradcov..
Marekskk
Príspevky: 3145
Dátum registrácie: 27.08.2010 12:51
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Marekskk »

Viete mi niekto na rýchlo napísať, či sa dá zohnať potvrdenie o bezškodovom priebehu, ktoré potrebujem do CZ poisťovni? Ako mám postupovať? No myslím, že oni si na to dávajú čas cca 15 dní, že?
Napísať odpoveď

Návrat na "Poistenie"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní