Auto z USA na Slovensku s USA papiermi

Diskutujte o všetkom čo vás zaujíma alebo trápi !

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

doumou
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 06.07.2014 10:31
Zdieľať na Facebook

Auto z USA na Slovensku s USA papiermi

Príspevok od používateľa doumou »

Dobry vecer, rad by som sa Vas opytal na jednu vec : Chcel by som si doviest auto z USA a jazdit s nim na Slovensku a v EU(okolite staty) s USA papiermi na moje meno. Da sa to, co vsetko k tomu potrebujem, aby to bolo oficialne, potom rad by ma zaujimalo ako by to bolo s STK/EK? dakujem velmi pekne. ak by to bolo nevyhnutne STK/EV v USA nemam problem kazde napr 2roky poslat to do US a spravit STK, len aby som tu mohol jazdit s papiermi z USA. Dakujem
laura
Príspevky: 1400
Dátum registrácie: 03.03.2005 11:52
Bydlisko: Levice
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa laura »

nevidim dovod, preco by si nemohol jazdit s takymto autom u nas, ked splna legislativne a technicke podmienky a ma nalezite doklady, OEV a potvrdenie pre PZP. Moze vzniknut problem s plnenim (a nie maly :-) ), keby si sposobil poistnu udalost, ale na prevadzku to postacuje.U nas je problem s TK, nie vsetky auta z tretich krajin vyhovuju predpisom EU. Nevieme o ake auto sa jedna, ale je mozne, ze naopak by technicka kontrola nebola problem. Problem by mohol byt aj pri cestnej kontrole, keby si nadabil na aktivneho policajta, ktory by ti mohol vytykat hlavne farbu osvetlenia ukazovatelov smeru, ine ani velmi nie ... ale jazdit by si tu mohol, nikto ti to nezakaze. Problemy podobneho typu ako u nas, by ta asi velmi necakali za hranicami, susedne staty su benevolentnejsie voci horeopisanemu
Kujon78
Carschanger
Príspevky: 5424
Dátum registrácie: 17.10.2005 23:45
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Kujon78 »

Svagrov kamarat ma usa značku, ešte raz jednu zadnú už 8 rokov a jazdí v pohode. Subaru legacy. Netuším však ako to má poriešené, takže to ide.
PROCHY603
Príspevky: 3801
Dátum registrácie: 11.02.2008 21:34
Bydlisko: BLAVA
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa PROCHY603 »

Postav to auto na SK znacky a nebudes mat ziadny problem. :41c2: :41c2:
laura
Príspevky: 1400
Dátum registrácie: 03.03.2005 11:52
Bydlisko: Levice
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa laura »

no ked si to spocitas, ze keby si mal riesit TK v statoch, pisal si, ze by to nebol problem, tak je ovela menej nakladne to tu prihlasit, aj ked to nebude uplne bez problemov, lebo nase predpisy pri technickej kontrole su natolko debilne, ze to boh nevidel. Ked auto nema reflektory, osvetlenia ci skla s typovym schvalenim ES, tak to budes musiet vymenit, alebo oklamat. Rychlomer v milach, farba smeroviek, aj toto je problem. A ked vozidlo nema vyrazene VIN na pevnej casti karoserie, tak musis riesit pridelenie VIN u nas.
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

>> nemam problem kazde napr 2roky poslat to do US a spravit STK


tato sranda by ta velmi rychlo presla. Zistil si si kolko stoji kontajner jednym smerom a ako dlho to trva ??????

Nehovorim o papieroch co musis vybavit, to je drobnost, dva dni pre teba urcite nerobia ziadny problem, rovnako ani osoba/osoby ktore zabezpecia logistiku za oceanom aby sa tvoj autiak vobec dostal na tu kontrolu z pristavu z lode. A aj to by samozrejme bolo nezistne a zadarmo, lebo v Amerike je uplne vsetko zadarmo.

Rozmyslaj aku blbost si povedal. Prepac, ale aby ta jedna "STK"cka vysla na 5000eur a DVA MESIACE bez auta... Mas ukrutne lacnejsie jazdit na americkom aute a semtam zaplatit pokutu za prepadnutu technicku kontrolu, ktoru si nikto zo slovenskych policajtov priamo na ceste nevie overit. Prepac, ale co ti brani kreativne spravit dokumenty so spravnym datumom ? Predpokladam ze si uz mal v ruke americke papiere takze vies ze kazda schopnejsia tlaciaren a photoshop...

ale to uz vybieham mimo rozsahu tohoto fora. Samozrejme ta velky Mannitou aj s Hatatitlom ochranuj ked nieco na aute vyvedies, to uz je riziko podnikakania.
sbf
Príspevky: 1356
Dátum registrácie: 06.02.2009 10:05
Bydlisko: TN
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa sbf »

pravidelne na toto forum pridu vselijaki co chcu prihlasovat dovazat ktorych niekto 0dzubal ale tento je uplny vykvet ak sa uz toto rodi mimo osad nemam slov
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

len mi tak nedalo spat - doriti rozmyslam a maju vobec ti americania nieco take ako je nasa STK ?! Az ked som napisal prispevok tak som si zrealizoval ze sa nebavime o UK (united kingdom, kde je obdoba nasej STK ich MOT), ale o US !

A tak googlim :

http://en.wikipedia.org/wiki/Vehicle_in ... nspections


States without safety, emissions, or VIN inspections

Alaska[44]
Arkansas
Florida
Iowa
Kentucky
Michigan
Minnesota
Montana
North Dakota
South Carolina
South Dakota




http://topics.info.com/Which-states-req ... ctions_851

Twenty-six states require regular inspection of automobiles to rid the highways of dangerous vehicles with bald tires, wobbly suspensions, smoke-filled exhausts, and defective brakes and lights. These states are:

Arkansas, California, Delaware, District of Columbia, Hawaii, Louisiana, Maine, Maryland, Massachusetts, Michigan, Missouri, New Hampshire, New Jersey, New York, North Carolina, Ohio, Oklahoma, Pennsylvania, Rhode Island, South Carolina, Tennessee, Texas, Utah, Vermont, Virginia and West Virginia.

sakra iba 26 statov z 51 ci 52 ci kolko ich maju !!


To je hodne slabe zastupenie. Cize radovo 30 statov NEVYZADUJE pravidelne "safety inspections" co je obdoba nasej STK.

Takze rada nad zlato : pokial NEMAS tragac zaregistrovany v jednom zo statov ktore vyzaduju pravidelne kontroly nazyvane safety inspections - uplny zoznam hore - tak na ziadne proste chodit nemusis. Ani nemozes, jednoducho nemas kam. Predstav si situaciu ze by neexistovalo STK u nas. To je cele.

No co, sefko, usetril som ti vela penazi ? :)
kaskaderTN
Príspevky: 1761
Dátum registrácie: 10.12.2008 07:10
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa kaskaderTN »

Presne tak, v Minnesote (a asi aj v ďalších štátoch) zaujíma policajta len poistenie a vodičák. výpočet poistky napr. tu: http://www.insurancedesk.com/
VLADY
Príspevky: 5285
Dátum registrácie: 11.09.2007 20:00
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa VLADY »

Presne tak , občas zelenému šupnúť do vačku a vozíš sa jak pán...Ale raz Ti stačí natrafiť na snaživého blba a je problém....
Ale tiež len fantazírujem nakoľko neverím že ak povieš orgánovi pri CK ,že si tu na dovolenke že to bude dakde overovať...
Leda že Ťa priamo natrie zeleným nejaký závistlivý a aktívny sused-dôchodca bývalý ŠTB alebo PS-VB... Prípadne aj LM.
A to by som si nebol tak istý...na SK ešte nevykapali. :40bd:
elephant
Príspevky: 1747
Dátum registrácie: 25.02.2009 02:07
Bydlisko: ZH
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa elephant »

Problém je v trvalom alebo prechodnom pobyte. Ak má majiteľ trvalý pobyt alebo prechodný pobyt a zdržuje sa v krajine EÚ viac ako 6 mesiacov je povinný vozidlo preregistrovať.
Takže ak má USA auto napísané na svoje meno a nemá v USA oficiálny trvalý alebo prechodný pobyt je povinný vozidlo zaregistrovať na SK (jedine žeby mal USA občianstvo). Ak má v USA prechodný pobyt a na SK trvalý pobyt a zdržuje sa na SK viac ako 6 mesiacov musí ho taktiež preregistrovať auto na SK značky. Ak má v USA trvalý pobyt a na SK prechodný pobyt a zdržuje sa tu viac ako 6 mesiacov musí auto preregistrovať na SK značky. Toto rovnako platí aj pre ostatné štáty EÚ.
Ak žil v USA a tam si kúpil USA auto a po presťahovaní na SK si ho privezie zo sebou tak je povinný ho prerigistrovať na SK značky.
mp3turbo
expert: TDI
Príspevky: 24434
Dátum registrácie: 09.04.2006 10:26
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mp3turbo »

nie vsetky krajiny EU to maju rovnake - napriklad Rakusko hovori o troch mesiacoch a podobne. Ine pripady nepoznam takze sa neviem vyjadrit, dokonca ani neviem ako je to s cudzincami u nas. Neviem ci musia do polroka alebo akejkolvek inej doby registrovat vozy u nas.

Motto prispevku : ako ti slovensky policajt dokaze ze si na nasom uzemi viac ako polroka ? Bude od teba chciet letenku alebo co ?
ivko1
Príspevky: 14966
Dátum registrácie: 02.08.2006 15:31
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa ivko1 »

Tá povinnosť registrácie sa vzťahuje aj na to že tu niekto pracuje, lebo teraz netuším ako by to bolo ak by tu niekto bol za účelom spoznávania krajiny, pretože tu kludne môže byť dlhšie ako tri mesiace.

Ešte k tým USA značkám, vyhovárať sa že som tu zrovna na dovolenke asi moc nepomôže, zvlášť ak vozidlo pristaví hliadka, ktorá to vozidlo bežne stretáva už dlhú dobu
elephant
Príspevky: 1747
Dátum registrácie: 25.02.2009 02:07
Bydlisko: ZH
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa elephant »

mp3turbo napísal:Motto prispevku : ako ti slovensky policajt dokaze ze si na nasom uzemi viac ako polroka ? Bude od teba chciet letenku alebo co ?
Ak nemá USA občianstvo, zelenú kartu, trvalý pobyt alebo prechodný pobyt v USA tak mu nič dokazovať nemusí. Jednoducho je to slovenský občan žijúci na Slovensku voziaci sa na aute s USA značkami ktorého je majiteľom a teda je povinný si ho zaregistrovať na SK značky.
Predpokladám že bol v USA na turistické víza a tým pádom tam nemôže mať ani trvalý ani prechodný pobyt. Ak tam bol na študentské víza tak síce tam prechodný pobyt môže mať ale len na obmedzenú dobu. Ak tam bol inak tak len nelegálne lebo pochybujem žeby dostal zelenú kartu a pracovné povolenie v USA jedine žeby bol starý emigrant alebo rodený američan.
elephant
Príspevky: 1747
Dátum registrácie: 25.02.2009 02:07
Bydlisko: ZH
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa elephant »

ivko1 napísal:Tá povinnosť registrácie sa vzťahuje aj na to že tu niekto pracuje, lebo teraz netuším ako by to bolo ak by tu niekto bol za účelom spoznávania krajiny, pretože tu kludne môže byť dlhšie ako tri mesiace.
Ak je tu niekto za účelom spoznávania krajiny tak tu zrejme nebude mať trvalý ani prechodný pobyt ani tu nepracuje ani neštuduje. Spoznávať krajinu môže aj rok keď je na dovolenke. Ak tu pracuje tak musí odvádzať dane a tým pádom už to nie je turista. Žiadnemu turistovi tu nikto prechodný ani trvalý pobyt nepotvrdí lebo ak má niekto niekde trvalý alebo prechodný pobyt tak musí v tej krajine aj platiť dane a zdravotné poistenie.
Napísať odpoveď

Návrat na "AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 78 neregistrovaných