Auto v exekúcií - kúpené cez bazár

diskusia, dotazy, sťažnosti, informácie , všetko čo súvisí s políciou a dopravnými inšpektorátmi

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

yoshimato
Príspevky: 11
Dátum registrácie: 19.12.2004 10:33
Zdieľať na Facebook

Auto v exekúcií - kúpené cez bazár

Príspevok od používateľa yoshimato »

Zdravím. Kúpil som auto cez bazár. Nebolo za žiadnu extra cenu, ide o 11 ročné auto pod 2000,-€. Po viac ako týždni som sa od bazárnika dozvedel, že auto nemožno odhlásiť, lebo je v exekúcií a oni o tom netušili. Že len musím čakať kým si to vyrieši pôvodný majiteľ. Tak som sa zobral a šiel do bazáru aj s autom, že im ho vrátim. Bazár bol zavretý, vraj sú na výkupe. Ok, tak som im zavolal, že som tam s autom a že chcem odstúpiť od zmluvy, nech si ho vezmú nazad. (ved dnes nie je problém ísť pozrieť iné) Vraj neprichádza do úvahy. Že mám čakať. Pýtam sa ako vôbec mohli vykúpiť auto s ťarchou? Na to som si už samozrejme vypočul sériu nadávok na moju stranu o tom aký som hlupák a že čo si myslím že či oni majú vedieť všetko a že čo vôbec vyskakujem, že oni za to skrátka nemôžu. Vraj mám čakať. Auto si vraj naspäť určite nezoberú. Takže auto som odstavil a čakám kedy príde exekútor. Kokos a že kúp auto cez bazár. Toto bolo asi už naposledy. Už som kontaktoval právnika a musím to budúci týždeň nejako riešiť.
Máte s tým niekto skúsenosti, že ako postupovať, ako sa brániť?
Vďaka.
raven85
Príspevky: 1583
Dátum registrácie: 10.10.2011 08:37
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa raven85 »

Napíšeš meno bazáru?
Aby mohli byť ostatní varovaní, aby tam ani nepáchli?
Diky :)
makko352
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 12.01.2011 22:34
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa makko352 »

hlavne necakaj,zisti si exekutora a jeho sa popytaj v akom stadiu to je.aby si neprisiel aj o auto aj penaze.aspon ja som natrafil na lepsieho exekutora co to mal na starosti a dalo sa to vsetko do poriadku.inac tiez nervy.. :38eb:
rudolfo63
Príspevky: 9954
Dátum registrácie: 23.08.2009 18:22
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa rudolfo63 »

..v tvojom priade je vina na oboch stranach...Ty si urobil tu najvacsiu,ze si pri obhlidke vozidla nespisal VIN-ko a auto nepreveril,takze si pluj teraz pod nohy a za druhe,autobazar je povinny overit si tak samo legalnost vozidla pred prijatim do komisu...V inych krajoch by prisli automaticky o licenciu,ak by predali taketo auto,ale na SK je vsetko mozne...
petyy
Príspevky: 3134
Dátum registrácie: 16.12.2009 15:03
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa petyy »

zatial nerob paniku. brat raz predával auto a ked prišli na prepis, policajt povedal bráchovi, že auto je v exekucii, nemôže ho na nikoho prepísať. a brat o tom ani nevedel. Tak začal zisťovať čo sa stalo a exekutor mu nakoniec povedal, že nezaplatená pokuta v MHD spred 5 rokov narástla z 1000sk na 4000sk(trovy exekucia a tak...)
Brat to vyplatil a auto odhlásili na druhého majitela. Celé to bola otázka 2 dní.
Tým chcem povedať, že bazár naozaj nemohol vedieť o exekucii, ked niekedy ešte ani majitel auta o tom nevie..
Dufam, že budeš mať šťastie na človeka, ktorý si vyrovná svoje exekucie a auto odhlásia na teba.
Neviem aku maš zmluvu s bazárom, ak maju ošetrené to, že nezodpovedaju za to, či je auto v exekucii u bývalého mmajitela, ked su len sprostredkovatel, tak to môžeš mať ťažké...
laguna72
Príspevky: 175
Dátum registrácie: 20.05.2009 22:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa laguna72 »

aj ja mám doma jedno také, teda blokované, to svokor kúpil mojej žene v PP ten bazár čo predáva zaistené z leasingu,kúpil to s tým, že je to písané na nájomcu, že ho osloví a že sa to prepíše, no len nájomca sa na to vysr...l (ani sa mu nečudujem aj ja by som sa, keby mi zoberú auto a ešte ma niekto otravuje, že odhlás ho) a medzičasom som zistil, že na auto je exekúcia (vložil som kartičkový TP do toho stroja na čo je na každom OO PZ) a už to neriešim, bol som s tým v lete aj v Chorvátsku, akurát, že to nikdy nepredám max. na náhradné diely ale tiež to bolo auto pod 2000€ tak sral to pes.
PS exekútorovi sa radšej neozývaj, lebo inak na teba nemôže prísť, môžeš mať na háku objektívnu zodpovednosť keďže sa vozíš na cudzom aute, zákonnú poistku si vieš vybaviť aj keď nie si majiteľ - vo všetkom treba nájsť pozitívum.
Keď chceš spraviť bazárnikovi zle za jeho špinavý prístup ku tebe podaj na neho trestné oznámenie za podvod, že vedel, že ti predáva auto s ťarchou
seven549
Príspevky: 7880
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

auta co su na leasing tak majitel je leasingovka nie ten najomca.preto je to divne z prepisom.a pokial je majitel leasingovka ako moze byt blokovane exekutorom.najomca je len najomca.je v tom nejaky bordel.treba kontaktovat leasingovku a tam sa to vyriesi hned.
davos
Príspevky: 170
Dátum registrácie: 18.06.2007 18:36
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa davos »

Tak určite by som nešiel za exekutorom - ten ti auto okamžite zoberie
skus kontaktovať majiteľa ak je to možné... prípadne okľukou bez exekutora zistiť aké ma dlhy pôvodny majiteľ auta,potom to nejak riešit ak sa dá....
bazar ma za take auto privíziu koĺko ? 100 -150 evri.záleži akú maš zmluvu...
Ťažko radiť,treba mať všetky kompletne informácie....
makko352
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 12.01.2011 22:34
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa makko352 »

neist k exekutorovi,je horsie zlo ako ist.a majitel auta si koleduje trestne oznamenie,ze predava svoje veci,ked je uz v exekucii.hlavne to treba riesit,lebo aj neprepisane auto sa rychlo najde... :28b7:
jurigad
Príspevky: 669
Dátum registrácie: 15.03.2006 19:58
Zdieľať na Facebook

Riešenie

Príspevok od používateľa jurigad »

Kúpil som tak auto žene , pretože bolo lacné neoveroval som ťarchy, samozrejme mal som . Auto bolo blokované na evidencii, písomne /doporučene/ som na druhý deň vyzval prdávajúceho , aby mi vrátil peniaze , že odstupujem od zmluvy. Reagoval presne tak ako tvoji predajcovia , ešte mi nadal , že ho otravujem. Okamžite som dal návrh na súd pre neplatnosť zmluvy. Súd nariadil predávajúcemu vrátiť mi peniaze , za auto, úroky už si nepamätám koľko percent , trovy konania, takže po ukončení súdu som dostal peniaze , ktoré som dal za auto plus asi raz toľko. Auto som po celý čas používal. Takže tak ak sa nechcú dohodnúť tak sa zbytočne nezdržuj a choď na súd. Ja som to vybavil bez právnika, ale ak budeš platiť právnika náklady ti predávajúci zaplatí, lebo mu to pravdepodobne prikáže súd.
seven549
Príspevky: 7880
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

ten bazarnik dobre vedel co predava neni bazarnik co si auto neoveri ved sa tym zivi.aj ja odporucam zavolat bazarnikovi upovedomit ho co planujem spravit nech sa rozhodne
zuzu2
Príspevky: 107
Dátum registrácie: 14.07.2009 00:22
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa zuzu2 »

Pani mudrlanti a ako si asi tak bazarnik, alebo akykolvek iny kupujuci overi,ci auto je, alebo nie je blokovane? Mximalne tak cez notarsky register, ale to je mozno tak 30-40% blokacii. Vramci legislativy vsemozne vychadzajucej v ustrety obcanovi dostali policajti zakaz poskytovat informacie o blokaciach "online". Takze v praxi to znamena napises ziadost,prilozis kolok a cakas na odpoved. Mozno 2 dni, mozno 10 a mozno 30. V obchode s autami proste nepredstavitelna vec.A to este nehovorim o tom, ze co dnes blokovane nie je, zajtra uz moze byt.Takze jedine rozumne riesenie je: ked kupujem auto, idem rovno s kupujucim na prepis a vyvarujem sa tym moznych neprijemnosti.
seven549
Príspevky: 7880
Dátum registrácie: 03.02.2010 22:37
Kontakt:
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa seven549 »

kazdy bazarnik dovozca ma na vyplatnej paske nejakeho fizla.co to je mu do sms napisat pocuj dodo prever mi toto vinko dik.vecer potom ked mas cas skocime na par piv.
juro1111
Príspevky: 289
Dátum registrácie: 17.03.2012 18:00
Bydlisko: sturovo
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa juro1111 »

kazdy bazarnik si dnes preveri auto ktore vykupi!vsak tym sa zivy! :28b7: take neexistuje ze nevrati peniaze! a ze nevedel o exekucii!!!ja by som mu ho osobne zobral naspat a pockal si na neho aj do rana vsak neni mozne ze by popripadne nikto nevedel ze kde byva! :4012: a este napis ktory to bol bazar aby ho vsetci obchadzali!
laguna72
Príspevky: 175
Dátum registrácie: 20.05.2009 22:05
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa laguna72 »

pre sevena, ako som tu už viac krát písal pri podvodných predajoch, je chyba leasingovky, že nechá na nájomcovi aby na príslušnom DI zapísal ako majiteľa predmetnú leasingovku a seba ako držiteľa, môj prípad bol taký, že ten nájomca sa vysr...l na leasingovku a na DI prihlásil auto ako svoje a následne leasing neplatil a auto mu zobrali aj s papiermi, takže ja mám auto s papiermi na neho a vozím sa akurát poistku som si uzavrel na seba. auto ktoré je v exekúcii nikdy ešte raz nikdy nebudú hladať policajti, nikdy sa nedostane do pátrania alebo obdobne, je len na exekútorovi aby si ho našiel. a nieje moci na tejto zemi aby v prípade, že si ho exekútor u mňa nájde sa dostal na môj dvor a odviezol auto.

Návrat na "Polícia Fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 16 neregistrovaných