Auto je odhlasené na nového majiteľa, ten nechce prihlasiť !

diskusia, dotazy, sťažnosti, informácie , všetko čo súvisí s políciou a dopravnými inšpektorátmi

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

peter2013
Príspevky: 5
Dátum registrácie: 11.02.2013 00:40
Zdieľať na Facebook

Auto je odhlasené na nového majiteľa, ten nechce prihlasiť !

Príspevok od používateľa peter2013 »

Dobrý deň. mám taký problém. Naše auto je riadne odhlasené na nového majiteľa do iného okresu ( auto sme darovali bez spísania akejkoľvek dokumentácie), takže vozidlo je na polícii odhlasené na nového majiteľa a následne sme zrušili aj PZP. Papier od autá ( TP s údajmi nového majiteľa) a auto sme dali dotyčnému. A však časom sme zistili, že ten nechce prihlasiť vozidlo do ekvidencie a chce vybavovať šrotovanie auta ( na papiere), a používať auto ako vozidlo na účel preteky alebo výstavovanie. Naša obáva je, že náhodou spácha nejaké nehody alebo bodaj nejaké trestné činy s tým vozidlom a my budeme zniesť následky z toho.
Chcem sa opýtať, či sme už zbavili všetky zodpovedností voči tomuto vozidlu ako majiteľ? Ak ten nevybaví vyradenie vozidlo z ekvidencie, tak sme stále figurovali ako majiteľ alebo nie??
Ďakujem za rady od hoci koho.
lukasV12
Príspevky: 169
Dátum registrácie: 18.04.2011 20:55
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lukasV12 »

Držiteľ vozidla je povinný do 15 dní od dňa vykonania prevodu držby prihlásiť vozidlo a umožniť porovnanie údajov uvádzaných v dokladoch vozidla s údajmi priamo na vozidle.
peter2013
Príspevky: 5
Dátum registrácie: 11.02.2013 00:40
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa peter2013 »

Ale sa pýtam na zodpovednosti a pripadne postihy pôvodného majiteľa, nie povinnosť nového. Pretože staré EČ stále je na aute.
lukas.bubo
Padrino
Príspevky: 5326
Dátum registrácie: 29.07.2011 11:34
Bydlisko: Wild Wild West
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa lukas.bubo »

Mas v ruke nejaky doklad o tom, kedy bolo auto na neho odhlasene - s datumom? Ak hej, neriesil by som to
mhlavaty
opravy & diag
Príspevky: 24979
Dátum registrácie: 22.04.2005 10:12
Bydlisko: Nové Zámky
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa mhlavaty »

Samozrejme že je doklad,predsa trebalo do poisťovne ísť odhlásiť poistku a tam si TP s odhláškou prefotia.To auto môžeš pokojne ignorovať,nie si jeho ani vlastník ani držiteľ a v prípade čohokolvek ver,že nikto u teba nezaklope
dekastar
Príspevky: 176
Dátum registrácie: 04.12.2012 12:50
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa dekastar »

Presne tak a aj pri spáchaní priestupku je v databázach PZ už vedená odhláška na nového majiteľa, tak vedia koho majú predvolať. Nerieš, ty si ho odhlásil, on si svoju povinnosť neplní. Spávaj kludne.
dotynka
Príspevky: 1222
Dátum registrácie: 04.11.2008 20:33
Bydlisko: BA
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa dotynka »

Raz sa mi stalo, že som predal auto riadne som ho odhlásil na nového majiteľa, ten si ho neprihlásil (tuším vyše roka). Stratil značku a mne volali z polície, že sa našla moja značka. Tak som príslušníkovi vysvetlil, že auto je už vyše roka odhlásené na inú osobu. Ospravedlnil sa a už nič neriešil. :coffe:
Takže ak si to odhlásil, ďalej Ťa nič nemusí zaujímať, čo s tým kto bude robiť! :41c2:
jurkyLE
Príspevky: 596
Dátum registrácie: 18.12.2008 21:28
Zdieľať na Facebook

Re: Auto je odhlasené na nového majiteľa, ten nechce prihlas

Príspevok od používateľa jurkyLE »

peter2013 napísal:Chcem sa opýtať, či sme už zbavili všetky zodpovedností voči tomuto vozidlu ako majiteľ? Ak ten nevybaví vyradenie vozidlo z ekvidencie, tak sme stále figurovali ako majiteľ alebo nie??
Ďakujem za rady od hoci koho.
Zodpovednosti ste sa zbavili tym, ze ste auto odhlasili na noveho majitela. :3dcline:
Ci uz on auto prihlasi, alebo nie, to uz nie je vasa starost. :hero:
P.S.: nechapem ako ste prisli na to, ze figurujete na DI stale ako majitel, ked te auto odhlasili na majitela noveho :::
peter2013
Príspevky: 5
Dátum registrácie: 11.02.2013 00:40
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa peter2013 »

Ďakujem za odpovede. Všetky doklady sme tomu človekovi odovzdali a škoda že sme nespravili fotokópiu. Inakšie ten nový majiteľ je stále v kontakte. Napadlo mi že by sme mali spraviť dodatočný protokol o preberaní TP aj auta s tým novým majiteľom na datum odhlasené, je to dobrý nápad pre keby niečo....?.
Ešte raz ďakujem.
sbf
Príspevky: 1356
Dátum registrácie: 06.02.2009 10:05
Bydlisko: TN
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa sbf »

Zasa samy silak tu (ze odhlasenim konci tvoja zodpovednost). Podstatne je aku mas s kupujucim zmluvu, ci len nejake lajstro papiera alebo s uradne overenymi podpismi. Tj ako dokazes kupu pravne preukazat na sude.

Lebo ked kupujuci auto nechce prihlasit niecim to smrdi, pravdepodobne podvodom zo strany predavajuceho napr. papierovo odhlasit neexistujuce auto na niekoho co o tom netusi, alebo ani neexistuje, aby sa vyhol pokutam za stk, plateniu poistky a pod. nejaky cas to moze fungovat, ale poistovna, obd. urad bude nahanat svoje $$, aj spatne.
Naposledy upravil/-a sbf v 11.02.2013 11:54, upravené celkom 1 krát.
wilz
Príspevky: 3692
Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wilz »

peter2013 napísal: Napadlo mi že by sme mali spraviť dodatočný protokol o preberaní TP aj auta s tým novým majiteľom na datum odhlasené, je to dobrý nápad pre keby niečo....?.
Riešiš neexistujúci problém.
Urobil si čo si mal urobiť, nič viac sa ťa netýka.
Ja som pred 10 rokmi predal auto a detto ako u teba, sa kupujúci na to vybodol.
Po roku mi doma zazvonili policajti, že to auto zabilo nejakého chodca.
Vysvetlil som im situáciu, ukázal som im papier o odhlásení, oni sa spýtali či budem ochotný podať vysvetlenie do zápisnice, povedal som že áno, ale už sa neozvali.

Pre sbf: zmluva môže byť aj ústna a potom chceš čo komu dokazovať. Zakladateľ témy urobil čo mal urobiť, nemôže predsa niesť zodpovednosť za konanie, resp. nekonanie niekoho iného.
sbf
Príspevky: 1356
Dátum registrácie: 06.02.2009 10:05
Bydlisko: TN
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa sbf »

wilz... no som zvedavy co by si tu teraz pisal keby to ten dotycny/a na koho si to odhlasil poprel, ze nic o tebe, tvojom aute nevie.
wilz
Príspevky: 3692
Dátum registrácie: 04.01.2008 18:44
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa wilz »

No konkrétne v tom mojom prípade ten dotyčný o mne naozaj nič nevedel, lebo ako som sa dozvedel, tak ten čo to auto odo mňa kúpil, ten ho predal ďalej, podobnému expertovi ako bol on sám.

Nechápem čo chceš komu dokazovať.
Keď pri predaji auta vykonáš čo ti zákon nakazuje, tak potom nech sa deje čo chce, ide to mimo teba.
Lubos01
Príspevky: 700
Dátum registrácie: 25.02.2010 23:47
Bydlisko: Trnava / Bratislava
Zdieľať na Facebook

Príspevok od používateľa Lubos01 »

Presne tak, nesuhlasim s nazorom, ze je zbaveny zodpovednosti. Chyba mu totiz dolezita cast, a to je kupno predajna, alebo darovacia zmluva, s podpisom druhej strany.

Samozrejme, aj ustna dohoda je povazovana za dohodu, avšak je otazkou jej dokazanie ...

Ak by to takto jednoducho fungovalo, tak potom by nikto nemusel napriklad riesit obdobne veci, ako ze chce auto pouzit na preteky, ale nechce ho na znackach, a nechce ho nechat na srotovisku ...

To potom namiest eko likvidacie bude stacit odhlasit auto na nejakeho HUON YONG FUNA, ktory robi v cinskej restike, a mame po probleme ?

Pokial by napriklad auto bolo natocene pri nejakom zavaznom pristupku, kludne zrazilo by chodcu, a z miesta nehody uslo, policia pride za tebou. Ty podas vysvetlenie, oni si mozu toho "cloveka" najst, lenze ked to on popre, ze ziadne auto od teba vzivote nemal, a ze ako si si vobec dovolil to nanho odhlasit, mozu nastat tahanice ...

Na tvojom mieste by som ho "osral" ... Povedz ze dobre, das auto zlikvidovat, resp. mu pomezes s tym, ale skor nez zacnes konat, chces od neho podpisat darovaciu zmluvu. Akonahle ti ju podpise, zo spetnym datumom, ze auto prebera od teba, uz by som to neriesil, mal by si papier ...

Návrat na "Polícia Fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných