"> " />

Autobazar.EU

Autobazar EU
Vyberte si jazyk: Slovensky Česky Polsky Deutsch English Italiano

Audi a6, 1.9tdi pod -10C nenastartuje

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra Auto Fórum -> Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut -> Audi fórum
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
sxiza

Založený: 13 október 2009
Nabehané: 52 min

PríspevokZaslal: Pi 03.02.2012 07:53    Predmet: Audi a6, 1.9tdi pod -10C nenastartuje Odpovedať s citátom

Helou, mam takyto problem:
od tohto tyzdna od kedy su teploty pod -10C, tak rano mi vobec nejde nastartovat. Problem ale je, ze mne ani netoci motorom otocim klucom a nic sa nedeje aj ked ho drzim v hornej pozicii 5-6sek., skusim to tak 3-4x a potom to vzdam, pridem k autu o cca 15-20min a potom uz chyti na prvy krat ako keby nic, tento scenar mam uplne kazde rano, prve pokusy o nastartovanie nic ani zvuk a po tych par minutach ked sa vratim to ide ako po masle na prvy krat.

Audi a6, 1.9tdi, r.v. 1998

dik
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
scorpi4
moderátor fóra

Založený: 18 júl 2008
Nabehané: 265 hod 17 min

PríspevokZaslal: Pi 03.02.2012 11:11    Predmet: Odpovedať s citátom

pri takomto opise tazko poradit..co urobia kontrolky na palubovke, ked tocis prvy krat?nezhasnu nahodou?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
sxiza

PríspevokZaslal: Pi 03.02.2012 12:17    Predmet: Odpovedať s citátom

kontrolky klasicku zhasnu po case v polohe I ako maju, dokonca aj zhavenie, skusal som aj dlhsie nechat v polohe I ci to nebude tym ze by si to potrebovalo skontrolovat vsetky cidla ale nepomoha, este jedna dolezita vec co som zabudol spomenut je ze po 5sek sa mi automaticky zapinaju parkovacky svetla a po dalsich 5sek sa zapinaju xenony, skusal som startovat pri vsetkych moznych situaciah, pred spustenim parkovaciek, po zasvieteni parkovaciek, aj po zasvieteni xenonov...situacia je taka ista, skusal som aj vypnut zapnut central, vypnut vsetky veci co zeru baterku radio, kurenie....nic nepomoha, proste haluz, baterka bola merana v novembri vsetko ok - ma presne dva roky, aj na palubnom mi ukazuje baterku ok vo voltoch...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
trasky

Založený: 18 august 2009
Nabehané: 1 hod 42 min

PríspevokZaslal: Pi 03.02.2012 12:48    Predmet: 1.9 TDI AFN neštatuje pod -10 st.C Odpovedať s citátom

Hej chalan kedy si menil naposledy žhaviče?
Návrat hore
sxiza

PríspevokZaslal: Pi 03.02.2012 01:04    Predmet: Odpovedať s citátom

menili mi ich tusim pred rokom a pol, mal som vtedy problem s tym ze mi hocikedy svietilo zhavenie pocas jazdy a prestalo iba ked som zatlacil brzdovy pedal, ale to bol velmi pochybny servis kde mi to robili, tak mozno ma aj j*** ...myslite, ze to moze byt tym? vedel by som to dako zistit aj ja ci su novsie alebo stare par rokov?? alebo to radsej nechat na servis?
Návrat hore
deep

Založený: 05 júl 2006
Nabehané: 77 hod 15 min

PríspevokZaslal: Pi 03.02.2012 01:16    Predmet: Odpovedať s citátom

no žhavičmi to asi nebude ak ti ani motorom neotoči, a ako píšeš tak po 15min ti to naskoči na prvý krát. ak by bola chyba v žhaveni tak ti to nenaskočí ani potom.
radím diagnostiku a možno tam bude nejaka chyba. typujem na štartovacie relé.
Návrat hore
Maxono

Založený: 17 august 2009
Nabehané: 129 hod 5 min

PríspevokZaslal: Pi 03.02.2012 01:22    Predmet: Odpovedať s citátom

Ak ti svietila kontrolka zhavenia, moze to u VW group znamenat aj poruchu na brzdovych svetlach. Takze ak ti o tom ani nepovedali a hned menili zhavice, asi to bol pochybny servis. Skus napisat, ci starter toci rovnomerne alebo ma s tocenim velke problemy. Ak toci rovnomerne, moze pomoct dvakrat nazhavit pred samotnym startovanim.
Návrat hore
sxiza

PríspevokZaslal: Pi 03.02.2012 02:10    Predmet: Odpovedať s citátom

co sa tyka startera tak myslim ze sa toci pravidelne, nie som sice velky odbornik do aut ale ked uz sa raz chyti a roztoci tak pekne nastartuje motor, s tymi zhavicmi v starom servise ako vravite dali to na pocitac a pozerali aj brzdove svetla, ale nic tam nenasli, ziadny zly kontakt alebo vypalenu ziarovku, tvrdili mi ze zhavice vymenili ale to zhavenie mi svieti doteraz ked dlho nebrzdim ....pokial istu dobu nebrzdim najma na dialnici dakych 10min tak sa mi rozvieti kontrolka zhavenia az kym nezabrzdim potom zhasne, servis som uz zmenil ale v novom servise som ich o to neziadal a viac menej sa mi nato pozreli pri klasickych opravach ale tiez nevedeli najst pricinu ale zhavice nemenenili , nekontrolovali....mam taky dojem ze asi to dam skontrolovat kompletne vsetko co mi odflakli v min.servise, ale doposial nebol problem nastartovat ked bolo okolo -5C, ozaj netusim co sa v tom aute za tych 15min rano moze diat :)
Návrat hore
lakinooo
moderátor fóra

Založený: 17 apríl 2008
Nabehané: 316 hod 50 min

PríspevokZaslal: Pi 03.02.2012 02:14    Predmet: Odpovedať s citátom

Podľa toho nezrozumitelného popisu, čo si napísal, si daj si zrepasovať štartér!

Rád by som vedel súvislosť tohoto problému so žhavičmi.
Návrat hore
brano650

Založený: 02 február 2010
Nabehané: 31 min

PríspevokZaslal: Pi 03.02.2012 02:18    Predmet: Odpovedať s citátom

Zdravím, mám rovnaké auto a mal som podobný problém so štartovaním, že pri chladnom počasí sa po otočení kľúča nič nedialo až po chvíľke držania kľúča v štartovacej polohe začal štarter točit. Problém bol v zatuhnutej spínacej cievke štartéra, ktorá ťažko a pomaly vysúvala pastorok štartéra a tým pádom sa ani nezopli silové kontakty na štartér. Moja rada znie: vyber a rozober štartér, vyčisti a premaž pohyblivé jadro tej cievky a pastorok. Prípadne dať rovno novú cievku. Na 90% máš podobný problém.
Návrat hore
gippo

Založený: 06 február 2010
Nabehané: 4 hod 5 min

PríspevokZaslal: Pi 03.02.2012 04:38    Predmet: Odpovedať s citátom

Ak som dobre rozumel Tvojmu popisu,tak vobec netočí s motorom a ani štartér necvakne,tak ako tu už bolo písané štartér na repas,no ak Ti stiahne kontrolky tak hľadaj chybu v kabloch medzi baterkou a štartérom /plus/ a baterkou a kostrou /mínus/.
Návrat hore
dovinapatrik

Založený: 26 jún 2011
Nabehané: 1 hod 21 min

PríspevokZaslal: Pi 03.02.2012 07:53    Predmet: Odpovedať s citátom

Zdravím. Mám audi a6 2000 2.5 tdi quattro a mám taký istý problém. Akonáhle je teplota pod nulou alebo okolo nuly, otočím do prvej polohy žhavý, kontrolky pozhasínaju, ostane len baterka svietiť, otočím do druhej a nstane sa nič ani nepreblikne baterka, ani nepočuť čo len najmenšie cvaknutie. Teraz v týchto mrazoch držím v kľúčik v štartovacej polohe asi 2 minúty a potom zrazu akoby nič ... naskočilo. Stále sa to stane len ráno alebo keď auto stojí cez noc. Štartér točí krásne, aj v týchto mrazoch mi po tých 2 minútach auto naskočí na prvú otočku štartéru, ale už ma to nebaví držať 2 minúty kľúč v štartovacej polohe lebo ma chytá svalovka na ruka z toho. Takže z toho popisu dá sa usúdiť , čo to môže byť ? Môže to byť štartér? keďže pri štartovani nepočuť ani najmenšie cvaknutie ?
Návrat hore
lakinooo
moderátor fóra

Založený: 17 apríl 2008
Nabehané: 316 hod 50 min

PríspevokZaslal: Pi 03.02.2012 08:20    Predmet: Odpovedať s citátom

Návrat hore
cicmanec

Založený: 15 október 2008
Nabehané: 629 hod 17 min

PríspevokZaslal: Pi 03.02.2012 08:27    Predmet: _ Odpovedať s citátom

Nech ti niekto skúsi po ňom pobúchať keď držíš ten kľúč...
dovinapatrik

Založený: 26 jún 2011
Nabehané: 1 hod 21 min

PríspevokZaslal: Pi 03.02.2012 09:03    Predmet:

Namiesto týchto primitívných odpovedí, som chcel radšej odpoveď či to je na 100 vriti štartér keďže to nerobí keď je vonku teplo ... myslím tým nad 5 stupňov cca .. prečo to vtedy neurobí ?
Návrat hore
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra Auto Fórum -> Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut -> Audi fórum Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalšia
Strana 1 z 3

Prejdi na: