"> " />

Autobazar.EU

Autobazar EU
Vyberte si jazyk: Slovensky Česky Polsky Deutsch English Italiano

Audi A6 - trhanie automatu po GO

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra Auto Fórum -> Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut -> Audi fórum
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
tosik

Založený: 13 február 2010
Nabehané: 4 hod 27 min

PríspevokZaslal: St 11.01.2012 05:55    Predmet: Audi A6 - trhanie automatu po GO Odpovedať s citátom

Caute vedel by mi niekto poradit???odisiel mi tiptronik tak mi robili v Martine GO vsetko ide v pohode VAGnedava ziadn chybu ale niekedy ked davam z "P"do "D"tak to trhne aj ked podraduje tiez sa mi zda ze to trochu šklbne da sa tam nieco nastavit VAG-om alebo to nevadi ked to robi?DAKUJEM!
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
patko1

Založený: 03 december 2007
Nabehané: 124 hod 22 min

PríspevokZaslal: St 11.01.2012 06:55    Predmet: Odpovedať s citátom

a majstri co to robili sú nemí?
Návrat hore
romanpresov

Založený: 12 január 2008
Nabehané: 6 hod 5 min

PríspevokZaslal: St 11.01.2012 07:01    Predmet: AUDI AUTOMAT Odpovedať s citátom

A nemáš voľu v poloosiach koľko majú naj.km.
Návrat hore
Starymotorista

Založený: 01 december 2011
Nabehané: 9 hod 12 min

PríspevokZaslal: St 11.01.2012 07:02    Predmet: Odpovedať s citátom

V originál návode na obsluhu sa píše:
Zvoľte jazdný režim. ( stojíš na brzde samozrejme )
Počkajte, kým prevodovka nezaradí a nevytvorí sa prenos sily na hnacie kolesá – je cítiť ľahké trhnutie....

Takže pokiaľ zaradíš D alebo R a cítiš také mierne šklbnutie, tak to je OK, tak to robí. Samozrejme, pokiaľ silne stisneš brzdu, tak to šklbnutie bude utlmené ale ten pocit tam je. To nie je závada, to je normálna činnosť prevodovky. Horšie by bolo, keby ti šklbalo a lomcovalo za jazdy. kús to pomaly rozbiehať, pri takých 2000 otáčiek, pokiaľ ti tie stupne idú hladko a plynulo bez šklbania, tak je to dobre.
Len počas státia raď P, D alebo R len vtedy, ked už úplne stojíš !!!

Kto robil tú prevodovku ?
Návrat hore
martin cichy

Založený: 26 január 2010
Nabehané: 49 hod 21 min

PríspevokZaslal: St 11.01.2012 07:29    Predmet: Odpovedať s citátom

posledný automat v garáži sme mali grand cherokee V8, ale aby som cítil nejaké šklbanie si nespomínam a to som sa dosť hral
Starymotorista

PríspevokZaslal: St 11.01.2012 07:37    Predmet: Odpovedať s citátom

Ale on hovorí o Audi A6, nie o usa jeepoch...
Návrat hore
patko1

PríspevokZaslal: St 11.01.2012 07:45    Predmet: Odpovedať s citátom

aj ja mam A6 a ma nakrutenych 260000km a pochybujem ze bol niekedy v tom automate olej meneny (ano uz ma objednany) a to auto radi krasne ani nesekne ani netrhne ani pri zaradeni ,,D,, z ,,P,, necitit nič, takze automat po GO by sa mal spravat aspon tak ako moj ak nie 10krat lepsie lebo inak nevidim zmysel robenia jeho GO.
Návrat hore
martin cichy

Založený: 26 január 2010
Nabehané: 49 hod 21 min

PríspevokZaslal: St 11.01.2012 07:54    Predmet: Odpovedať s citátom

rozumiem, len som chcel naznačiť, že automat má radiť hladko, či už som sedel v dsg, alebo šiel v mercedesovom maticu, volváckom automate od aisinu, alebo v subaru všetko radilo hladučko.
tosik

PríspevokZaslal: St 11.01.2012 07:59    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak robili mi to v Pribovciach a zaplatil som 2000e aj z papierom a ked som volal tak mi povedali ze to bude"asi"hydralicka cast s tymi piestikmi ze tam bude asi spinka ale oni to nevedia vycistit tak im to cisti nejaka firma len ze by to stalo dalsich600e tak sa mi to nezda preto sa pytam lebo keby tam bol bordel tak by to robilo stale mne to urobi iba obcas a mam tam vybity jeden klb homokyneticky tak mozno to aj preto robi....ale radi pekne nesklbe vobec iba tieto dve veci co som pisal sa mi nezdaju...mylsel som ze sa tam na VAG-u da nieco nastavit parametre alebo take nieco ...
Návrat hore
patko1

PríspevokZaslal: St 11.01.2012 08:03    Predmet: Odpovedať s citátom

robit GO automatu za 2 litre a uz ked tam nieco nevymenim tak to nedam aspon vycisit? Na druhe rano by to mali na dvore a bez debaty. Vymen ten homokinetak a ak to bude pretrvavat tak to ries
Návrat hore
tosik

PríspevokZaslal: St 11.01.2012 08:09    Predmet: Odpovedať s citátom

aj mne sa to nezda skor mi to pripada ako tahanie penazi zabytocnych preto sa pytam tu ...
Návrat hore
patko1

PríspevokZaslal: St 11.01.2012 08:10    Predmet: Odpovedať s citátom

a preco bola vlastne robena ta GO? Co tomu bolo?
Návrat hore
Starymotorista

PríspevokZaslal: St 11.01.2012 08:27    Predmet: Odpovedať s citátom

Tosik: Pokiaľ ti radí počas jazdy hladko, nešklbe a nelomcuje, tak je to dobre. Pri zaradení z P do D alebo R kedy sa vlastne zaraďuje stupeň a vytvára sa tlak tak to mierne šklbnutie uvádza aj manuál. A v Príbovciach robia dobre, chodí tam pol Slovenska, ale môže sa stať, že jeden zo sto schytá nejakú chybu. V origo servise Audi by si cáloval asi 2x toľko.

Patko1:
Ja mám to isté, tie isté km, a to šklbnutie tam je. Jedine z P do D alebo R. To vychádza z činnosti toho automatu, tam nie je spojka, akonáhle zoberie z P déčko, tak radí 1 a to sa musí nejak prejaviť, lebo akonáhle je tam 1, tak tá sila už tlačí a pohyb sa vlastne len brzdou drží, je to sústavný tlak, a keď zaradíš z D do R, tak tam najskôr ten tlak ustane, potom už je tam R a následne na to sa vytvára taký istý tlak smerom do zadu., však si zober nejaký manuál zaraď 1 vypni motor a skús s tým autom tisnúť do zadu, a dopredu, to možno bude aj 10 cm kým sa pohyb zastaví lebo to sú tie vôle medzi zubami prevodovky, dnuka v prevodovke to môže byť na hriadeli otoč o pár stupňov, ale v celkovom výsledku, cez všetky prevody, diferák, až na koleso, tá vôľa môže nabrať kľudne aj 10 cm z jednej krajnej pozície do druhej krajnej pozície, a to je presne to, keď sa v automate vytvára ten prenos sily, tak tie vôle sa prejavujú tým malým pohybom, šklbnutím a to šklnutie zarazí brzda. No niektorý automat to robí menej, niektorý viac.
Návrat hore
tosik

PríspevokZaslal: St 11.01.2012 08:30    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak uplne mi odisla vytiekol olej zadrelo hydromenic a tyto v tom Martine tu mali super recenzie tak som mylsel ze to opravia v pohode dali mi tam vlastne vsetko nove lameli,hydromenic loziska semeringi a maju to dobre osetrene aj v zmluve zaruka je iba na to co menili....ono to moze byt aj v tom nastaveni lebo mi hovoril ze to vsetko nastavil ako na novej prevodouke a ze si to postupne same tie hodnoty nacita...ale priznam sa nerozumiem sa do toho vobec preto som to dal robit niekomu kto by sa v tom mal vyznat...
Návrat hore
patko1

PríspevokZaslal: St 11.01.2012 08:33    Predmet:

v tom pripade to nebola GO ale len oprava
Návrat hore
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra Auto Fórum -> Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut -> Audi fórum Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Ďalšia
Strana 1 z 12

Prejdi na: