Ako správne používať funkciu hľadať

Pre začiatočníkov, ktorí nevedia ako fungujú dôležité veci na tomto diskusnom fóre.

Moderátori: mhlavaty, niner, Atlas, LOCHNESS, foter

Zamknuté
Atlas
moderátor fóra
Príspevky: 4686
Dátum registrácie: 21.05.2012 13:12
Zdieľať na Facebook

Ako správne používať funkciu hľadať

Príspevok od používateľa Atlas »

Návod určený (nielen) každému novoregistrovanému uživateľovi, ktorý zakladá na fórach novú tému.

Aj v samotných pravidlách prispievania máme v prvom bode podmienku, aby ste sa najprv presvedčili, či téma, ktorú chcete založiť sa tu už náhodou nerozoberala. Nasledovný návod by vám mal pomôcť orientovať sa na našom fóre.

Kliknite na funkciu hľadať:

Obrázok

Na nasledujúcej strane sa pohybujte nasledovne:

Obrázok

1. V prípade, že zakliknete: "Hľadať ktorékoľvek slovo alebo výraz ak je zadaný." - vyhľadávač nájde všetky témy, v ktorých sa čo i len spomenulo slovo, ktoré ste zadali.. Počet nájdených tém je rádovo v tisíckach a vo väčšine prípadov nesúvisiacich s vašim problémom

Najlepší spôsob ako sa dostať k témam relevantným k vášmu problému je zakliknúť "Hľadať všetky slová" - počet výsledkov sa pohybuje rádovo v desiatkach tém, z ktorých drvivá väčšina by mala mať spojitosť s vašim problémom

V prípade, že sa zo všetkých výsledkov nedopracujete k serioznej odpovedi, skúste dať vyhľadávať "cez google.com"


2. Asi najdôležitejšia časť celého procesu. Kľúčové slová, ktoré zadávate do vyhľadávania by mali byť čo najvýstižnejšie. Ak vám napr. puká predná náprava, volil by som slová: "Pukanie prednej nápravy", "predná náprava puká", "predná náprava problémy", "zvuk predná náprava" - v takomto a v mnoho iných prípadoch nejde o značku auta, nakoľko toto je problém u áut všeobecne. Ak na druhej strane zadáte: "Puká mi náprava pri plnom volante na Škoda Octavia", je veľmi pravdepodobné, že sa odpovede nedohľadáte.

Takže zhrnutie: Vždy zadávajte kľúčové slova heslovite a výstižne, nepokúšajte sa vyjadrovať vo vetách

3. Pri prvom vyhľadávaní môžete túto možnosť nechať nezmenenú, možno sa váš problém rozoberal aj v iných sekciách ako sa môžete domnievať. V prípade, že vám vyhodí cez 300 výsledkov hľadania, môžete svoje hľadanie obmedziť na sekciu resp. vyhľadávanie opakovať v sekciách prislúchajúcich vášmu problému.

Príklad: Domontovanie rádia do Octavie 1 mohlo ujsť oku moderátora a namiesto sekcie: Audio - Video sa nachádza buď vo Všeobecnej diskusii alebo priamo v Škoda fóre

4. Táto možnosť je pôvodne nastavená na "Témy". Odporúča sa nechať pôvodné nastavenie, nakoľko pri zakliknutí možnosti "Príspevky" vám vyhodí opäť tisícku odkazov na každý príspevok, v ktorom je spomenuté kľúčové slovo.


Ak strávite aspoň 10 minút času nad nasledovným návodom a ďalších 10 nad samotným hľadaním, je veľká pravdepodobnosť, že odpoveď na svoju otázku nájdete v jednej z mnohých tém, ktoré sa u nás rozoberali v minulosti.

V prípade, že sa vám téma zdá nedoriešená, resp. odpoveďou ste si z príspevkov nie istý, poprosíme oživiť už existujúce témy.

Ďakujeme ;-)
Zamknuté

Návrat na "Návody a manuály na používanie tohto fóra"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných