309 141
inzerátov
Pridať inzerát
43615
Registrovať
Prihlásiť
Prihlásenie
Prihlásiť automaticky
Zabudnutý prístup ?
Úvod
Najnovšie
NOVÉ AUTO
Predajcovia + služby
Mapa cien
Fórum
/
Chat
Testy
Na stiahnutie
Blog
Kontakt
Hľadajte iba nové autá!
Vypočítajte si najvýhodnejšie PZP pre vaše vozidlo!
Určenie skutočného roku výroby vozidla !
Autobazar.EU na Facebooku!
FAQ
Hľadať
Zoznam užívateľov
Nastavenia
Súkromné správy
Aká je spoľahlivosť benzínových BMW s priamym vstrekovaním?
Obsah fóra Auto Fórum
Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut
BMW fórum
Odpovedať
Nová téma
1
2
>
Autor
Správa
g
Založený:
25 január 2009
Nabehané:
2 hod 5 min
Predmet:
Aká je spoľahlivosť benzínových BMW s priamym vstrekovaním?
Zaslal:
30.07.2012 09:57
Zdravím.
Zvažujem kúpu BMW rady 5 E60, ale kvôli spoľahlivosti by som kupoval benzínovú verziu, nakoľko nenajazdím až tak veľa kilometrov, aby sa mi oplatil diesel a potrebujem hlavne spoľahlivosť. Chcel by som niečo okolo roku 2008 až 2009, ale teraz som to pozeral a zistil, že od roku 2007 už majú aj všetky benzínové verzie priame vstrekovanie benzínu. Preto by som rád vedel či aj pri benzíne mávajú ľudia rovnaké problémy so vstrekovačmi ako pri nafte, alebo je to čiste len problém naftových motorov.
SS
Citovať
cicmanec
513
:
190
Založený:
15 október 2008
Nabehané:
2 mes 27 dní 21 hod
Predmet:
_
Zaslal:
30.07.2012 11:42
Stačí si porovnať vstrekovacie tlaky benzínu a diesla...
Citovať
mhlavaty
389
:
37
expert: opravy & diag
Založený:
22 apríl 2005
Nabehané:
1 mes 11 dní 7 hod
Zaslal:
30.07.2012 17:17
Do prvej poruchy je to báječné,ten motor si nezadá z naftou prakticky v ničom
SS
Citovať
braga
6
:
12
Založený:
26 október 2009
Nabehané:
1 dní 6 hod 5 min
Zaslal:
30.07.2012 17:58
Na ten rocnik ktory chces asi vela poruch este nebude a celkovo benziny su isto spolahlivejsie ak neriesis spotrebu
SS
Citovať
fester777
6
:
3
Založený:
19 jún 2009
Nabehané:
2 dní 8 hod 59 min
Zaslal:
30.07.2012 18:33
mhlavaty mohol by si to v tomto konkretnom pripade trosku rozviest ? Toto konkretne na co sa kolega pyta ma zaujima. Dakujem
SS
Citovať
dotynka
26
:
15
Založený:
04 november 2008
Nabehané:
6 dní 6 hod 35 min
Zaslal:
30.07.2012 19:38
Špeciálne som zvedavý ako to dopadne pre Baworácke priamo - vstrekové motory. (keďže sme už čítali o koncernových priamych vstrekoch)
SS
Citovať
mhlavaty
389
:
37
expert: opravy & diag
Založený:
22 apríl 2005
Nabehané:
1 mes 11 dní 7 hod
Zaslal:
30.07.2012 21:42
fester777 ....myslené je to tak,že sú to pomerne čerstvé veci a tak ešte chvilku potrvá kým príde čas preklínania.Iba hypoteticky sa prirovnajme ku koncernovým priamym vstrekom o ktorých sa vie už dosť.Ten systém si v zložitosti kedykoľvek zadá z CR naftovým.A žeby BMW veci zjednodušoval ? Pochybujem.V krátkej dobe dokonca dostane tiež DPF a bude vymalované.Informácie o systéme priameho vstreku sú po servisoch tak asi nula celá volačo,čo dáva záruku slušného trápenia ak sa čosi stane.Murphy ale tvrdí,že čo sa môže posr.a..ť sa aj po....
Neskúšal som získať vyčerpávajúce informácie o týchto motoroch na nete,mám ich na CD -ku,preto nemám potuchy čo a aký obraz si vie urobiť bežný záujemca o informácie ako g
Radím sa o tom dozvedieť čím viac,mne je z toho zle,a trolinka tomu rozumiem.Ak už zložitý systém,tak radšej trikrát CR
SS
Citovať
cviro123
135
:
42
Založený:
03 december 2009
Nabehané:
1 mes 2 dní 7 hod
Zaslal:
30.07.2012 22:39
Za chvilu to budu mat vsetky automobilky aby sa tolko nenadavalo na diesel
Prve priame vstrekovanie benzinu mechanicke mal mercedes 300SL gullwing v roku 1955 vtedy pomocou priameho vstreku dvihli vykon motora z klasickeho vstrekovania 86Kw a priamy vstrek ten isty motor 158Kw
SS
Citovať
kalli
1
:
5
Založený:
19 november 2008
Nabehané:
2 dní 7 hod 16 min
Zaslal:
31.07.2012 09:44
Ahojte, no ako tieto vase clanky citam, najlepsia alternativa asi momentalne je, zohnat si dobre benzinove auticko s klasickou atmosferou, povedzme trosku nadcasove, aby vyzeralo aj designovo a cicikat si ho az pokial sa z hrdze nerozpadne.
SS
Citovať
mp3turbo
304
:
124
expert: TDI
Založený:
09 apríl 2006
Nabehané:
18 dní 14 hod 32 min
Zaslal:
31.07.2012 10:14
asi ano, pokial ti nevadi zastaralost koncepcie prislusneho auta - napriklad mozes kupit extremne jednoduchu a extremne spolahlivu cojaviem Octaviu 1.6i 74kW rocnik okolo 2005 za par tisic eur, prdnes do toho LPGcko a budes jazdit za radovo 7 az 8 litrov plynu co je ekvivalent styroch litrov nafty. Bavime sa o realnom jazdeni a nie ziadnych eco-rallye, mimo mesto s tym spravis pod sest litrov plynu co by bolo ekvivalent penazi menej ako tri litre nafty.
A take cislo sa velmi tazko prekonava.
Este predtym ako zavedu tie sialene registracne poplatky donesiem zvonku nejaku velku benzinovu obludu do ktorej prdnem plyn (to bude moj prvy plyn v zivote) a budem ju opravovat az dokial sa naozaj nerozpadne ale uplne. Ze nebude mat tri farebne displeje vnutri ma vobec netrapi. Ze bude mat manualnu klimu bez dialkoveho ovladania ma tiez neserie ani trosicku.
Cojaviem... Krajzler Wojadžer tri tri í, teda 3.3i. Alebo Opel Omega 2.0i. Jednoduchy pekny spolahlivy motorcek. Par stoviek eur a mas ju. Par stoviek eur a mas cely druhy voz na nahradne suciastky a tych "konciacich" vozov bude este styri-pat rokov dost. Takze ak mas nejaku stodolu, ak byvas na dedine alebo ak to mozes proste niekde skladovat, vyhral si. Na najblizsich styri az sest rokov mas otazku jazdenia vyriesenu a to je velmi dlhy cas.
Za par eur sa vozis a ostatnych mozes nechat nech kupuju za 15 tisic nove chrchlatka a modlia sa potom aby sa im nevysrali tie priamovstreky a krivovstreky a podobne vstreky. Len je tam jeden drobny problem - so starou haraburdou budes musiet servisne riesit veci ktore by si na novej nemusel. Takze treba mat servisne zazemie, treba mat trosku casu a obrnit sa psychologickou trpezlivostou.
To je velmi dolezite.
SS
Citovať
dotynka
26
:
15
Založený:
04 november 2008
Nabehané:
6 dní 6 hod 35 min
Zaslal:
31.07.2012 12:00
A keď si ten plyn vyskúšaš, nebudeš chcieť nič iné
(môj prípad, aj keď mám teraz jedného nafťáka a naftu pod éčko - u mňa vyhráva plyn)
SS
Citovať
kalli
1
:
5
Založený:
19 november 2008
Nabehané:
2 dní 7 hod 16 min
Zaslal:
31.07.2012 12:38
No dobre pani, ked ste zacali temu plyn.
Neviem, ci je to nahoda ale doteraz, co som prechadzal vedla aut na plyn, dost intenzivne smrdeli od plynu, teda v okoli auta bolo citit zapach. Jedno taketo auticko stalo dolu v Poluse a ze je LPG som zistil, ze mal v narazniku ten cierny uzavieraci stupel ale fakt smrad. Niektore auta smrdia od plynu na semaforoch.
Cize toto je stale jedna vec, preco odolavam tejto technologii aj ked sa o nu dost intenzivne zaujimam. Je to skutocne take bezpecne? Myslim teraz aj jazdenie v 40 stupnovych horucavach csetou na dovolenku...
Alebo su to moje este zastarale predsudky, ze plyn vybuchuje a je nebezpecny? Dnes som cital nejaky clanok o zasiahnuti auta bleskom a s LPG, ci ako to bolo...
SS
Citovať
cicmanec
513
:
190
Založený:
15 október 2008
Nabehané:
2 mes 27 dní 21 hod
Predmet:
_
Zaslal:
31.07.2012 12:44
A prečo by ti mal ten plyn vybuchovať?! A benzín nevybuchuje a nie je nebezpečný? A vozíš si ho pod riťou v oveľa menej bezpečnej nádrži!
Citovať
kalli
1
:
5
Založený:
19 november 2008
Nabehané:
2 dní 7 hod 16 min
Zaslal:
31.07.2012 12:53
Cicmanec, ja viem a priznavam prehnany strach z toho, ale ten smrad z tych aut je dost silny....alebo mam iba ja take stastie na ne a pritom nejde o nejake stare auta.
SS
Citovať
cicmanec
513
:
190
Založený:
15 október 2008
Nabehané:
2 mes 27 dní 21 hod
Predmet:
_
Zaslal:
31.07.2012 12:58
Pri dobre urobenej montáži sekvenčného vstrekovania plyn nemá byť prečo cítiť...
Citovať
Odpovedať
Nová téma
1
2
>
Všetky príspevky
1 deň
1 týždeň
2 týždne
1 mesiac
3 mesiace
6 mesiacov
1 rok
Najskôr najstaršie
Najskôr najnovšie
Prejdi na:
Zvoľte fórum
Pravidlá prispievania
----------------
Pravidlá prispievania
Návody a manuály na používanie tohto fóra
FAQ
Diskusné Fórum
----------------
Rady pri kúpe vozidla + diskusia o výrobcoch áut
-- Alfa Romeo fórum
-- Audi fórum
-- BMW fórum
-- Chevrolet + Daewoo fórum
-- Chrysler fórum
-- Citroen fórum
-- Dacia fórum
-- Dodge fórum
-- Fiat fórum
-- Ford fórum
-- Honda fórum
-- Hyundai fórum
-- Jaguar fórum
-- Jeep Fórum
-- KIA fórum
-- Lada fórum
-- Lancia fórum
-- Mazda fórum
-- Mercedes-Benz fórum
-- Mitsubishi fórum
-- Nissan fórum
-- Opel fórum
-- Peugeot fórum
-- Porsche fórum
-- Renault fórum
-- Rover fórum
-- Saab fórum
-- Seat fórum
-- Smart fórum
-- Subaru fórum
-- Suzuki fórum
-- Škoda fórum
-- Toyota fórum
-- Volkswagen fórum
-- Volvo fórum
AUTOMOBILY - Všeobecná diskusia
TRUCKy, Ťahače - všeobecná diskusia
MOTOCYKLE - všeobecná diskusia
Dovoz vozidiel
Tuning vozidiel
LPG, CNG - Hybrid
Oleje, mazivá, palivá, aditíva
Pneumatiky - disky
Polícia Fórum
Audio - Video, Hifi, Navigácie, Autoalarmy...
Práca Auto-moto
Bežné poruchy dieselových áut
Bežné poruchy benzínových aut
Lak auta - údržba, kozmetika, lakovanie
Autožiarovky
Pre ženy
Poistenie
Prvá pomoc => Volajte 112
Témy týkajúce sa Autobazar.EU
Darujem
SuperDrive fórum
Na pobavenie ;-)